ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глобяват ни до 500 лв., ако не спазваме новата наредба за паркиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:12 / 27.12.2011Коментари (18)10208
© Plovdiv24.bg
От 30 до 500 лева ще плащат пловдивчани и гостите на града, ако нарушат новата наредба за реда на спиране, престой и паркиране на пътни превозни следства на територията на община Пловдив. Това става ясно от проект на наредбата, който е съгласуван с КАТ и е качен за публично обсъждане в сайта на общината. Наредбата влиза в сила, след като се гласува от местния парламент. Припомняме, че първата сесия на ОбС Пловдив за 2012 г. ще се състои на 19 януари.

Ето и по-важните акценти и санкции, които предвижда новата наредба:

Категорично е забранено спирането в парковете, градините и всичко, което се определя като зелена площ. Предвиденото наказание е от 30 до 100 лева. Който реши да паркира на забранено място, рискува колата му да бъде принудително преместена на наказателен паркинг.

Репатрирането с паяци се запазва, въпреки че вече е намалено до минимум, а по празниците - спряно. Допуска се да качваме автомобили върху тротоари само ако те са с тегло до 2,5 тона и при условие, че за пешеходци остават минимум два метра ширина за преминаване. Изискването е посочено изрично и в Закона за движение по пътищата, но засега в Пловдив масово се нарушава. 

Дребни нарушения при паркирането ще се наказват с глоба с фиш до 50 лева. Сега по фиш плащаме 20 лева. Който откаже да подпише фиша или го оспорва, униформените от Общинска полиция и КАТ ще съставят акт за административно нарушение. Ако и този път шофьорът не плати в 7-дневен срок, се издава наказателно постановление, където вече няма мърдане. 

Санкции от 50 лева са предвидени в наредбата и в случаите, когато спираме на места за инвалиди, без да имаме право за това. За хора с увреждания се осигуряват задължително места във всяка "синя зона", гласи новата наредба.

Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи лице, на което е предоставил ползването на моторното превозно средство.

За използване на неиздадена по съответния ред, недействителна карта за преференциално или привилегировано служебно паркиране, на извършителя се налага глоба в размер от 200 (двеста) до 500 (петстотин) лева, като картата се изземва от контрольора, установил нарушението. В този случай се уведомява и районното полицейско управление.

За частично или цялостно повреждане или нерегламентиран демонтаж на пътен знак, указателна табела или друго регламентирано поставено съоръжение за вертикална пътна сигнализация, на извършителите се налагат глоби в размер от 100 (сто) до 500 (петстотин) лева.



Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Е тва е - няма да правим паркинги, просто ще тряскаме по-големи глоби, пък тия хора да спират на луната ако искат. Глупава държава, малоумно управление и тотална некадърност на управляващите !
+9
 
 
дано по скоро тази наредба влезе в сила.писна ми да гледам скъпо струващи трошляци на парко местата за инвалиди.а тези хорица които трудно ходят да нама къде да спрат.къде отиде морала и човещината ?
+2
 
 
Интересно ми е дали като сме толкова строги ще гледаме и да изчезнат мангалските каруци и мангалските кражби на вертикалната марировка/знаците по пътищата/ или с тази наредба ще увеличим корупцията ,защото да ме извиняват управниците май е по-добре аз да подам дваисетолевка на контрольора и да не ми прави акт.
+5
 
 
Да им сера на наредбата пак - просто увеличават глобите, вместо да помислят реално улица по улица къде може да се спира, къде за кратко и къде изобщо не - тъпанари...
+11
 
 
Нека да тръгнат по бул. Руски да видят за какво става въпрос. Всичките коли са на тротоара а ние пешеходците трябва да ходим по пътя. Първо от там да започнат.
0
 
 
да си гледате работата нямам кола :)
+11
 
 
Това е хубаво.Браво.Да помислят и за шофьорите,които спират пред входните врати.Аз живея в къща на малка улица и поне 2 пъти в седмицата се случва да са спрели пред гаража и нито мога да си вкарам колата,нито да се прибера в къщи
-5
 
 
Викам първо да направим паркоместа и тогава да вадим кочана с глобите! Значи ако успоря фиша и нямам пари да го платя ще ми наложат по голямото наказание и по този начин аз ще бъда принуден да си мълча и да се усмихвам на властимащия орган, за да е по благосклонен. Този текст звучи малко, че ако успоря дадено решение, властимащия орган ще извади един камшик и публично ще ме напляска? Гласувах за Тотев, ама и той като Славчо взе да се излага със забрани и наказателни акции.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: