ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фирма: Или се откажете от тролеите, или ги модернизирайте!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 30.11.2011Коментари (57)8669
© Plovdiv24.bg
"Песимист съм относно възстановяването на тролейбусния транспорт в Пловдив", заяви зам.-кметът Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той уточни обаче, че все пак органът, който трябва да вземе окончателното решение за това, е Общинският съвет на Пловдив.

Във тази връзка зам.-кметът припомни, че за утрешната сесия на ОбС има внесено предложение от "Съюз за Пловдив, касаещо отмяна на решение № 38 от 22.01.2009 г., което регламентира, че не се предвиждат санкции за неизпълнен пробег на тролейбусния транспорт.

"Ако се стигне до налагане на санкции, то те ще се окажат по-големи от това, което им се полага като субсидия", категоричен беше Държиков. 

Стана ясно, че преди няколко дни кметът Иван Тотев е поискал от шефа на ПОАП пълната документация относно приватизационния договор на "Градски транспорт". Според зам.-кмета в една част от договора клаузите не се изпълняват. Държиков поясни още, че според доклад на консултантска фирма по транспортния проект за града тролеите са технически остарели, движат се почти празни и замърсяват околната среда. 

"Заключението на фирмата сочи, че трябва да се вземе решение или за отказване от този вид транспорт, или да се обнови тролейбусният автопарк", заяви още Държиков.


Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
В Америка как е решен проблема с замърсяването: Градското бунище е модернизирано да добива метан от гниенето на боклука = безплатно/евтино гориво за градския транспорт. Дизеловите автобуси са с метанови уредби и електро-хибриди (зарежда акумулаторни батерий когато спира и ползва тази енергия за потегляне) . Разхода на гориво е на половина и само водни пари излизат през ауспуха. Въздуха е толкова по-чист, че като се прибера ми трябва противогаз на сточна гара. Да не споменавам миризмата в автобусите, няма климатик а е 40С навън. Ако се въведе такава модернизация в Пловдив, ще се открият и много нови работни места за инжинери и механици. Има обурудване да се конвертира нормален дизелов двигател на хибрид и метан. Повече хора сте се возят с кеф и сте намалее и трафика. Забравете я тая архаична работа с тролейте. Да свалят медните жици и сте изкарат пари за поне 2 прототипни дизел-хибрида. Бъдещето е в електомобилите :)
0
 
 
Ехеее, прочетох всички коментари и стигнах до извода, че има два варианта: Вариант 1. По-голямата част от коментаторите не са се движили с кола в града (особено межу 7 и 9 сутринта и 5 и 7 вечерта), за да видят какви задръствания стават заради тези тролеи (не че от автобусите не стават, ама от тролеите стават значително по-големи, защото са доста по-бавни), на Сточна гара напр. като е застанал от бул. Христо Ботев да прави ляв завой за Цар Борис III Обединител (посока Тримонциум), от първа редица едвам му стига целия зелен светофар, за да си направи левия завой и забавя поне 15 коли, които са застанали зад него... Да не говорим, че за да се изпълни тази маневра, тролеят завива от средната лента и не знам как го прави тоя ляв завой, ама винаги затваря колите, които са отляво (или ако не е винаги, то не в малко случаи, на мен ми се е случвало поне 2 пъти да ме затварят така и трябва да го чакам да си направи завоя, щото иначе ще ме удари). А дори тия дето минават направо през сточна гара, пак са много бавни, щото в центъра на кръстовището има разклонения. Като се съберат 2 тролея и ето ти го задръстването от кръстовището, че чак до предния световар, дето е с Авксентий Велешки. Вариант 2: По-голямата част от коментаторите, които са твърдо "ЗА" тролеите, са най-великите еколози на планетата и са супер загрижени за чистотата на въздуха в града ни, която реално едва ли ще се влоши много, ако бъдат премахнати тролейбусите и бъдат заменени с автобуси... Ама както искате, то и да ги махнат, и да не ги махнат, все ще има недоволни... Успех! И все пак, аз предпочитам да ги няма... P.S. Хайде, чакам си минусите на коментара + Весела Коледа :))
Политиката ще бъде "мръсна работа" , докъто с политика се занимават "мръсни хора"!
на 30.11.2011 г.
+3
 
 
Не трябва с лека ръка да се премахва един или друг вид транспорт! Всеки си има своите предимства и недостатъци. Аз примерно не виждам как тролейбусите замърсяват околната среда като са на ток? Не ми харесват кабели и жици насред града , но затова е модернизацията. Трябва мъдро да се отсъди! Решението на общински съвет е много важно!
+3
 
 
Истината е ,че червеничкият крадец - приватизатор , трябва да е подсъдим , за начало - после всичко друго :))
+3
 
 
Истината е че нито тролеите нито автобусите вършат работа в Пловдив в настоящият момент Тролеите са съчленени иадски бавни и неманеврени същото се отнася и за автобусите Ако човек иска да закъснее за работа и да пропусни дадена среща е необходимо само да се качи на градския транспорт -всички кретат едва с 20-25км в час дори на права многолентова отсечка без спирки а шофьорите - е те са като онзи им образ от комиците-ръката на прозореца и сме много важни работим -дори да правим адски задръствания дори и хората нервно да потропват с крак че закъсняват-кво ме интересуват аз съм шофьор на автобус/тролейбус и съм собственост на г-н Батаклиев и никой друг не ме интересува. Е, как в цяла България има печеливш градски транспорт само в Пловдив не?
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+5
 
 
Вече има сериозно конструирани електромобили и аз очаквам, че съвсем скоро ще има и електрически бусове. Може би, вече се изпитват прототипи. След 10-15 години вероятно ще са в реално обръщение. Няма смисъл да се инвестира в тролеите, самата им концепция е архаична!
на 30.11.2011 г.
0
 
 
Тролеите отвсякъде са за махане. Ремонт на контактната мрежа и купуване на нови тролейбуси? Да може ама в скандинавските държави! Общината няма средства да довърши четвъртък пазара та ще намери десетки милиони за оправяне на тези ютии. Оня серсемин той пък внесе съчленени тролей! Абе те хората като видят тролей бягат на другия булевард той взел тролеи дето събират по 100 човека! Незнам как някои от вас събират думите бъдеще и тролей в едно изречение,но гледам че сте успели! Бъдещето скъпи съграждани е без градски транспорт а всеки с електроавтомобил и да пътува където му е кеф. Друг е въпроса че бъдеще и България към ден днешен също трудно съжителстват.
+3
 
 
За съжаление в България за каквото си платиш платиш, за това и ще те "консултира" всяка фирма. При положение, че Пловдив е с най- замърсен въздух в Европа(поне такива данни бяха публикувани), при положение, че на всякъде се развива еко транстопрта- ние сме тръгнали да закриваме. Не може след като с години не си правил дори профилактика на контактната мрежа, не си модернизирал автопарка да очакваш нещо хубаво. Трябва да се направат инвестиции, за да се развива този транспорт. Истината обаче е, че Държавата в лицето на Общината гледа по всякакъв начин да се отърве от отговорност (плащания), а може би лобира за нечий интерес.
+4
 
 
Жалко е ако ги затрият,през периода от 80-та 90-та година са излизали сутрин на линия по 120 тролея а днес най-много по 15.Вън Батаклиев.Подменете мрежата и купете нови тролейбуси да видите дали ще са празни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: