ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слави Георгиев: Пловдив да се управлява както държавата? Ужас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 10.10.2011Коментари (38)6662
© Plovdiv24.bg
- Г-н Георгиев, пловдивският лидер и кандидат за кмет от ГЕРБ Иван Тотев смята, че Славчо Атанасов е всъщност номинация едва ли не на БСП. Така ли е и кои хора според вас ще гласуват за Атанасов?

- Областният управител е изпаднал в пълна политическа и идейна безизходица. Не само за изминалите няколко години, а дори и в самата му кампания не можем да чуем от него конкретно какво е направил или би свършил за града. Точно затова смятам, че той е в паника и единственото, което му остава, е отчаяно да тиражира неистини, усещайки липсата на подкрепа дори от хора от собствената му партия. За разлика от него, Славчо Атанасов не е кандидатът на партиите, а на хората на Пловдив. Много пъти доказа, че за него интересите на Пловдив са над всичко, докато Тотев до ден днешен се държи като партиен послушник и софийски чиновник.

- Тотев обаче не смята така и обвинява ВМРО-НИЕ и Славчо Атанасов в празно говорене и нищоправене?

- Областният е представител на правителството, при което България има най-високата безработица в Европейския съюз. Допусна се небивало увеличение на цените на тока и парното, както и на храните. Усвояването на средствата от еврофондовете е най-ниското в целия ЕС. Говоря за правителството, което на два пъти не успя да получи доверие от европейските ни партньори за влизането ни в Шенген. България е в челната тройка на ЕС откъм контрабандата. Иван Тотев е послушник на тази власт и тежко на Пловдив, ако дойде време той да управлява Пловдив, както се управлява държавата. Ужас! Да припомним, че в нито един момент този човек не защити интереса на Пловдив, когато ставаше дума да получим парите от софийския боклук, които по договор се полагаха на града. Същевременно за 4 години екипът на Славчо Атанасов направи 6 нови детски градини, един нов мост над Марица, разшири и преасфалтира повечето от основните булеварди, пусна първият Екологичен завод за отпадъци в страната, отвори изцяло обновения Археологически музей и реконструира Градския дом на културата, който е пред завършване. Качествено променихме почистването и озеленяването на Пловдив. 80 000 пловдивчани пътуват с преференции в градския транспорт. Тотев говорил за нищонеправене. А той какво е направил? Хвали се с Летище Пловдив, което се направи в миналия мандат на правителството. Проектът за Римския стадион, който изпълнява, беше спечелен още от предишния областен управител Тодор Петков, а сега, под ръководството на Тотев, е зациклил.

- Звучите, сякаш Пловдив се е разминал с кризата. Градът все пак сигурно има проблеми за решаване?

- Не, Пловдив не се размина с кризата. Но общинските финанси тук се управляват добре и кредитният рейтинг на Пловдив бе увеличен, докато десетки общини в страната изпаднаха в неплатежоспособност. Общината под ръководството на Славчо Атанасов се справи с немалко от градските проблеми. Безспорно е време да се концентрираме върху увеличаването на доходите на пловдивчани. Веднага казвам, че това е основно задача на правителството, но съм убеден, че и местната власт си има своите лостове косвено да въздейства върху качеството на живота на хората. Така че, няма да търсим вината за ниските ни заплати само в кризата и в държавата, а ще се стараем да подобрим тези условия в Пловдив.

- Как на практика да стане това?

- Ами например със създаване на добри условия за бизнеса. Това ще разкрие и нови работни места, ще се увеличат и заплатите. Безспорно в България е най-благоприятното данъчно облагане в целия Европейски съюз. Твърдя, че Пловдив конкретно поддържа едни от най-ниските данъци и такси за бизнеса в цялата страна и се преборихме за това след немалко разправии в общинския съвет. За последните години например таксата "битови отпадъци" за юридически лица е близо два пъти по-малка, отколкото в София и е една от най-ниските в сравнение с другите големи градове. Ето така помагаме на бизнес сектора и затова край Пловдив има все повече предприятия. Освен това, по официални данни на Евростат, покупката и наемането на индустриален терен или офис би струвало най-малко на един предприемач, който избере Пловдив в сравнение със столицата, Варна или Бургас.

- А за останалите данъци и такси какво е положението в Пловдив?

- Данък недвижими имоти тук също един от най-ниските, 1.5 промила, не е пипан от края на 90-те години, отново е по-нисък от този в София и Варна. За най-масовия клас автомобили данък МПС отново е най-приемлив в Пловдив в сравнение със София, Варна, Бургас и Велико Търново - при нас е почти на долната граница, която регламентира законът - малко над 60 ст., при положение, че горният праг по закон може да стигне 1,50 лв. Туристическият данък в Пловдив също е на долната граница - 60 ст. на нощувка за категория 3*, в Бургас е 2 лв. примерно, в София - 1.80. Намали се и таксата за преместваемите съоръжения в Пловдив. Точно тези условия докараха в нашия град световноизвестни компании. Например проверих наскоро, че почти половината от фирмите с италианско участие в България са регистрирани в Пловдив.

- Защо тогава някои от опонентите Ви казват, че градът не се развива, че изостава?

- Това не е вярно. Пловдив продължава да се развива, не само заради нещата, които изброих. Пловдив остава най-голямото културно средище на България, тук учат студенти и идват да работят хора от цялата страна, общината пое дофинансирането на музеите, на театъра, на операта и на библиотеката, за да имаме ние качествен културен живот. Обидно е кандидатът за кмет на ГЕРБ да обяснява как градът ни не бил европейски. Всички високи гости се захласват от красотата и уредеността на нашия град. В Пловдив сме се постарали да осигурим максимално добър климат и за бизнеса, и това не са празни приказки. В този мандат общината е издала около 2500 разрешителни за строеж, с предвидени 3 милиона квадратни метра РЗП - цифрите са достатъчно показателни. Говорим грубо за около 700 млн. лева инвестиции в Пловдив за последните няколко години. Другият въпрос, с който не спираме и няма да спрем да се занимаваме, е инфраструктурата на града. Вторият град на България задължително трябва да е изряден по отношение на нея и като казвам това, не говоря само за уличните дупки. Между другото, лично Иван Тотев води персонална война срещу Пловдив, когато генерално трябваше да се реши въпросът с инфраструктурата на града. Става дума за двата заема за преасфалтиране на улици и строителство на още детски градини и спортни съоръжения, които бяха спрени. Областният използва личните си контакти в Министерски съвет, за да не се реализират тези проекти от Славчо Атанасов. С това самият Тотев лиши Пловдив от десетки милиони лева инвестиции в градската икономика. За съжаление и той като областен управител също не реализира нищо за града си. За сметка на това Славчо Атанасов и екипът му имат започнати още много капиталови обекти, които ще намерят финансирането си, ще улеснят живота на хората и ще разкрасят още повече града.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Продължавам да се чуд от къде го изкопаха това момченце. Продължава да се изказва неподготвен и да дрънка глупости. Какви добри условия за инвестиции ще създаде пък този некомпетентник Славчо Атанасов и какво е чакал до сега, градът ни не напредва икономически през последните 4 години. И ако говорим за проектите на Иван Тотев като просто довършени от него ,то Славчо не е направил нищо ново, а само е завършвал чуждото през мандатът си. Срамно управление в Пловдив на ВМРО-НИЕ и коалиционните им партньори - другарите от БСП. Време е за промяна!!!
0
 
 
Атанасов и Тотев са единствените, които не подписаха меморандума за честни избори. И сега ни обстрелват с измислени рейтинги, та неориентираните да си изберат между "двамата, които имат шанс".
+3
 
 
хора защо трябва да се гласува за един от двамата (Слав4о и Тотев)?Има и други кандидати, които са много по-добри !!!
+3
 
 
Ейй, хора, не усещате ли, че другарят ЗКПЧ - Слафчо го е ударил на коалиция с комунистите? Сигурно вярва на пишман социолозите, че БСП-тата ще спечелят и си наторява мекото бъдеще.
+3
 
 
*некои* постоянни лизачи на славчо-зкпч-то пак са тук!И са си същите!
+4
 
 
кой е слави георгиев? това безличие нито съм го чувала, нито съм го виждала. абсолютна лъжа е, че местните данъци и такси са едни от най-ниските в България. аз лично видях какво направи славчо атанасов - НИЩО. само говореше.
+3
 
 
Абе тоя луд ли е??? Какви ниски такси за битови отпадъци....тоя знае ли колко е такса смет в центъра, или колко е същата за фирми??? Тоя въобще чува ли се за кви простотии говори? И да... така е, прав е за методите на Тотев, но какво ще правим като си го върнем на старият пост? Старата песен на нов глас, к..вачка яка от МС, мощно отказване на заеми и т.н. Нека Славчо Атанасов ни запознае с това, което смята да направи и начина, по които ще го постигне, не да мълчи, какво ми е изкарал тоя пичлигар да ми говори глупости? Ок за.баваме Тотев, нека "кмета на пловдивчани" ни запознае с начина си на работа за вторият мандат и да спечели избиратели. С това мълчане не постига нищо друго освен да трупа гласове за ГЕРБ.
-2
 
 
Констатацията на Слави Георгиев за стила и метода на управлението на ГЕРБ е много вярна и няма нужда от коментар
+2
 
 
хаха :) Определено интересна листа имат НИЕ-то :) 30годишни студенти в земеделския колеж и даскали.
+8
 
 
Не сте прави като пишете лоши неща за Славчо. Неговите направени неща са достойни за Гинес. От известно време има табели на спирките на обществения транспорт. Само дни след това има промяна в маршрутите и те вече не са актуални. Уникалното на тези спирки за разлика от спирките по целия свят са че те нямат ИМЕНА, а имат НОМЕРА. Вие знаете ли кой номер спирка е при Военна болница? Само олигофрен, като Славчо може да направи подобно нещо. Попитайте кмета знае ли той "Що е тротоар и има ли почва той в Пловдив"? Може ли да ни покаже една улица в града на която всички сгради да са номерирани. Един автобус в градски транспорт където шофьора да не пуши, да не звучи музика, да не пие кафе или приказва с приятели. НЯМА ДА ПИШЕТЕ ЛОШО ЗА Славчо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: