ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Отрязаха ни за Шенген
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 22.09.2011Коментари (70)8237
©
Холандия и Финландия остават против приемането на България и Румъния в Шенген. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който присъства на заседанието на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел, на което беше взето решение по въпроса, предаде БТА.

Така се потвърдиха очакванията, че въпреки изпълнението на техническите критерии от двете държави, съпротивата на Хага и Хелзинки, които не са доволни от напредъка на България и Румъния в борбата срещу корупцията и организирана престъпност, ще отложи решението на въпроса.

Холандия и Финландия остават единствените две страни в ЕС, които не подкрепиха предложението за приемане на България и Румъния в Шенген, без да дадат логично обяснение, с което влизаме в "параграф 22". Това заяви Цветан Цветанов в коментар на изхода от заседанието на Съвета на ЕС.

Той уточни, че до 17 октомври се очакват допълнителни консултации за приемането на България и Румъния в зоната, като решението може да бъде взето дотогава на извънреден Съвет, или "на подпис", стига през това време да бъде намерен компромис. Вицепремиерът цитира становището на Европейската комисия, според която настъпва "юридическа колизия", след като София и Букурещ са изпълнили изцяло всички поставени критерии, а въпреки това не получават необходимата обща подкрепа за присъединяване към пространството.

Според Цветанов представителите на Холандия и на Финландия са обяснили, че "нямат мандат" да подкрепят разширяването на Шенген. Той отбеляза, че позицията, ощетяваща София и Букурещ, е залегнала във вътрешнополитически споразумения, които подкопават устоите на европейския проект.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Който и да дойде на влас няма да ни искат! Точно май най наркоманските държави не ни искат и трябва да им го кажем и да излезнем от европейския съюз. Ако сега излезнем ще им нанесем голяма рана и найстина 22 септември ще има смисъл да се празнува.
+1
 
 
Наистина ли ? А Другаря Борисов ни говореше други неща.
+5
 
 
Финнландия и Холандия знаят много по-добре и от нас колко струва излизане от затвора 7 години предсрочно/да,да години,а не месеца/,колко струва следовател да промени показания и факти,колко струва съдия да си затвори поне едното око,така,че ревът на ГЕРБ си е напълно излишен!!!!
Aнонимен
на 22.09.2011 г.
+1
 
 
Държавният служител търси виновните навсякъде, освен в себе си ? Измислят закони в които се оставят вратички за корупция, превръщат гражданите и фирмите в хранилки ! Въведоха невъзможни за изпълнение изисквания и задължения , освен за големите фирми с цел монопол и уговаряне на цени ! Държавните служители от МОМН и ИААА , определят критериите на които трябва да отговаря кандидата за водач на МПС, те раздават книжки по доказано неподходящ начин на неподходящи хора , сами определят критериите по които си правят листовките, сами си ги харесват , печатат ги техни хора и симулират работа за сметка на жертвите по пътищата ?С такова ниво на корупция, скоро няма да влезем в Шенген !
0
 
 
Написал си коб кхун сям. Много = маак ;)
0
 
 
Какво означава втората ти дума на тхайландски иво, май си згрешил нещо ^^
+1
 
 
Мария ти никаква разлика не правиш от горното Мигленче - как така прецени, че 7-8милиона живеещи в България - всички били варвари и другото....тоест да смятам, че като си си сменила фамилията с англосаксонска- се смяташ за повече от тези 7-8милиона души ;-) Толкова ли не ти стигна потенциала сама да се пребориш за положението си и да излезнеш и успееш в държавата която си решила - а е трябвало по-най стария възможен начин да "успееш" кат си хванеш мъж за тая работа ;-)
+1
 
 
Anthony Apostolov, това се опитах да кажа и аз... не съм била в Бг от повече от 6 години, но контактите онлайн и впечатленията на другите, които са посещавали България наскоро ми стигат... това прави България НЕ една от Европа, манталитета на хората, отношението ни един към друг... варвари сме, добрината, човещината и умението да се радваш на успехите на другите липсват. Злоба, завист, обиди, мислене от рода "не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" дърпат България назад.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: