ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Бивш касапин произведе фалшив силикон, около 3000 българки са застрашени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 28.12.2011Коментари (29)9318
© Bulfoto
Снимка: Архив
3000 импланти на гърди с гърмящ силикон са внесени в България. Почти всички са присадени на пациентки. Това съобщи националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев вчера по повод скандала с изделията на френската фирма Poly Implant Prothesе (PIP), която фалира през март 2010 г. От два дни Интерпол издирва 72-годишния й основател Жан-Клод Мас. В издадената заповед е посочено, че "той се търси заради престъпления срещу живота и здравето". Федералният институт за лекарствата и медицинските продукти на Франция твърди, че имплантите на 19 жени са се спукали и от тях осем са развили рак, а три са починали. Експертите предполагат, че болестта се дължи на качеството на силикона, с който са били напълнени гърдите им.

Информацията за миналото на Жан-Клод Мас, преди да влезе в този бизнес, е оскъдна. Интерпол обаче припомня, че той е бивш касапин, който само за няколко години след създаването на компанията продава над 300 000 импланти във Франция, Великобритания, Южна Америка и Източна Европа.

Към момента още нямаме българки със спукан силикон на фирма PIP, нямаме и заболели от рак, подчерта националният консултант доц. Евстатиев и заяви, че връзката между болестта и въпросните импланти все още не е доказана категорично. 

Той обясни, че проблемът идва от недобросъвестността на производителя, който подменя силикона с технически вместо с медицински, щом успява да получи сертификат за производството от френските медицински власти. Доц. Димитър Евстатиев препоръча на жените, които са се сдобили с импланти от PIP, да отидат при опериралия ги хирург и той да прецени дали, ако има риск от спукване, да ги махнат, или не.

Световната асоциация на пластичните хирурзи все още не е обявила, че имплантите на PIP са канцерогенни, нито пък, че създават някакъв риск за здравето, коментира д-р Николай Георгиев от Националното сдружение по пластична хирургия. Според него скандалът се раздухва сега, тъй като няколко дистрибуторски фирми след фалита на производителя миналата година не могат да си върнат парите и искат здравното министерство на Франция да им ги покрие.

Гелът, с който са напълнени имплантите, е по-течен от позволеното и при спукване лесно се разлива, обясни още д-р Георгиев. Това обаче не означава, че гелът изтича в коремната кухина, тъй като около изкуствените гърди се образува телесна маса, която възпрепятства проникването на течността в организма дори при инцидент, поясни пластичният хирург. Той препоръча на всяка жена с изкуствен бюст да си прави ехографски преглед два пъти годишно.

Към момента не сме имали пациентка с раково заболяване в резултат на силикон, нито дори с доброкачествени образувания в резултат на такъв имплант, заяви и директорката на Националната специализирана болница по онкология доц. Здравка Валерианова.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
ГОТВЯ 4 ТИЯ РАИХ :)
0
 
 
1911 година жените бяха на боиното поле !са си слагат силикон до каде се изврати света !!;хх КОЛКОТО ПОВЕ4Е ОПОЗНАВАМ ХОРАТА ТОЛКОВА ПОВЕ4Е ЗАОБИ4АМ ПРАСЕТАТА !
0
 
 
Лошо !Като цяло имам по -скоро полжително мнение за силикона ,но сам виждал и как го махат -направо се потресох!Не ми се мисли сега какво им е на тез момичета !Ужас!
0
 
 
А бе кавала си е един и същи, но свирнята му е някак си друга - плътни тонове.
Aнонимен
на 28.12.2011 г.
+1
 
 
Много ми е дерт за силиконките. Да духат тапетите. Като правиш секс и без да искаш я стиснеш за циците, пфу каква гадост. Пък за тези дето си инжектират джуките. какво кавала по хубав ли е.
+1
 
 
Ако се замислите има и женя с тумор на гърдите които си слагат така че при едни има причини.Дано няма такива сред тези 3000.За другите не знам.Всяко племе си има обичаи едни си дупчат бузите други си пилят зъбите трети си удължават втратовете, а в модерното общество всичко наведнъж.
+2
 
 
като им е толкова акълът да се помпат....да се неначудиш на човешката простотия!!:(((
-1
 
 
антааааакааааа ай сега си го заврат в газооооо този силикон дано немат цици хаххахаахха вече да ги видя ко ще показват
+1
 
 
хахаахахахахахахахахахахахахаххахаххаха ..... пукаййййй кумеееее :ДДД
Aнонимен
на 28.12.2011 г.
+1
 
 
Стига с тия изкуствени балкони.полудяха малки и големи.защо се помпат като няма мъже в България.те се алкохолизираха и чобанизираха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: