ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще караме на фарове целогодишно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 05.11.2011Коментари (78)9859
© Plovdiv24.bg
Такава промяна в Закона за движение по пътищата възнамеряват да инициират от ГЕРБ, съобщи шефът на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков.

Въпросът е обсъждан многократно на кръгли маси, ще приемем въвеждането на тази мярка за ограничаване на броя на пътнотранспортните произшествия почти сигурно, аз лично напълно я подкрепям, коментира народният избраник. Според него въвеждането на изискването да се кара винаги с включени светлини, а не както сега от 1 ноември до 1 март на следващата година, е наложително и много от европейските държави неслучайно вече са предприели тази стъпка. Сред тях са Германия, Австрия, Дания, Франция, Италия, Унгария, Естония, Литва, Латвия и скандинавските страни.

Глобите за шофьорите, които са забравили да пуснат фаровете си в светлата част на деня там, далеч надхвърлят налаганата у нас санкция в размер на 20 лв. В някои от тези държави нарушителитеолекват за това провинение с цели 200 евроВ страни като Швеция пък проблемът отдавна е решен отдавна, тъй като автомобилите разполагат със система за автоматично включване на светлините заедно със запалването на двигателя.

Статистиката сочи, че в държавите, които са въвели мярката, пътните инциденти са намалели с 20%.Вълков е на мнение, че изискването да се шофира целогодишно с включени и през светлата част на денонощието светлини допълнително ще улесни шофьорите. Така щял да се реши проблемът, който възниква от това, че сега водачите трябва да свикват с изискването в началото на ноември и да го спазватв продължение на едва пет месеца, вместо да си изградят навикПо-добре водачите да знаят, че това им е задължение винаги, щом седнат зад волана.

Включените светлини са индикатор, позволяващ на участниците в движението да забележат отдалече приближаващия се автомобил, категоричен е депутатът от ГЕРБ. Той поясни, че често, най-вече в сутрешните часове и привечер, колите, чиито фарове не са пуснати, се сливат с околната среда. Рискът това да се случи бил особено голям при определени цветове автомобили, например сивите.


(C) ПОТВ


Източник: novini.bg


Още по темата: общо новини по темата: 4
10.04.2022 »
07.08.2012 »
03.08.2012 »
20.07.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.11.2011 г.
0
 
 
Най-добре е да сложат на колите по една система TACAS както в самолетите - да предпазва от сблъсаци. Шофьорите вече не стават - не са ни виновни фаровете или пътищата а ГЛАВИТЕ НИ!!!
+1
 
 
Хора стегнете се бе!Да не би да имате електромери в колите ?!?!!?!? Аз карам цяла година с включени фарове и съм 100% за тази промяна в закона,пък и евентуално 5 лева на година (ако случайно изгори крушката) с тях и без тях все тая.
+3
 
 
Аз си карам така целогодишно, защото смятам, че при изпреварване отсреща се забелязваш по-добре и се чудя защо този закон не е въведен още при положение, че почти в цял свят си карат с включени светлини целогодишно. А някои хора които пестят крушки им препоръчам станете пешеходци и си носете крушките в джоба, та да ги пестите.
-4
 
 
Твърдо против тоя кретенски законопроект! Сегашното положение с фарове през зимата е оптималния вариант.
0
 
 
..стига само показваното лице да покрива съдържанието
+1
 
 
ами аз така си карам - цяла година съм на фарове!
-3
 
 
тогава герб да ни плаща за крушките.за мен кьоравия си остава кьорав и да си му пуснал светлини ако щеш и прожектора на батман да му пуснеш срещу него, пак никаква файда .гледам ги повечето пешеходци забучили очи към земята и си пресичат както и където им падне .така че какво ще помогне това.първо трябва да научат тях ,как и къде трябва да се пресича .майки с бебешки колички се движат по пътя без да им дреми за техния както и за живота на децата им,а тротоари широки като магистрали.глупава работа според мен.да седнат да помислят малко как да ни се оправи държавата и да намерят работни места за народа ,а не да мислят простащини .
+1
 
 
За да се забелязват по-добре автомобилите , може би и по една жълта мигаща лампа на покрива да сложим, а ? Важното е да се консумира повече , нали трябва да се ''стимулира'' икономиката.
-1
 
 
Сега пък на някои пишман шофьорчета фаровете им създавали проблем за генераторите? Ами оправете си генераторите, регулирайте си напрежението да е колкото трябва! Поддържайте си акумулаторите! Какво са ви виновни фаровете, ако светят през деня? Аз съм ЗА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в София
Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: