ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът Бойко Борисов ще направи първа копка в Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 28.10.2011Коментари (2)2240
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Днес от 12,30 часа министър-председателят Бойко Борисов и изпълняващият длъжността кмет на община Асеновград инж. Стоян Димитров ще направят първа копка на общностния център. Проектът "Предоставяне на интегрирани социални услуги и услуги, свързани с грижи за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години" е на общо стойност 1 300 000 лева, от които 1 200 000 лева са от Европейската банка за възстановяване и развитие, а 100 000 лева са осигурени от бюджета на общината. 

Проектът се реализира с посредничеството на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/. Сградният фонд на проекта предвижда изграждането на 4 корпуса, един от които вече е построен със средства от общинския бюджет. Днес ще бъде направена първа копка на втория модул, средствата за който са от ЕБВР, веднага след това ще започне изграждането и на втория. Планира се през следващата година да започне строежът и на четвъртия корпус. 

Проектът обхваща 5-годишните деца в рамките на задължителното обучение и ще изпълни желанията на родителите, които желаят децата им да посещават общностен център за деца и семейства. Идеята е да се стимулират семействата да вземат участие в живота на детската градина, в която се възпитават и обучават децата им. Програмата ще акцентира върху семействата от малцинствените и социално слаби групи, както и децата с увреждания и хронични заболявания. Минимум 10 процента от капацитета на центъра ще предоставя услуги на децата в риск и техните семейства, сред които са деца от уязвими етнически групи; на безработни родители; с родители, които са на социални помощи и такива, за които родителите не полагат достатъчно грижи. С особен статут ще бъдат децата с увреждания и със здравословни проблеми.

Общата застроена площ на модулите е 1500 кв.м., като сградите могат да функционират самостоятелно, ще бъде топлоизолирани с помещения за 6 групи с общ капацитет от 132 деца. Предвиден е физкултурен салон, здравни и специализирани кабинети, кът с уреди за игра. Услугите ще се реализират от персонал от 45 души, сред които социални работници, психолог, рехабилитатор, медицински сестри, педиатър, логопед, детегледачки. Срокът за реализиране на проекта е 24 месеца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да мине и през улица Тракия и да направи и там копка. Общината нещо 3 месеца 500 метра не може да ремонтира. Ако не направи копката ще може да отреже лентата за следващите избори
+1
 
 
Е може ли Първокопко Режилентов да не направи първата копка??? То ако нея направи той, няма да бъде построен съответния обект...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: