ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Аян Садъков: В лицето на Георги Титюков намерих съмишленик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 20.10.2011Коментари (10)3984
© Plovdiv24.bg
Г-н Садъков, честита победа срещу Люксембург. Как се чувствате на кормилото на младежкия национален отбор?
Благодаря Ви! Вече няма лесни мачове и победите идват след пълна концентрация през целите 90 минути. Чувствам се добре, националният отбор е част от моя живот. Дълго време съм играл за всички национални гарнитури, но отговорността на треньора е огромна.

Как виждате развитието на младите футболисти в Пловдив?
Тук имаме много силни традиции. Школите в Пловдив продължават да работят, но не със същата ефективност както през 70-те и 80-те години, когато моето поколение даде много футболисти на града и България. Днес талантливите деца не са много и съвременните условия като материална база не им помагат да разгърнат възможностите си.

Малко хора знаят, че по ваша идея юношеският национален отбор на България до 19 години дойде да играе квалификационните си мачове за Европейското първенство в нашия град. Защо се ангажирахте с тази кауза?
Пловдив е футболен град и привържениците са "гладни" за футбол. По мое време много често играехме тук и публиката ни помагаше да спечелим много битки. През юни тази година споделих моята идея на Георги Титюков, сега водач на листа за общински съветници и кандидат за кмет на Коалиция "Кауза Пловдив", и той като зам.-кмет по Младежта и спорта, покани на среща представитили на БФС. Така нещата бързо се развиха. Г-н Титюков даде гаранции, че ще съдейства по всички възможни начини младите национали да се чувстват като у дома си по време на квалификациите. Колегите са много доволни от гостоприемството на Пловдив и особено от емоционалната подкрепа на феновете.

Какво трябва да се направи в нашата община, за да потръгнат отново нещата в детско-юношеските школи?
Нужно е да дадем път на най-младите в спорта. Общината трябва спешно да съдейства за подобряване на работата с най-малките в подготвителните групи. Лесно може да върне модела отпреди 20-30 години, когато треньорите на подрастващите се подпомагаха финансово и методично директно от държавата и Общината. Подобряването на материалната база трябва да се направи първо за децата. След това съвместно с БФС спешно трябва да се подобри подборът и квалификацията на треньорите на децата. Имам много идеи и знания, които с удоволствие ще предам на младите треньори.

Сега сме в предиборен период. Какви са вашите виждания за това какво трябва да бъде бъдещото управление на Пловдив?
В управлението трябва да влезнат младите хора, мотивирани да променят нашия град. Стъпвайки на огромните традиции в спорта, лесно могат да върнат позавяхналата слава на спортната столица на България. В лицето на Георги Титюков аз срещнах един човек, който иска и може да го направи. Ще се радвам бъдещият кмет на Пловдив заедно с нас - професионалистите, да допринесе за развитието на спорта в града ни и неговия модерен облик.

Аян Садъков е легенда на Локомотив Пловдив (1978-1989, 1992-1993). Рекордьор на страната по участия във всички национални отбори-145 мача. Той има 80 мача и 9 гола за "А" националния отбор (1981-1991), 22 мача и 4 гола за младежкия тим и 43 мача с 15 гола за юношеския тим. Участва на СП-1986 в Мексико (в 4 мача). "Заслужил майстор на спорта" от 1985 г.

Играл е също в Ботев (Пловдив) (1994-1996) и Беленензес (Португалия) (1989-1991). Има 350 мача и 195 гола за Локомотив Пловдив. Бронзов медалист през 1992 с Локомотив и през 1995 с Ботев, носител на Купата на Съветската армия през 1983 г. с Локомотив. За купата на УЕФА има 8 мача и 3 гола (6 мача с 3 гола за Локомотив и 2 мача за Ботев).

Обявен е за най-добре представилия се български футболист на Световното първенство през 1986 година в Мексико. Един от най-добрите футболисти на България за 80-те години. Той е единственият футболист, който, въпреки че отборът му се състезава за няколко сезона в "Б" група е несменяем титуляр в националния ни отбор. На бенефиса си през 1984 година Христо Бонев му предава свещената черно-бяла фланелка с номер "8" и го обявава за свой наследник. Като старши треньор през 2009 г. класира Локомотив Пловдив на 6-то място, въпреки тоталното безпаричие по това време в пловдивския отбор.

Треньор на младежкия национален отбор от септември 2011 г.

Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012
08.10.2012
03.10.2012
28.09.2012
27.09.2012
20.09.2012
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
този кишюков ли е тютюков ли е -световно неизвестен,явно си прави сметка ,че друго освен предизборните дотации няма да вземе,ами нека чомака да си му даде някое милионче от стоте дето измъкна по времето на двата си мандата и да се куртулиса та да не си губим времето с него
+1
 
 
Айо, стига бе! И ти ли почна предизборни агитации! Вчера Заека лижеше г..за на Б.Б., сега ти агитираш за Титюков. А тази партия правителство са най- антипловдивски от много години насам.После ще ви е срам дето сте ги хвалили толкова.....
0
 
 
Само като видях статията ми стана ясно, че ще има жълти утрепки/не говоря за масата фенове на Ботев, а за няколко индивида/ А на Аян мога да му кажа, да не се връзва на тези глупости, Титюков няма шанс.
+1
 
 
И двамата "фен101" и"Т1912" сте пълни измекяри!Отивайте при помака Бакалов да му лижите г..а!
на 20.10.2011 г.
-3
 
 
Бате Айо е индианец,но от ромски произход!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: