ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината прибира просяците на топло, те не искат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:52 / 25.11.2011Коментари (17)5902
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив има готовност при настъпването на големи студове да прибере просяците в специализирани за това заведения, съобщи ресорният зам.-кмет Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той уточни, че повечето от тях обаче сами отказват да прекарат студовете на закрито.

Припомняме, че преди време потърсихме за коментар относно проблема шефа на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева. 

"Въпреки общите усилия на общината, полицията и нашата дирекция, проблемът остава. Заедно с общината сме направили обход на всички райони в града и сме изготвили списък на просяците", заяви тогава Танева. Тя подчерта още, че дори когато някои от тях са настанявани в домове или приюти, те самите бягат от там. 

"Явно тяхното желание е да живеят така, защото ако бъдат настанени в дом, то те трябва да заплащат, а повечето от тях са без документи и без отпуснати пенсии", коментира още шефът на Социалната дирекция. 

Според нея трябва да има приют за такива лица, където те да бъдат прибрани например за един месец. В рамките на този период следва да се изясни техния социален и здравен статут, родното им място и да се намерят евентуалните им роднини. След което следва тяхното настаняване в адекватна за тяхното състояние институция или да бъдат върнати там, откъдето са, защото повечето от просяците не са от Пловдив. 

"Общото взето те са "ничии", и това е проблем не само на Пловдив, а на цяла България", обощи тогава Танева.



Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И у нас е студено ! Нямали кои и мене да прибере на топло!
+3
 
 
И защо трябва да ги прибират в институция, че не се сещам? До кога ще имаме к**ви за управници? Има глоби за лица без лични документи и нека тези да си платят глобите и да им бъдат издадени лични карти. Значи българите можем да сме одрани отвсякъде, а тези пак ще ги прибираме. Ами тогава държавата да ни прекрати плащанията към ВиК, към енергото и да ни даде и на нас по едно ново жилище, въобще няма да възразя. На мен защо ми взеха пари за нова лична карта, щом на тези ще им ги издават безплатно? Да ми върнат парите с законоустановените лихви. А ако си изгубя или ми откраднат личната карта държавата ще ми спести ли глобата и ще ми извади ли нова лична без пари? В същото време мангалите раждат по 9-10 хлапета и карат на помощи и детски. На кака ми с близнаци никой не е дал 1 лев детски, нима тези деца не са българчета и не заслужават мижавите 35 лева на месец? А уморената 35 годишна родилка, а 19 годишната родилка също уморена в зверски мъки? Как ще им пораснат децата на тези две родилки, някой помисли ли? Някой помислили за тези сирачета? Те останаха без майки заради лекарско невежество. Аман от цигани управници. Гледайте българите дами и господа управници. На мангалите им дайте земя и територия извън границите на хубавата ни България, да работят, да се доказват и да се спасяват. Стига сме мислили за тях.
+2
 
 
Веднъж на опашка в един магазин се случи така, че бях с 50-левова банкнота, а продавачката нямаше да ми я развали. Изнервена от забавянето на опашката една просякиня (от ромски произход, разбира се) бръкна в пазвата си, извади плик с банкноти и съвсем благосклонна към мен ми развали 50-левката. Лошото е, че наистина има нуждаещи се хора, на които бих дал милостиня. Но заради такива боклуци като тази просякиня, превърнали милосърдието на хората в бизнес, подминавам без да ми трепне сърцето, даже с отвращение, всички просяци, които срещна на улицата.
+2
 
 
Ех кой ще си остави така бизнеса на произвола и без надзор. Да не са луди. НЯкой друг ще им вземе територията.
+2
 
 
Не е лошо да ги приберат, обаче за това трябва закон. В Унгария мисля, че приеха наскоро такъв закон и ги прибират принудително.
0
 
 
Да мьрт ,тази сган,некадьрна. В европа, такива мрьснци, ги подминават ,с погнуса. Да ги поеме ,цьрвата, нали са християни, защо ние ще плачаме на хора ,който ги мьрзи ,да работят, и са негодяи.Не дядо Николай да се вози с Бмвта ,и зда носи ролекс на рьката ,а да направи нещо ,нали са християни, и бог се грижиза тях.
-1
 
 
;На едно куче 40 дни да му държиш опаската в гипс ,като а пуснеш та отново се огъва та и с просъците е така.Това всеобщ проблем а да не забраваме че понакога техните доходи надвишават тези на обикновен трудещ се или работат за определен паразит които се гаври с човешкото милосърдие. Познавам такива които имат 3 или 4 стаини апартамента и доста набъбнали банкови сметки а просат около НДК и Витошка децата им летъват по Малдивите или ходът на пазар в Дъбаи.Може да е отлична инициативата на общините но има много повече нуждаещи се от обгризвъне.Има толкова много достойни хора допринесли за развитието на кълтърата и интелектялня живот а тихо гаснат самотно по домовете си.
+2
 
 
Ами как ще искат...Те изкарват по 150-200 лв на ден, след като се отчетат на боса сигурно им остават по 50-100.За 30 дни това са 1500лв най-малко.Всеки просяк има GSM в джоба си и получава нареждания и разпределение за деня.Виждала съм ги в София, в градинката на кв.Хладилника как се събират сутрин и се разпределят по места, след инструкция по тел.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: