ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нови глоби за домашните любимци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 06.10.2011Коментари (59)7427
© Plovdiv24.bg
200 лева ще трябва да плаща стопанин на домашен любимец, ако не е регистрирал животното. Това предвиждат промени в Закона за защита на животните. В момента глобата е десет пъти по-ниска - едва 20 лева.

Текстовете предвиждат и ако стопанин не почисти замърсено място от домашния си любимец, да бъде глобен със 100 лева.

На днешното си заседание парламентът реши да се удължи срокът, в който общините трябва да се справят с овладяването на популацията на уличните кучета в страната. Това трябва да стане до края на 2015 година.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.10.2011 г.
0
 
 
А защо пък общината не дава на гражданите по 200 лева за всеки пумияр който се разхожда свободно!!! ГЛОБИТЕ - 200 лева заплатата 250 :Х :Х :Х тези хора познават ли парите!?!
Aнонимен
на 08.10.2011 г.
0
 
 
среден пръст на новоглобяващите
-1
 
 
Браво, само така, нека има здрав контрол за домашните любимци. Не всеки да си взима куче и след година да реши че вече не го иска и айде на улицата. И да се разхождат без повод само на разрешените места, а не където си играят децата. САМО ЯКИ ГЛОБИ, че няма ред в тая държава.
0
 
 
А какво решихте в Парламента за "домашните" любимзи които нараняват или убиват хора и особено тези дето се оплакват в ОНН в момента?;))Добре актуализирали сте глобите , това трябва да доведе до отговорност, по-малко инзиденти ,зарази и pr както е на запад.Но пак по-малко хора ще си вземат домашен любимец...
-2
 
 
Да ме хванат за к..а. Докато ми лаят пумиярите по цяла нощ и котките ми серат по терасата(все улични) - пари не им давам на тея смешници.
Aнонимен
на 07.10.2011 г.
-3
 
 
Не е лошо това за глобите защото няма за Българина по-добър стимул за навик от това да му вземат парички. Искам да попитам къде трябва де се обади човек за да дойдат и да видят кучешките лайна. Живеем в двуфамилна къща.И ние си имаме куче но си държим на 100м от къщата и си му почистваме редовно,на никой не пречи.Има си паспорт и си му правим редовно ваксините. Другата фамилия обаче си гледа кучето в къщи нищо че е някакъв грозен помияр,но го пускат да се изхожда в общата част пред къщата-на площадката и в градинките. Не почистват след него и който и да дойде няма начин да не настъпи нещо.Та тези глоби само за градските улици ли се отнасят?Чистотата трябва да важи за всички. Ако някой знае.моля дайте ми телефон на който може да се разчита за оплакване
+1
 
 
еее хора ние сме в криза! тая държава само се чуди как да вземе парите на хората, а после стенят, че масово от българите са отишли да живеят в чужбина! еми много ясно, че ще отидат да не са луди тук да седят- няма работа, а и искат глоби за щяло и нещяло!
+1
 
 
и какво сега и за домашните любимци ли да плащаме?! а за бездомните кой ще плаща?! пак ли ние?! или какво ще убиват животните за да запазят природата чиста, а колите те също замарсяват въздуха защо и за тях не искат глоби?! леле тая държава съвсем се побърка!!! и 1 стотинка няма да им дам да си гледат работата!!!
+5
 
 
Да има санкции е добре но дали тая такса нама да изпрати стотици домашни любимци на улицата.То и без това е пълно с бздомни такива.За да отглеждаш домашен любимец е отговорност ,много човекоподобни 'ъхуманоиди'' притежават кучета и котки само за да издевателстават над тах.
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
+10
 
 
В нашия вход има дете на 8-9 год ,момиче,живее на 1-я етаж и непрекъснато пикае пред входа между цветята.Кучето ми не си позволява такъв лукс,стиска докато не се изтеглим до тревите с/у депото на тролеите. Да не ви казвам че е имало и човешка урина от пиани съседи във входа или в асансьора.Плащам му данъка 4 год., ваксинирам го всяка година,сложили сме му и чип, до преди 3 мес.съм му плащала и такса за ползване на асансьор/ така настояха пикаещите във входа дебили от човешки род/. Моля, стига сте издевателствали над хората с домашни любимимци,защото пък на мен ми омръзнаха алкохолизираните съседи заемайки позиции на масичката пред входа от сутрин до сутрин.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: