ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Забавянето на реформите беше грешка, която ни струва скъпо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 03.12.2011Коментари (28)5095
© Plovdiv24.bg
Забавянето на модернизацията на българското здравеопазване, образование и съдебна система е грешка, коята сега ни струва скъпо, каза министър-председателят Бойко Борисов пред участниците в конференцията "Справедливост в прехода", организирана от МВнР. Това е второ издание на форума от серията Sofia Platform. Той събра в София представители на политическия и интелектуален елит на страни от Близкия Изток, Северна Африка и Централна и Източна Европа.

От дистанцията на времето виждаме, че в много области, в които нямаше ясно написани европейски критерии, реформите бяха забавени и не се случиха, така както искаха мнозинството български граждани през 1989 г., отбеляза Борисов.

Той допълни, че съдебните реформи в Централна и Източна Европа бяха насочени към отделяне на съдебната власт от политическия апарат и трансформирането й от защитник на правата на държавата, в защитник на правата на гражданите.

Двайсет години по-късно реформата на съдебната система продължава да бъде във фокуса на обществения дебат, явно уроците в тази област по-лесно се преподават, отколкото се учат, каза Борисов.

Премиерът посочи, че опитът на Централна и Източна Европа, вкл. грешките и забавените решения, могат да бъдат от полза на хората от арабския свят.

Най-важното, което можем да направим, е да предложим своя опит на нашите арабски приятели и да им предложим да се вгледат в уроците от нашия преход, не да налагаме решения, каза Борисов. По думите му преходът изисква търпение, взаимно уважение и максимални усилия, за да се избегне насилието и това е най-важният урок от нежните революции в Централна и Източна Европа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами защо се забавиха реформите ;) нали трябваше първо да минат изборите - иначе нямаше да имаме нито президент нито кметове гребери :) но пък моментално след изборите форсирахме нещата ;)
Aнонимен
на 03.12.2011 г.
+3
 
 
Стига сте роптали .Избрахте си ги сега ще ги търпите. Човека не е виновен, толкова му е акъла.Я ги виж министрите и парламентаристите му , същите смешници. Стана така , че се смениха крадците с некадърниците. Жална ни майка.Каква пародия от пожарникар и бодигард-генерал. Пази боже сляпо да прогледне. Компир.
+3
 
 
Дали някога този човек ще поеме отговорност за нещо, или ще продължи да обвинява всички преди него. Това всъщност е единственото нещо което може да направи за да оправдае собствената си некомпетентност.
+1
 
 
Хехехехе за какво мрънкате а ?вие си избрахте тоя живот,пак на тея избори затвърдихте позициите към мизерията като дадохте тотална власт на герб и king Бойко.така,че сега мируважте мишлета в вашите дупки.....!
-3
 
 
Предложете алтернатива. Всички плюете, но никой не посочва пътя! Безсмилени са мнения от рода на: И тоя ще си ходи. Този е мутра. Този краде. Предложете алтернатива!
+1
 
 
и тоя ще си ходи,хората искат да живеят спокойно,да имат работа,и да живеят добре,парите да им стигат да изкарат до следващият месец,просто е,но те го усложняват,когато този построи завод,и се започне да се изнася от България продукция,и съответно влизат пари,тогава положението ще се подобри,автомагистралите не правят работни места,те са за минаващите през България,да им е удобно да пътуват транзит,така че от това което този прави имат полза само други,но не и ние простите и едвам оцеляващи българи
+4
 
 
не е грешка забавянето на реформите грешка е че избрахме най големия мафиот във бг,охраната на Тодор Живков
+2
 
 
ВСИчКИ ЕДНО И СЪщО КАЗВАТЕ ЗАКЪСНЯХМЕ НАРОДА МУ ОМРЪЗНА ЕДНО И СЪщО И МЛАДИТЕ ХОРА СА ОТчАЕНИ И НЕ ИСКАТ БГ КАКВА РЕФОРМА ОчАКВАТЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: