ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Кой е Кирил Рашков и защо е "цар"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 25.09.2011Коментари (11)11968
©
Титлата цигански цар, пет къщи, завод, партия и няколко ареста на хора от семейството. Това е имането на Кирил Рашков - Цар Киро.

По ирония на съдбата възходът на ромския монарх започва иззад решетките и непрекъснато връща там по някого от неговата фамилия.

Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 г. в пловдивския кв. "Столипиново", най-малкият от осем деца.

Възходите и паденията на Рашкови тръгват от стар султански род на циганския тартор Цар Гого, наричан още Алтън Гого.

Историята за възкачването му на трона е като приказката за златната ябълка - не първородният, а най-младият се оказал най-силен и предприемчив. Затова Цар Гого решил да предаде властта и богатствата си на него.

Киро още 8-годишен срещнал бъдещата си съпруга Костадинка. Тя е от Северна България. В рода й момичетата са обучавани специално за джебчийки. Двамата започнали да се задяват 12-годишни.

Преди 1989 г. има 7 присъди за общо 30 години. През 1984 г. Кирил Рашков е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над 2 милиона тогавашни лева. Изпратен е в лагер на остров Белене. Преди ареста си основа фабрика за балони и тя изхранва семейството.

След 10 ноември 1989 г. Кирил Рашков регистрира първата си фирма за алкохол "Цар Гого". Вдига завод край село Катуница. През 1993 г. е арестуван заради производството на фалшив алкохол. След проверки в Катуница в склад, нает от него, са открити 126 тона спирт и 140 кашона с ракия-менте, 200 000 бутилки и 14 нелегални машини за бутилиране.

Рашков излиза от ареста с гаранция 10 000 долара. През 1998 г. основава партия "Свободна България". Начело поставя големия си син Ангел. Партията трябва да вкара ромите в политиката и икономиката.

При първото явяване на избори "Свободна България" успява с няколко общински съветници в Стара Загора и Пазарджик.

Рашков дори си уреди рекламно участие в Шоуто на Слави Трифонов по Би Ти Ви.

Бизнеса насочи към Иван - заради търговския му нюх. Партията трябваше да вкара ромите в политиката и икономиката. Принц Ангел се зарече да прави семинари из цялата страна, в които хората от неговия етнос да бъдат ограмотявани с лекции по политология и компютърни курсове.

Кирил Рашков е обвиняван за два бомбени атентата. През 1998 г. трима подчинени на ромския бос са задържани и осъдени за поставяне на експлозив пред редакцията на в-к "Труд". Рашков се разминава с арест, защото криминалистите смятат, че нарочно "топят" Кирил Рашков.

През 2010 г. пред кафене на бившата кметица на село Катуница - София Христева е хвърлена бомба самоделка. Тя обвинява ромския олигарх. Двамата от дълго време са в конфликт.

Срещу Рашков има множество обвинения от жителите на село Катуница за незаконно придобити имоти, общински терени и незаконни постройки, както и за незаконна сеч в гора край селото.

Периодично около името му избухват нови скандали. След като "принц" Ангел излежа присъда за кражба в Лондон и се върна у нас, Цар Киро бе разобличен във вдигането на незаконен хотел край Понеделник пазар в Пловдив. Сградата не бе довършена.

На 17 юли 2005 г. Геновева, съпругата на внука на Кирил Рашков, е открита обесена в замъка на фамилията в Катуница. Според криминалистите тя се е самоубила.

През 2008 г. ВиК Пловдив излезе с информация, че Кирил Рашков от Катуница, е най-големият длъжник сред битовите клиенти.

На 2 ноември 2009 г. полицията съобщи, че е разбит нелегален цех за производството на високоалкохолни напитки в пловдивското село Катуница, собственост на Кирил Рашков. Помещенията са запечатани и поставени под охрана.

На 24 август 2010 г. в Централни гробища в Пловдив бе съборен незаконният строеж на Кирил Рашков, който изгради бетонен навес на гроба на сина си Иван.

През 2010 г. Асеновградският районен съд осъди на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок 19-годишния Георги Рашков, внук на Кирил Рашков, за хулиганство и заплаха за убийство на журналист.

Първородният син Ангел Рашков има в биографията си арест за кражба в Лондон. В края на 2008 г. "царица" Костадинка получи 3 месеца условна присъда, защото бе спипана минути след като обрала пътници на френско летище. Магистратите не признаха представените от нея документи, че страда от клептомания.

След като се отказа от бизнеса с алкохол, плановете на му минаха от построяване на парогенератор, с който да захранва промишлени предприятия, до основаването на пенсионен фонд. И двата проекта не се случиха.

После се говореше, че източник на богатствата му е станал бизнесът с джебчийки. Винаги, когато му се наложи да коментира престъпването на закона на някой от фамилията, Рашков повтаря, че са го нарочили за черна овца. Иначе живеел честно и почтено...

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И след такова прекрасно досие, този мангал е цар и управлява безпроблемно????!
0
 
 
Всички мангали на сапун.България Е САМО ЗА БЪЛГАРИ.Мангала и на снимка да го видиш само БОЙ.Мръсна зган.500 год. са ни клали а сега политиците ни им лижат гъзовете само и само да им вземат гласовете.Никога няма да се оправим дикато ни управляват едни и същи муцуни.Ни бойковци и кой той да е ще ни оправят.Трябва съвсем нови хора в политиката зада се измие МЪРшАТА ПО ВЪРХОВЕТЕ.България НАД СВИчКО И НАД ВСЕКИ.
+1
 
 
мангал ПРОЗЗЗ ДОЙДЕ ТИ ВРЕМЕТО И НА ТЕБ.....
на 25.09.2011 г.
0
 
 
Снимка на фона на евросъюза и това ако не е знак за закрила на крадливият род в цялата общност Не искам тогава Шенген щом ще закрилят мангалите и ще ги екстрадират в България да им сърбаме ние попарата
+1
 
 
е*ати мангала ,смърт мръсна зган къв цар пък е тоя
на 25.09.2011 г.
+11
 
 
И ,,Родната полиция '' го пази!!! Бойко иска случая да не се политизира!!Интересно защо ?Може би мангалът му е спонсор?!
+3
 
 
БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ ! ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ СТЕ ПОДЛОЖЕНИ НА БЕСПРЕЦЕДЕНТЕН ГЕНОЦИД В СОБСТВЕНАТА ВИ РОДИНА ! НОЖЪТ ВЕЧЕ Е ОПРЯЛ ДО КОКЪЛ ! СРЕДЕН ПЪТ НЯМА ИЛИ СИ ЗА България И БЪЛГАРИТЕ ИЛИ ПРОТИВ И РАБОТИШ ЗА ТУРЦИЯ ! СМЪРТ ИЛИ ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ РАБОТЕЩИ ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ! СМЪРТ ИЛИ ВЪН ОТ България НА ВСИЧКИ ТУРЦИ И ЦИГАНИ ! ВСИЧКИ КОИТО МИЛЕЯТ ЗА България И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ ! ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ, ХОДЕТЕ НА ГРУПИ ПО 10, БИЙТЕ И УБИВАЙТЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ПРИ ВСЕКИ ИЗГОДЕН СЛУЧАЙ ! СПРЕТЕ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ УМИШЛЕНА ТУРЦИЗАЦИЯ НА България ! НАЙ-ДОБРИТЕ ТУРЦИ И ЦИГАНИ СА МЪРТВИТЕ ! СМЪРТ НА ВСИЧКИ ТУРЦИ И ТУРЧЕЕЩИ СЕ ЦИГАНИ ! САМО АТАКА И ВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ ВЪРНАТ България НА БЪЛГАРИТЕ ! ММА + АТАКА + ВОЛЕН СИДЕРОВ = България ЗА БЪЛГАРИТЕ !
+11
 
 
Този лайнар и дърт мазен циганин веднага да го подведат под отговорност за поръчителство на убийство и да го осъдят по съкратената процедура, иначе мир няма да има!
+12
 
 
Ако и сега НАП,комисия Кушлев,комисия Антимафия и другите хрантутници не се задействат значи не заслужаваме да сме държава.По-добре да емигрираме всички и да оставим паразитите да умрат от глад.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: