ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив става част от Глобалния протест днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 15.10.2011Коментари (21)7860
©
От 19:00 часа днес пред Централна поща ще се състои мирен протест в подкрепа на човешките права и демокрацията такава, каквато трябва да бъде.

Протестът в Пловдив е част от т.нар. Глобален протест "15 октомври", който ще се проведе по официални данни в 951 града, в 82 страни.

ОБЕДИНЕНИ - НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПОБЕДЕНИ!

Мирен протест:
- за реална демокрация;
- за "прозрачност" в политическите решения;
- за край на антинародната капиталистическа политика;
- за правото да работим и работниците да притежават реални права.


Ние, трудещите се, почти-уволнените, безработните, хора - уволнени или на път да си загубят работните места, студентите, емигрантите, пенсионерите, прекфалифициращите се, недоволнтеи от условията си на живот - днес тръгваме по улиците на Европа и света, за да демонстрираме мирно нашето недоволство и да издигнем своя протест срещу сегашната политическа, социална и икономическа система, която ни подтиска; която никога не ни е служила и никога не е представлявала нашите интереси!

Настоящите политически и правителствени методи са основани на фалшива демокрация, при която решенията са приети зад затворените врати на парламента, министерските офиси и международните агенции, без достъп на широките народни маси до контрол над институциите; институции, които днес са напълно обсебени от финансови и икономически интереси; институции, които не притежават каквато и да било загриженост към обществото и природната среда; институции, които създават и развиват единствено неравноправие, мизерия, бедност, всепланетна и тотална загуба на човешки права.

Това не е демокрация!

Искаме да участваме в реална демокрация, в която масите ще имат право на глас и ще участват активно в процесите на взимането на решения.
Искаме демокрация, в която обществените длъжности ще се заемат от достойни граждани, които ще отстояват нашите интереси и благоденствие.
Искаме реална демокрация, която не дава привилегии за богатите.


Искаме прогресивно облагане на доходите и прозрачна данъчна система, при която благата ще са справедливо, равноправно и равномерно разпределени между всички и здравната система ще работи еднакво за всички.

Искаме демокрация, към която всички ще допринасяме честно и безвъзмездно, в която всички граждани ще имат гарантирани права и задължения.

Искаме демокрация, в която тези, които злоупотребяват с правата си или извършват финансови престъпления, ще бъдат държани отговорни, чрез независими съдилища в обновена юридическа система.

Искаме демокрация, при която формите на политика ще биват гласувани с пълното разбиране и участие на масите, в зависимост от тяхното желание.

Ние не приемаме днешната криза като неизбежна. Ние настояваме за обяснение как се случи тази рецесия; как и на кого я дължим и кои са законите, които принуждават бедните да плащат за разкоша и дълговете на богатите.
Хората не са "еднодневки" и с техния живот не може да се разполага в зависимост от борсовите търговски спекулации или от финансовите интереси, които ни принизяват и превръщат в обикновена "стока" ...
Конституционните принципи са напълно изопачени и преобразени чрез мерки, които правителството ни налага след споразумения със Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз и Европейската банка, които доведоха до загуба на права на трудещите се, разрушаване на здравеопазването, общественото образование и култура, базирани на тотално сбъркани икономически теории.
Природните ресурси като водата, другите стратегически сектори, като енергетиката, са собственост на народа и те не трябва да бъдат частна собственост. Демокрацията се опорочава, когато трудът, образованието, здравето, жилищната политика, културата и благоустройство са привилегии за някакъв тесен кръг бизнесмени, или просто са им подарени държавни активи, а народът е останал без всякаква полза от тези действия, които ощетяват интересите му. Частната собственост е обявена за неприкосновена, а обществената собственост е в ръцете на богатите и техните партии.


Качеството на демокрацията се измерва с това - как са задоволени нуждите на хората. Днес демокрация НЯМА!
Днес ние казваме: СТИГА!
Днес Демокрацията излиза по улиците.
Излезте и вие!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
+6
 
 
Преди 2 десетилетия хора скачаха по площада , а в същото време бъдещи депутати се хилеха зад трибуната и си уреждаха срещи с партийни мацки. Само наивници могат да вярват ,че настоящият протест не е поредната режисирана акция на " другарите " . Те са пръстчетата ,произлизащи от една ръка. Погледнете какви пари се пръскат за кампанията по Главната и се запитайте кой плаща това. Страната е обречена на комунизъм ,ако младежта не поеме ролята на спасител.И никакво противопоставяне на млади и стари ,на етноси.
0
 
 
Имате ли снимки. Чте преведа табелите....
0
 
 
Кой може да ми каже колко сте в Пловдив, Велико Търново, София, и другаде ?
0
 
 
Един от най-големите спорове в обществено-политическите науки е как да бъде постигнат обществен консенсус. Кое трябва да бъде поставено на първо място като ценност. Това е въпрос от ежедневието, но и на етиката. Споровете се водят и досега - предлагат се различни форми на стигане на демократични решения. Уви досега не е намерена най-добрата и универсална формула за това, въпреки че част от нобеловите лауреати по икономика са спечелили наградите си за работа в тази област. Обикновените хора не ги интересуват толкова тези полемики, тяхното недоволство е свързано с качеството на живот, с необходимостта поне да запазят постигнтото, а и повече. Но политическите решения са важни за това и тогава каква да бъде формата на демократично участие - също става важна. Затова се появява и глобалното гражданско общество като нова форма на усъвършенстване (подпомогнато или самозародило се) на политическите системи. В България нямаме тези традиции и имаме много да догонваме западните общества. Може би Пловдив е едно от първите места в страната, където се появи такава форма на сътрудничество между граждани и управление (примерът е в район Тракия). Аз се радвам на това новаторство и го подкрепям с две ръце.
на 15.10.2011 г.
0
 
 
Край на капиталистическата политика? Кви са тия комунистически лозунги, какви са тия утрепки, които искат да яхнат недоволството на хората!?
+3
 
 
само така с протести се постигат цели ако си седим в къщи никoй няма да се сети за нас.дано някои хора разберат че българите вече не издържат на тая мизерия и на това безразличие към тях.браво пловдив само така.
+2
 
 
Точно казано и добре формулирано!Да видим колко хора ще има!
+2
 
 
Още ли има разни глупаци-оптимисти, които си мислят, че мирните протести постигат нещо? Като се съберат ако ще и 10 000 човека да викате и да размятате разни плакатчета, най-много отгоре да си го преместят в другия крачол.Да видим кво ще направят ако тия 10 000 почнем да рушим и да палим наред целия град.
+3
 
 
МОЛЯ ПРИЗОВАВАМ МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ НЕКА ПРИСЪСТВА ДА ВЗЕМЕМ БЪДЕЩЕТО СИ В СВОИ РЪЦЕ И ДА КАЖЕМ НЕ НА ВСЕКИДНЕВНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ И ГАВРИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: