ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: "Нашествие" на хлебарки в хирургиите на бул."Пещерско шосе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:55 / 03.12.2011Коментари (33)9760
© Plovdiv24.bg
За "нашествие" на хлебарки в хирургиите на бул."Пещерско шосе" сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg. възмутен наш читател.

"Приятелката ми беше настанена в хирургиите на бул."Пещерско шосе" на 7-мия етаж в предоперативен сектор. При посещенията ми при нея се възмутих от наличието на хлебарки по стаите, особено вечер. Пациентите спят на
светнати лампи, за да намалят нашествието на гадините", пише възмутеният гражданин.

Свързахме се с връзка с ръководството на болницата, за да се изясни проблема. Вижте официалното писмо, което ни изпратиха от там в отговор на нашето запитване за дезинфекцията в първа хирургия на на УМБАЛ "Свети Георги".

"Ежемесечно в Университетска болница "Свети Георги" се извършват дезинфекция и дератизация с разрешени биоцидни препарати. Тъй като УМБАЛ "Свети Георги" разполага със собствено отделение за превенция и контрол на вътреболничните инфекции (ОПКВБИ), тези дейности са в неговите пълномощия. Отделението периодично се проверява и отчита пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Стандартната контролна проверка от 14 ноември, понеделник, е установила, че ОПКВБИ извършва в срок всички задължителни действия по дезинфекция и дератизация (ДДД).

Обработката с биоцидни препарати през ноември в УМБАЛ "Свети Георги" тече по график. В База 2 - Хирургичния блок, експертите всеки ден обработват по един етаж във време, когато няма опасност да попречат на лечебния процес. Отделно се извършва дезинфекция в сградите на клиниките в База 1 - бул. "Васил Априлов" 15А.

При по-специален режим служителите на отделението за превенция и контрол на вътреболничните инфекции работят в клиниките, в които са настанени трудноподвижни пациенти или където се извършват ремонти.

В момента строително-ремонтни дейности има в Първа хирургия на 7 етаж в База 2. Това е причината специалистите по ДДД да изчакват негово приключване, за да бъде ефективна работата им и да отговаря на изискванията на РЗИ и очакванията на пациентите, уточниха от УМБАЛ "Свети Георги".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз още се чудя как не се е намерил някой възмутен читател или коментатор, който да обвини за тая работа лекарите, сигурно и затова са им виновни...
+2
 
 
Ми има частни болници,ходете там! Лъскаво,подредено посрещат с усмивка и ...те забравят! После хъката-мъката -трябва да отидете в хирургиите,щото нали ние изцоцахме здр.каса и сега сговнихме още повече положението.Има много свестни лекари на "Пещерско"
на 03.12.2011 г.
0
 
 
Винаги е имало хлебарки на Пещерско , през всички години , по всички етажи. Що точно сега го изнасят това като "новина" и що точно се споменава 7-ми етаж ?? Може би още малко кал - по бившия Шеф на УМБАЛ , който ръководи клиниката именно на 7-я...
+1
 
 
Че то винаги си ги е имало,даже и плъхове !!!Ква 'европейска' болница е тва незнам !!!!! :Х :Х :Х
0
 
 
оо лично го изпитах, добре че детето ми си спеше в количката,защот по възглавницата се разкарваха 2-3
+2
 
 
Има ги още от лятото-от 0,5 до 2-3 см. и се разхождат по оперираните пациенти-СРАМОТА!
+1
 
 
Здравеопазването,както и образуванието,всичко е баталиясало....
+1
 
 
Вече би трябвало всички да са наясно, че който и да е на власт, проблемите в болничните заведения си остават. Няма какво да се заблуждаваме. Хлебарките отиват там, където има остатъци от храна. Отиваш на свиждане и задължително си с пълна чанта. Просто и ясно. Няма ли храна, няма да има хлебарки. Значи решението е в това, как да се поддържа хигиената с остатъците от храната в болничните стаи. И ако се реши тази страна на въпроса, службите по дезинфекция от насекоми ще останат без работа.
+1
 
 
И аз се обедих,че има и в Окръжна болница:)Вече са стигнали 11 етаж:):))))
0
 
 
Ти им казваш - Има хлебарки, те отговарят - бла, бла ... като политик в народното събрание ... Ами снимайте бе хора, и после ги бийте със снимките по главата ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: