ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Тв босът Гологанов с обвинение за рязане на интернет кабели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 08.10.2011Коментари (4)12829
© Plovdiv24.bg
Иван Гологанов (в средата)
Прокуратурата в Асеновград повдигна обвинение на собственика на Цифрова кабелна корпорация Иван Гологанов за самоуправство заради срязан главен оптичен кабел и неподчинение на прокурорско разпореждане. Гологанов е с наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 5 хил. лв. Той бил привикан в прокуратурата, след като вчера отказал да осигури достъп на бившия си съдружник Красимир Кирев до шахта в Асеновград. Гологанов и Кирев бяха съдружници в разпадналата се кабеларка DCC. Екип на ТВ САТ КОМ, собственост на Кирев, поискал да възстанови мрежата си в шахтата, но Гологанов отказал, като стъпил върху нея и твърдо заявил: "Тя е моя!", разказаха очевидци. След това той бил извикан в прокуратурата, където му било повдигнато обвинение и наложена парична гаранция от 5 хил. лв., потвърди районният прокурор Калоян Димитров.

На три места из града посред бял ден в четвъртък бе извършена интервенция на кабелите, въпреки навременното сезиране пред асеновградската полиция. Две полицейски патрулки, униформени служители, включително и зам.-шефът на РУ-Асеновград Георги Тумбев, бяха с часове на мястото на инцидента, но неясно защо полицията така и не се намеси да осуети прерязването на кабелите. Хиляди абонати на този оператор и още толкова на Булсатком останаха без достъп до мрежата, така бе и през целия ден вчера. В основата на уличната разпра отново стои бизнес конфликтът на бившите съдружници Иван Гологанов и Красимир Кирев, категорични са запознати. Имам абсолютно законно право на достъп до тези шахти, бившият ми партньор държи мрежата незаконно, заяви пред "Марица" Иван Гологанов на излизане от прокуратурата. Той потвърди, че е заявил в прокуратурата, че лично е разпоредил на работниците си рязането на кабелите. Да, правя инвестиции и затова се налага да прекъсна кабелите. В състояние съм да възстановя връзката за петнадесет минути, но прокуратурата ме спира, каза още той. Пред прокуратурата е представено удостоверение за въвеждане в експлоатация на строеж на името на Цифрова кабелна корпорация от 24.08.2011 година. Като едновременни възложители, според документа, се явяват община Асеновград, представлявана от кмета д-р Христо Грудев, и Цифрова кабелна корпорация на Гологанов.

Странното е, че същото разрешително се издава въз основа на молба с дата от септември 2006 година, която е подадена от бивша съдружническа фирма. Тези действия на Гологанов са абсолютно незаконни, дори има окончателни решения на върховен съд, които потвърждават правата върху мрежата на името на фирмата на Красимир Кирев, контрират адвокатите на другата страна.

Разпоредил съм оглед от вещо лице, което да потвърди има ли умишлена интервенция по кабелите, и чакам становище. Междувременно разпоредих достъпът до тези кабелни шахти да бъде преустановен. След това спорът е по чисто граждански ред, коментира районният прокурор Калоян Димитров. Междувременно прокуратурата бе засипана от граждански подписки на недоволни клиенти, които настояваха прокуратурата спешно да се намеси и да отблокира достъпа им до интернет и тв.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 66
15.12.2023 »
29.11.2023 »
25.11.2023 »
25.11.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 08.10.2011 г.
0
 
 
Абе какво ги съдят бе? Съдели ги! Тея двамата ако бяхме държава отдавна да са им отнели лицензите и комуникациите в полза на държавата. Тоя Гологанов вижте го бе! Стъпил на шахтата и всички го гледат !?! Абе като му плеснеш на тоя един и ще дава заето с месеци. Душа под наем носи и го раздава онбаши! Оня Кирев и той същия кир и той нещо е правил сигурно щото от една седмица и аз имам прекъсвания кратки а съм при охльо.
+2
 
 
НЕВЕРОЯТНО...голям смях...как се разрешава конкуренцията в България....Но Проблем ....Хора, стегнете се...всичко е измама.. Протестирайте....
Простаците са непобедими!
на 08.10.2011 г.
+3
 
 
Алчноста , до какви ли неща не води ..
+3
 
 
чак сега ли ги съдят? Миналата година още беше проблема между тях и завлякова сума ти народ с по 30 лева,който обещаха,че до 1 месец ще върнат, но после се покриха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: