ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Сахат тепе е в ужасно състояние
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:15 / 05.10.2011Коментари (16)5578
© Plovdiv24.bg
"Здравейте, Plovdiv24.bg! Тъй като водите журналистически разследвания след сигнали на граждани, затова реших да споделя въпроси, които ме вълнуват от доста време във връзка с чистотата на Сахат тепе", пише на редакционната поща на сайта наш читател.

"Това ужасно състояние е постоянното състояние на тепето
от години. Участвал съм в неедна акция на "Зелен Пловдив", но очевидно те не са достатъчни, за да се поддържа тепето чисто. Няма да коментирам културата на тези, които цапат, излишно е. В интерес на истината, следи от метене и събиране на листа има, но боклуците се трупат и разнасят от вятъра навсякъде"
, споделя още гражданинът.

Репортерът на Plovdiv24.bg се свърза със служител на дежурния телефон на ОП "Чистота". Оттам обещаха, че ще бъдат изпратени на място работници от общинското предприятие, за да почистят местата, където е нужно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
само хората над 50 си спомнят какво вълшебно място беше сахат тепе-алпинеум-цветенца,вода,която течеше между тях, храстчета-всичко направено с много естетика и любов, да не споменавам пейките/но не изпочупени и ожулени,каквито свикнахме да ги гледаме сега по градинките,където ги има/.Човек имаше чувството ,че се намира в рая.Часовникът работеше.А сега дори табелката,от която можеш да научиш нещо полезно е нашарена от "художници" А привечер хор Букорещлиев почваха да репетират и ставаше още по-хубаво.....
0
 
 
слаба кметска управа, а може би след сигнала "моята листа"???... ще вземе мерки...
0
 
 
След този сигнал натрупаните боклуци бяха почистени, остават още много пръснати по пътеките... Докога ще се действа спорадично, по сигнал, предизборно и хаотично? От всички нас зависи да изискваме и следим общинските фирми да си вършат работата! Нека не чакаме да настъпи промяна в мисленето ни, а да я случим!
0
 
 
Не малко граждани на Пловдив са отделяли лично време и усилия да чистят това тепе (и не само него), но поради немарливостта на управата, липсата на поддръжка, тези усилия остават абсолютно невидими. Не може да има само едно кошче, скрито в дърветата, да не се събира боклука с месеци и да имат претенция, че вършат работа и само хората да са виновни...
0
 
 
Хора, имаше ефект, боклуците са изнесени! Благодаря за съдействието на сайта! Остават още доста разпилени отпадъци, както и липсата на достатъчно кошчета, затова ще продължавам да изпращам снимки и сигнали, докато чистенето на тепето стане постоянна практика, а не спорадична акция.
0
 
 
Виновни са гражданите на Пловдив, които си хвърлят боклуците навсякъде, и колкото и да се почиства докато не настъпи промяна в мисленето на хората все ще си е така. Обаче тъй като повечето хора мразят да мислят, най-добре ще е общинска охрана да налага едни хубави глоби на тези които хвърлят боклуци не където трябва, а не само да си разхождат кубинките по главната.
0
 
 
Толкова ли им е трудно на хората да си отнесат отпадъците на местата, предназначени за това, но и елио е прав - битието определя съзнанието: каква култура сред бунище!
0
 
 
Г-н Начев, от една страна сте прав. но от друга, как да се възпита такава култура сред бунище? И да искаш да си събереш отпадъците, колко е по-лесно да ги хвърлиш при другите, особено като няма и кош за отпадъци в близост?От общината не се искат някакви извънземни усилия, за да сложи няколко кошчета за отпадъци и фирма чистота да ходи редовно да ги събира. Това е НОРМАЛНА грижа за чистотата на града от старана на властите, и данък смет плащат хората при това.
0
 
 
Първо гражданите трябва да се научат да пазят чистотата на обществените места, и чак след това да се намират кусури на общината. То не може всеки да хвърля боклуци където му падне и после общината ни била виновна, че навсякъде е свинщина. Хубаво излязъл си навън, ял си пил си, толкова ли е трудно малко преди да си тръгнеш да си събереш отпадъците?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Цар Симеоновата градина придобива нова визия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: