ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината спечели здравен проект за 6 и половина милиона лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 21.12.2011Коментари (32)8328
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив спечели проекта "Изграждане на модерен лъчетерапевтичен комплекс в Комплексен онкологичен център - Пловдив ЕООД" на стойност 6 500 000 лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Той обясни, че с решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е одобрено предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по схема "Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации". Европейското финансиране е по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция "Социална функция".

"Успяхме да спасим проекта на финалната права, като коригирахме допуснатите грешки", заяви ресорният заместник-кмет Розалин Петков. Той подчерта, че за по-малко от месец новото управление на Пловдив е успяло да направи и невъзможното, за да се случи този проект.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че в рамките само на месец от началото на мандата това е вторият одобрен голям проект, като общата им стойност надхвърля 130 милиона лева. Той припомни, че преди два дни общината подаде в МОСВ проект "Интегриран проект за водите на град Пловдив - фаза 1" по Оперативна програма "Околна среда" на стойност 124 милиона лева. 

"Очаква се до месец да бъде одобрен и транспортният проект на Пловдив, който е за 42 милиона лева", подчерта кметът инж. Иван Тотев.



Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Те проектите най-вероятно са си били изготвени - поне за водния проект съм сигурен, просто им се правеха странни спънки от предишното ръководство на Общината, по-специално зам кмета по евроинтеграцията (за водния проект де- за другите не съм информиран).
+2
 
 
защо се заблуждавате ,един проект да не се изготвя за един месец ,най -малко 1-2 години
на 21.12.2011 г.
+5
 
 
Дано продължава все така.Иван Тотев обеща преди изборите да спре каруците.Кога ще се случи това г-н Тотев?
+1
 
 
Хубаво. Искам всеки месец по-една подобна новина, докато не останат неща за които да се печелят пари ... Тогава да почнат да се модернизират старите проекти и така до безкрай :)
+7
 
 
Обръщам се към Господин Тотев! Господин Кмете, похвално е това , че има раздвижване около финансите на града ни, но не чакайте похвали! Трябва много, много да се работи , за да убедите хората, че не сте като досега управлявалите, че наистина ще работите за благото на гражданите. Разберете, къщичката ни е много мръсна и трябват наистина Сизифови усилия, за да се разчисти! И не забравяйте , че навсякъде по институциите кипи шуро-баджанащина, че сега паролата "мой човек" важи с пълна сила като преди! Дано да имате желанието, силата и волята да извървите Пътя! И не забравяйте, че ласкателите са около Вас! Пиша Ви тук, защото знам, че ще бъде прочетено от повече хора, за разлика от сайта Ви. Ако управлявате добре града ни, то на следващите избори няма да имате проблеми за нов мандат. В противен случай, спомнете си физиономията на Иван Костов вечерта след изборите през 2001 г.
+1
 
 
Ето това е : Малко приказки ,а много действия !!! :)
+6
 
 
Много нагло Тотев!!!. Има документи в общината, които доказват това. Към проекта имаше въпроси от министерството на които беше отговорено писмено преди изборите. Две служителки на общината лично предоставиха на МРРБ отговорите на тези въпроси. Никаква опасност нямаше за проекта който се работи в общината от две години. Това че на Тотев му се е случило да бъде в общината, когато се финализира едни проект това не означава че това е негова заслуга. Същия похват както проекта Римски стадион спечелен от Т. Петков, а лаврите обира Тотев.Същото се отнася и за Водния и Транспортния проект. Достойно щеше да бъде да признае работата на хората през последните две години и да признае, че в живота нищо не се случва от днес до утре - винаги има приемственост и за хубавото и за лошото. Досега Тотев хвърля всичко лошо на предишните управляващи и всичко хубаво на себе си. Добър ученик на Борисов, но хората не са толкова глупави.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: