ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изверг стреля по 3-месечни кученца из Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 12.10.2011Коментари (90)10997
© Plovdiv24.bg
Неизвестен изверг продължава да обикаля кварталите на Пловдив и да стреля по беззащитни домашни и улични кучета и котки. Последният случай е за убити две беззащитни тримесечни палета, собственост на пловдивчанина Димитър Георгиев. За това алармира д-р Георги Литов от Сдружението за защита на животните в Пловдив. 

Аутопсия в частна ветеринарна клиника показала, че входните и изходни рани по труповете са от куршуми. Това не е първият случай на стрелба по домашни или бездомни кучета и котки в Пловдив, казва Деляна в известна социална мрежа. Тя и съмишлениците й ще ангажират адвокат и смятат да подадат жалба в Районната прокуратура с искане да се разследват зачестилите в Пловдив убийства на домашни и бездомни животинки.

Пловдивчанинът Димитър Георгиев е известен под тепетата с това, че край Овощарския институт, почти извън Пловдив, се грижи за около 20 изоставени кучета. Застреляните палета били част от неговия частен зооприют. Едното вече било мъртво, но второто още дишало. Димитър се обадил на своя позната, която откарала кученцето в частна ветеринарна клиника. Там направили опит да го спасят със спешна операция, но не успели. Пораженията по вътрешните органи били фатални.

Димитър и съмишлениците му предполагат, че явно лаещите кучета дразнят някого, защото не за първи път неизвестен се цели по негови животни. Според хора от блокове в покрайнините на Пловдив в района често се чуват изстрели. Живеещите там дори се страхуват за безопасността на децата си.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кучетата са чудесна суровина за костно брашно и много полезни хранителни добавки избийте ги всичките
+2
 
 
Това е един ненормалник, който ще стреля утре по нас и децата ни, има си начин уличните кучета да се приберат в кучкарници
+3
 
 
до началото на лятото нямаше бездомни псета в района,но до преди 1-2 месеца се появиха едни пумияри с обици (уж че са кастрирани) и сега немога да видя вечер деца на детската площадка да си играят , защото така наречените "животинки" се ровят в близкият казан който е на 30-40 метра от площадката.
+4
 
 
А защо има бездомни кучета по улиците? Нали общините усвояват огромни средства, за да ги няма. попитайте Общината ви къде са парите, кой ги е прибрал? Малките кученца стават големи и злобни песове и нападат хора? Така че попитайте кой е прибрал парите и не си е свършил работата ? Това е истинския проблем !
+2
 
 
Трябва да се изтребят бездомните кучета и котки!!! Тогава ще се реши проблема и ще мирясат всички!! Откъде може да се закупи отрова всъщност, защото тия котки около входа вече ми преляха чашата.....
+2
 
 
Ако се гледа обективно, животни се събират там, където им се предоставя храна, т.е. вината е в тези, които ги развъждат по улиците и в междублоковите пространства. Бездействието на общините допринася за ескалираето на конфликти, а глупостта на "защитниците" да настояват животните да са по улиците (да ги газят автомобилите), вместо в заградени пространства извън населените места е меко казано "неразбираема". Един такъв мърляв съсед може да обезсмисли всички положени усилия на околните за мечтан дом, офис или магазин. Безучастието на общината те принуждава да продаваш такъв имот и да бягаш другаде... и ако случиш отново на такъв лумпен.... остава ти единствено оръжието. Но не по животните, за "отстрел" са лумпените създаващи зоопаркове по улиците и контролните органи, които не ги санкционират! Няма нищо хуманно в това да отглеждаш животни, за да има какво да газят автомобилите (и да тормозиш съседите си)!!! Единственото цивилизовано решение е: Събиране на бездомните животни в оградени пространства извън населените места, където да се кастрират, обезпаразитяват и защитните организации да полагат грижи за тях! Оставянето им по улиците е еднакво вредно, както за хората, така и за самите животни! Докато не го осъзнаят това институциите, проблемите ще растат и ескалират до неузнаваемост!
на 13.10.2011 г.
+3
 
 
Проблема е труден за решаване защото има хора на които им харесва жилището им да мирише на помиярник но след време приносителя на миризмата им омръзва и си сменят ароматизатора.Има други които са се овълчили и стрелят по всичко което се движи /виждал съм простреляни лястовици/. Свят голям хора разни макар че за някой е трудно да се каже хора.
-2
 
 
Игра по правилата! Не забравяйте, че сме част от голямото европейско семейство. На когото му пречат кучетата трябва да подаде сигнал в съответната служба. Това е негово право - и до там. Не може да се раздава улична справедливост от всеки. А тези, които са пистъпили закона и "надскочили" себе си, като изтребват кучета по улиците трябва да им се потърси отговорност. Та те утре по същата логика и срещу себеподобни ще започнат да стрелят! А с какво стрелят - законно ли е, декларирано ли е в полицията, може ли да се разпознае, може ли да се изземе?
+2
 
 
Скоро гледах филма "Лов на дребни хищници", там създателите му много добре са уловили проблема. Някакви бабички реститутки и рентиерки милеят и плащат откуп за дебелите си домашни котки, а нехаят за хората :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: