ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандално: Kатаджии оставят виновник за ПТП да напусне мястото на инцидента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 06.10.2011Коментари (94)21051
© Plovdiv24.bg
Преди минути на редакционната поща на Plovdiv24.bg се получи сигнал от наша читателка, чието семейство днес е станало пряк участник в пътнотранспортно произшествие в Пловдив в района на Централна гара. Според очевидци дошлите на място служители на КАТ са оставили виновника за катастрофата да си тръгне, необезпокояван от никого. Публикуваме целия текст на писмото без редакторска намеса:

Здравейте. Пиша ви, защото съм уплашена и възмутена. Не знам дали ще помогне това, но мисля, че не може и не трябва да мълча. Тази сутрин към 7:05 ч. около Централна гара съпругът и дъщеря ми са били жертва на пътен инцидент. При рязко излизане на синя "Мазда" от спирката на гарата засича пътя на автобус, идващ от Брестовица, който, за да избегне и спаси този заспал шофьор, влиза в лявата лента, където е семейството ми, и удря тях.

Съпругът ми успява да удари спирачки, но ударът е неизбежен. Детето ми е в стрес. Няма травми, което е голям късмет. Колата е ударена само в калника. Но не затова ви пиша. Когато тримата шофьори чакат КАТ, всичко изглежда нормално, като изключим ревящата ми дъщеря. И забележете - при идването на хората НА РЕДА, те спират първо до шофьора на синята кола, нещо си казват /насаме/, после разговарят и със съпруга ми и автобусния шофьор, и в следващите секунди ...виновния го НЯМА, защото е духнал. И най-абсурдното е, че при реакцията на пострадалите, че онзи го няма, катаджиите казали: " Ние не разбрахме за него, оставете го онзи".

А "онзи" можеше сега, ако не най-лошото, то поне да беше с изпотрошени крака и т.н. Но избягвайки удар с него и запазвайки го невредим, рейсът удря семейството ми, където можеше детето ми да пострада фатално. За щастие това не се случи. За мен това е поредното доказателство за пълната каша в реда и закона в нашата държава. Питам се какъв трябва да е този, за да избяга от престъплението, което той е направил пред очите на хиляди хора на спирката и пред очите на органите на реда? А дали е много трудно да се намери?

Репортер на Plovdiv24.bg веднага се свърза с пресцентъра на пловдивската полиция, откъдето заявиха, че на шофьорите на автобуса, марка "Сетра", и пострадалия лек автомобил "Ауди" е бил съставен двустранен протокол, защото те не са имали спор относно това кой е виновен за инцидента помежду им. 

На въпроса "А какво се случи със синята "Мазда", основен виновник за цялото ПТП?", от пресслужбата на ОДМВР-Пловдив отговориха кратко и лаконично: "За него нямаме информация"...








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Без много приказки поправете грешката моля!
0
 
 
Жалкото е че виновника по закон май не е виновен.Ако го бяха ударили него тогава щеше да му се търси наказателна отговорност
+1
 
 
Миналото лято ми се случи нещо подобно. На излизане от Тракия, от мебелна къща в посока Сточна гара, булевардът прави доста рязък завой, веднага след края на който разделението между двете платна изчезва (бул. Найчо Цанов). Точно там един водач реши, че ще направи обратен завой - при почти никаква видимост заради резкия завой, водача намали рязко и тръгна да обръща в движение (там дори няма кръстовище!). Съответно, автомобила зад него (и намиращ се пред мен) заби луди спирачки, аз също усспях да спра на сантиметри от него, но колата зад мен тъкмо излизаше от завоя и не успя да спре - удари ме отзад. И тъй като това се случваше в натоварения сутрешен пиков час, получи се една хубава верижна катастрофа с 4 коли ударени една в друга. Първата ми реакция бе да изскоча от колата и да се опитам да спра опитващия се вече да избяга обратно към Тракия водач, който реално с незаконната си маневра създаде предпоставките за ПТП. Успях да го задържа за малко, но в крайна сметка успя да избяга. Запомних номера му. Когато катаджиите дойдоха обяснихме какво се е случило, а аз им съобщих номера на колата на виновния според мен водач. За мое огромно учудване, полицаите ми съобщиха, че според тях водача не е виновен и въобще няма отношение към ПТП-то (!!!) - можели единствено да му напишат фиш за непозволено пресичане на непрекъсната маркировка. На въпроса ми кой тогава е виовен, след като за тях човекът, предизвикал с действията си ПТП, дори не е участник в него, те отговориха, че тук става дума за неспазване на дистанция и несъобразена скорост. И започнаха да пишат актове на колите, блъснали тези пред тях. Лично за мен, това се нарича търсене на лесния начин и колективна безотговорност.
+1
 
 
Много е вероятно това да са били полицаи, които охраняват гарата. точно до спирката се подвизават, в едни порутени сградчики
+2
 
 
Тия така наречени "градски ченгета" ще ги осъдя като едното нищо ... фурашкаджий
България и Пловдив над всичко!
на 07.10.2011 г.
0
 
 
ПОЛОЖЕНИЕТО В България Е НЕОПИСУЕМО!ДОБРЕ,ЧЕ НЕ ЖИВЕЯ ТАМ!НЕ ИСКАМ И ДА СЕ ПРЕБИРАМ В ТАЗИ КОЧИНА
+3
 
 
А аз това театро съм го гледал на живо преди година и половина, когато един пиян шопиянец ме натресе и избяга. Видях му номера, пуснах жалба, разпознах го на снимка, но видите ли това не било достатъчно, защото можело да лъжа. Намерих и свидетели- слава Богу, че все още има доблестни българи, които заради едната правда са готови да си сложат главата в торбата... и започна едно издирване (или по- скоро укриване) на въпросната особа- ШЕСТ месеца- Осама Бен Ладен да беше щяха да го открият. Така си я карат - ден да мине, друг да дойде чак до пенсия.
на 06.10.2011 г.
+1
 
 
"За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата." - 13.12.1881 Константин Иречек (1854 - 1918) И сега за съжаление това продължава с пълна сила!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: