ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Виктор Янков: Не разбрах, че пометох кола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 29.08.2007Коментари (0)5184
"Дори не разбрах какво се е случило. Не съм почувствал силен удар между моята кола и пасата. Само дясното огледало на ситроена ми беше излязло от рамката".

Това обяснил пред своите началници зам. окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков, който предизвика катастрофа в нетрезво състояние и избягал. Произшествието станало в около 16 ч на кръстовището на пътя от с. Дъбене и околовръстния път на Карлово. Почерпеният магистрат пътувал с леката си кола, но не спрял на знак "Стоп" и блъснал преминаващия с предимство "Фолксваген Пасат", зад волана на който бил 30-годишен водач от Карлово. След лекия удар водачът на пасата загубил управление, излязъл от пътното платно и се ударил челно в телена ограда.

Вместо да спре и да помогне обаче, прокурорът Янков продължил движението си и напуснал мястото на катастрофата. Едва в Сопот на ул. "Иван Вазов" той бил спрян от патрул на РПУ-Карлово. Заедно с патрулиращите полицаи магистратът се върнал на мястото на инцидента.

Там пристигнали още дежурният следовател и служители на РПУ-Карлово. Незабавно е било образувано следствено дело. Разпитани са свидетели на сблъсъка, направен е и оглед, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура-Пловдив Огнян Урбалов.

Виктор Янков отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол, но се съгласил да му бъде взета кръвна проба за изследване.

Втора контролна проба пък е била оставена на съхранение в РПУ-Карлово. Резултатите показали, че в кръвта на прокурора е имало 1,39 промила алкохол.

Веднага след катастрофата били уведомени началниците на прокурора. Случаят беше отразен с подробности и в неделния бюлетин за произшествия на ОДП-Пловдив, но без да се съобщава, че става дума за инцидент със зам. окръжния прокурор.

След катастрофата Янков обяснил пред своите шефове и пред следователя, че е употребил алкохол вечерта преди произшествието. Тогава бил на селски събор и се почерпил повечко. На следващия ден едва следобед подкарал колата си, но катастрофирал.

Вчера мобилният телефон на провинилия се магистрат беше изключен. До изясняването на случая той е излязъл в отпуск. Пред свои близки Янков заявил, че по негово мнение блъснатият от него "Пасат" бил с изкривена броня и щетите не надхвърляли 150-200 лева.

"Макар че има двумесечен срок, следственото дело ще бъде приключено и изпратено на главния прокурор Борис Велчев още днес", категоричен бе апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов.

"Апелативната прокуратура добре съзнава негативното отношение, което ще има този случай към прокурорите, но категорично заявява, че ще бъде безкомпромисна към всеки един свой служител, независимо от неговия ранг и трудови заслуги", обясни Огнян Урбалов.

Отделно Окръжна прокуратура-Пловдив е образувала дисциплинарно производство срещу Виктор Янков за нарушаване правилата на професионалната етика и извършване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт. Информацията е на вестник "Стандарт".



Още по темата: общо новини по темата: 1
27.08.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: