ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Махнаха 450 знака, указващи, че могат да вдигнат колата ви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 05.12.2011Коментари (19)9863
© Plovdiv24.bg
450 броя табели в Пловдив, указващи репатриране на МПС-та, вече са премахнати, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи зам.-кметът Александър Държиков.

Той уточни, че това прави около 70 процента от общо поставените на територията на Община Пловдив табели тип 17.

Държиков заяви, че според закона за движение по пътищата репатриране може да се извърши само когато МПС-то пречи на движението на други такива или на пешеходци и в тази връзка по всички големи булеварди тази табели са оставени - "Марица-юг", "България", "Пещерско шосе", "Димитър Талев", както и по други големи пътни артерии. Оставени са и такива, които се намират в близост до пешеходни пътеки.

Според зам.-кмета и останалите 30 процента от въпросните табели се нуждаят от редуциране.

Оттук нататък наказанието спрямо неправилно паркирани автомобили на местата, където вече са премахнати тези табели тип 17, ще бъде санкция с фиш. Изискана от зам.-кмета справка показва, че за 1 месец в Пловдив са репатрирани близо 2000 МПС-та, а санкциите с фиш са били около 150.

"Искаме тази тенденция да се обърне - тоест санкционираните с фиш да са повече, отколкото тези с вдигнати автомобили, завърши Държиков.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еее Бравоо,най-накрая се прави нещо полезно!
0
 
 
Придвижването с колело би бил доста удобен и евтин начин...Бе мани!!Всички управници за големи умници се пишат ,но за един у...й не стават!!!
0
 
 
Омагьосан кръг е тази цялата работа!!Не става без правила и всеки да си паркира ,където му скимне...От друга страна,общината години наред разрешаваше да се строят офис и жилищни сгради без да изисква от инвеститорите да подсигуряват необходимите им парко места,та и малко отгоре!!!Ремонтират се булеварди и тротруари,но никой не се сеща да направи към тях и велоалеи!!Града ни не е чак толкова голям и ако има нужната инфраструктура предвижвинет с колело
+2
 
 
Аз също се питам....къде отидоха парите точно от последния ден, в който вдигаха колите и защо на касовия бон пише "ликвидация", а те вдигаха колите..и когато пуснахме жалба в ликвидиращата се фирма, но...с дейност, една злобна простачка и идиотка, която е на общо ползване... все още "служителка" на доизживяване се държа, все едно аз съм й взела парите....
0
 
 
Преди 2-3 години, когато торлаков разправяше, че ще купи още паяци и ще въведе ред в движението аз много му се смях, а други много му вярваха. Ето, че дойде време на някой да му направи впечатление, че тази система е нискоефективна и по никакъв начин не оправда очакванията. Хаосът по улиците е същият, ако не и още по- голям. Съвсем нормално и логично е при една такава ситуация, да се потърсят нови (различни) начини за въвеждане на ред по пътищата. Сега санкциите няма да са толкова тежки, като едно репатриране, но санкционираните, ще са в пъти- повече. Кой- знае, може и да проработи!
+4
 
 
Дано всички ние водачите станем по-дисциплинирани и дано община Пловдив намери решение за повече паркоместа. Често пътувам към Родопите и минавам през кв.Коматево. Там спирането от двете страни на централната улица е забранено, защото там се движат автобуси, градски и извънградски, и ако има кола спряна на пътя, стават големи задръствания. Какво се случи когато, преди 1 година мисля, сложиха табели, че ще вдигат колите-всички се качиха по тротоарите и най-чудното е, че повечето къщи имат гаражи, така се вижда поне, а колите по тротоарите. Сега по улицата вървят майки с колички, защото по тротоарите няма минаване и ...и... Затова казвам, че ни липсва всякаква дисциплина и най-вече по пътищата!! Колкото до паяците-има ги в цяла Европа, но не вдигат ей така по усмотрение, а както някой писа по-долу, снимка с час и .. Няма кой да роптае-нарушението си е нарушение. За мен стреса, като не си намериш колата там където си я оставила е ужасен. Докато някой от съседен магазин или свидетел не ти каже "Май ви дигнаха колата с паяк". Изживявала съм го и е кошмар. Да ползваме опита на другитес трани, който дава резултати!!
+2
 
 
много добра идея всички да ги махнат
-2
 
 
Ей, голяма правова държава е това България! Господин кмете"препоръчва" да се прави нещо, което е ясно записано в Закона за движението по улиците и пътищата. Мъдро, няма що! При хаоса в движението в Пловдив да има толкова малко глоби е направо чудо невиждано. Ако в Пловдив пуснат германски полицаи, само за 6 месеца ще се напълни хазната. А нашата дори се гордее с постижението си. Впрочем тук е хубаво място да питам. Как мога да разкарам кола, която е паркирала на абсолютно целия тротоар? Защото преди време посочих една такава на едни полицаи, и те ми казаха, че не могат да направят нищо по въпроса. Преметнаха ли ме или са прави, че викането на паяк е единствения вариант?Усвояваме, усвояваме и пак усвояваме пари на данъкоплатците, на ЕС и други ако има ! Мото на ГЕРБ ане !
-1
 
 
глупости на търкалета...всичко е направено с цел повече прибиране на пари от гражданите и облагодетелстване на разни фирми-мафиоти..живея на остров при който летният сезон е ад да намеря място за паркиране..всички като мен ги паркираме къде на тротоара, къде на пътя..минава чичко полицай и ти слага фишчето..ако го платиш до 1 седмица то плащаме половината сума от глобата..a парите отиват директно в държавната хазна.
-4
 
 
Самата идея за вдигане на коли с паяци е тия коли да не пречат на движението с присъствието си там. Ако само ги глобяват с фишове и не ги вдигат, колите си остават там и продължават да пречат на движението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: