ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предлагат отново тотална забрана на пушенето на закрито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:15 / 14.12.2011Коментари (56)7996
© Plovdiv24.bg
Министърът на здравеопазването Стефан Константинов внася за одобрение от кабинета предложение за тотална забрана на тютюнопушенето на закрито. Мярката за промяна в Закона за здравето ще се гласува днес, но ще влезе в сила от първи юни догодина, след като обаче мине и през парламента.

Предложението вече веднъж бе отхвърлено от правителството заради силната съпротива от страна на ресторантьорския бизнес. В момента действа смесен режим. В големите обществени сгради има обособени места за пушене. В помещения до 50 кв. м избират дали да пускат пушачи, като достъпът за лица под 18 години да е забранен, или да го посещават непълнолетни, но вътре да не се пуши. Задължително обаче трябва да има табела на входа, която да указва кой режим се спазва.

В много заведения не се спазват ограниченията, показват резултатите от внезапни проверки на здравните инспектори. Сред най-големите нарушители на ограниченията се оказват болниците. Само за три месеца са издадени 783 предписания, 32 наказателни постановления и 40 акта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Точно тъй, всичката ни Мара втасала, че до закон на тютюнопушенето опряхме, явно управляващите отвличат вниманието на народа от другите социални проблеми. Бе как не приеха решение как да облекчат с нещо живота на сиромаха и току му натресат някоя нова глупост.
0
 
 
Държавата да не ми ги пробутва тези гювендийски номера, ами да вземе и да си върши работата! До цигарите опряха... Всичкото друго ни е в ред, че останаха само цигарите. Толкова са опротивяли вече тези управляващи, че няма на къде! Безсрамници! Долни демагози!
0
 
 
поредната простотия всички проблеми си оправихме и пак за цигарите се сетихме аз съм пушачка и не съм съгласна да ме ограничават аз трябва да имам право на избор т е ще се съобразявам с порока си и ще пуша на разрешените места но трябва да има такива по надолу чета един коментар на една майка с количка как и пушат от съседните маси госпожо чий го търсите в такива заведение с бебе за вас има градинки детски кътчета сладкарници кафенета за непушачи и т н в коя кръчма сте си завили бебето незнам и кого обвинявате за това
+2
 
 
Както винаги простотии от коментиращите.Вл.Гиев-една цигара-40 лв.Аз предлагам-литър бензин,газ и нафта да са по 100 лв,защото изгарянето им трови въздуха ен пъти повече.Защо австрийците теглиха една майна на ЕС и въобще не наложиха забрана.Що те са много по прости от нас.Като е такава отрово и толкова вредно,що садят тютюн,що дават субсидии и защо произвеждат цигари,че и държавен монопол.е*ах ти длуличието.На никой не му пука за вашето здраве,а да се прибират пари от глоби!
+3
 
 
Е хайде де от кога го чакаме този закон....напълно ЗА..
на 14.12.2011 г.
+1
 
 
Колко хора се заблуждават покрай кампанията че цигарите са единствената отрова .Колко храни и питиета са пълни с консерванти заместители и подобрители .Дори и майките които са против тютюневият дим хранят децата си с чипсове и сокове пъти по отровни .Хора осъзнайте се не са само цигарите вредни.Сега е подета такава кампания че да сме здрави до 65 да си плащаме данъците
0
 
 
то и навън като пушат в заведение пак ние го дишаме особенно децата в количките ако на съседната маса има пушачи-отвратително е
+3
 
 
да може да живееме по дълго!!!да бачкаме по дълго!!!да им плащаме данъците по дълго!!!а те на хавански пурички!!!!НЕ МЕРСИ!!!!!
+3
 
 
Трябва да има заведения за пушачи и такива, в които не се пуши! Нека всеки от нас прецени къде да ходи. И контрол, и наказанията трябва да са на ниво и да се прилагат върху всички, а на избирателно!
+3
 
 
И аз съм за забраната на тая гадост. Бил съм пушач, но съм се съобразявал , къде пуша. А още повече се чудя на акъла си , защо съм давал пари, за да си съсипя здравето???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: