ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: Славчо беше заложник на много интереси, сега ще е по-независим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 05.11.2011Коментари (3)4547
© Plovdiv24.bg
Считам, че Славчо Атанасов направи каквото можа в този нестабилен мандат. Той беше кмет на малка партия без сериозно представяне в Общинския съвет и без значима подкрепа на национално ниво. Това го направи зависим и заложник на много интереси. Г-н Атанасов невинаги успяваше да излавира, което беше белег на целия четиригодишен мандат. Точно поради тази причина ние искахме пловдивчани да гласуват за стабилно управление, което да има кмет със силно представителство в Общинския съвет.

В личен план аз имам добри отношения със Славчо Атанасов и мога да кажа, че комуникацията ми с него през тези четири години и като на районен кмет, и като на областен управител е била много добра. Нашите различия са били винаги принципни. Голяма част от проблемите, които сме имали между областната администрация и община Пловдив, не са били личностни, а заради различни позиции на институциите.
Общината се управляваше от тъй наречения политически съвет и често решенията се вземаха от него, а не от кмета. Реално конфронтацията, ако е имало такава, е била между областната администрация и политическия съвет, в който влизаха ръководители на партиите от управляващото мнозинство. Радвам се, че в изключително изострената накрая предизборна кампания ние успяхме да си запазим добрите си отношения. Както аз мога да кажа, че Славчо Атанасов не е минал границата на добрия тон спрямо мене в личностен план, така може да каже и той.

Това е много добре, тъй като той ще бъде общински съветник и доколкото разбирам, ще е председател на групата ВМРО - НИЕ, което означава, че ние ще продължим с него да работим и да имаме делови и коректни отношения. Смятам, че г-н Атанасов вече ще бъде по-независим в изразяване на мнението си, тъй като няма да има политически съвет и малките групи в Общинския съвет като Кауза за Пловдив, с които да се съобразява. Очаквам от Славчо Атанасов да подкрепя голяма част от моите предложения и съм убеден, че той ще го прави. Дори ще кажа, че в негово лице виждам един човек, който по-скоро ще бъде към мнозинството, отколкото в опозиция.

Не чакам от него да бъде опозиция, каквато е БСП и която на бялото казва черно и обратно. Надявам се, че ще бъде позитивен и ще взема решения по негова лична съвест. Аз не се съмнявам, че неговият начин на мислене и желанието му за промяна в Пловдив към по-добро съвпадат с моето.

Няма да позволявам на малки нелегитимирани като широки политически субекти да извиват ръцете и да дават тон на управлението на общината - грешка, която допусна Славчо Атанасов. Благодаря на пловдивчани, които гласуваха така, че ГЕРБ да има 19 общински съветници. С тази силна подкрепа в Общинския съвет аз няма да имам проблемите, които е имал г-н Атанасов. С първия ни ход - номинацията на арх. Илко Николов за председател на Общинския съвет - ние показваме, че търсим широка подкрепа за вземане на решения, които са очевидно градивни и ще бъдат до голяма степен припознавани дори от нашите опоненти.

Още на първата сесия ще поискаме от държавата хотела на Ванко 1, Римския стадион, Античния театър - решения, които няма как да не бъдат подкрепени. Ще имаме добра комуникация с областната администрация и с министерствата. Убеден съм, че в този мандат ще работим с институциите в много по-голям синхрон, отколкото беше в миналия мандат. Това ще бъде една от видимите разлики с предишното управление и гражданите скоро ще го усетят.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Естествено, сега Главчо ще е напълно независим - нищо няма да зависи от него!
-5
 
 
Много от скоро започнахте да се ласкаете един друг.Поспрете се малко,това ми намирисва на някакви договорки по-между ви....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: