ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Общината задвижва проекта "Втори гребен канал в Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 30.12.2011Коментари (78)31131
Разгледайте в детайли идейния проект за втори гребен канал в снимковата галерия към новината
Общината подготвя процедура за възлагане на проектирането на втори гребен канал в Пловдив, като за целта още през януари ще бъде обявен конкурс. Това съобщи кметът на града Иван Тотев.

Според досегашния идеен проект този втори канал трябва да се построи между сегашния канал и р. Марица. Широчината на дублиращото съоръжение ще е 50 м, а дължината му - малко над 2 км. На площ от около 30 дка е предвидено изграждането на 4 заливчета и едно езеро, няколко по-малки моста

(c) ПОТВ
, водни колела, уейкбординг и зимна пързалка. Съоръжението ще позволи Пловдив да приема състезания по гребане от най-висок ранг. Според местната власт ползата ще е несъмнена и за пловдивчани, и то целогодишно.

"Целта на дублиращия гребен канал е по времето, когато няма големи състезания, по съоръжението да се пускат водни атракции, да се направи плаж или да се ползва от рибари", заяви от своя страна заместник-кметът Георги Титюков.

Идейният проект е на архитектите Светла Оцетова, Невен Митев и Илко Николов.

Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Оправете стадион "Пловдив" и тепетата в града и тогава мислете за нов гребен канал, защото както е тръгнало сигурно и мост ще направите да свържете новия канал със новия жилищен комплекс който се намира от другата страна на реката зад магазин "АЛАТИ".....
-1
 
 
ЗЕЛЕНЯСАЛИ ЛОКВИ, "ПЛАВАТЕЛНА" МАРИЦА - кафа де! написан от г-ца Кримка Жабова, с уважение Таквиз шантави "управници" откъде се пръкнаха - фани единия, фрасни другия; и все по-калпави стават. Добре, че мутрополитчето ни е Втори Хубавец (Първи след като Бате БоБо оваканти; скоро). Застояла вода е хубаво за град Пловдив. Колкото повече - толкова по-хубаво. Особено за нас, говоря от името на всички български жаби. е де!) Една локва беше добре -донякъде- ама с два канала влизаме в изискванията за Европейска Столица на (физ)културата. За безработицата също е полезно, като се създаде Общинска Агенция за ОбезКОМАРяване (не "Рога и Копита" бе, онова беше колегата Остап Бендер) под дирекцията на ... съответната Балдъза на общ. съв. Илия Николов. Освен това за Италия -както докладва след (кратката) командировка полковник Стоянов- предлагат партньорство за изяждане (износ, де) на жабите чрез смесена корпорация Маришки Жабояд (дир. другата Балдъза: блондинка, знае италЯнЦки; а пък чуваме за друг дир. "пребивавал" в САЩ -ми що си се върнал, бе завоевателю готин?). Та ето външнотърговски възможности де, командировки, офис, кафеварка - не ли?
на 01.01.2012 г.
+3
 
 
Когато за първи път се чу това за втория гребен канал,някъде преди половин година се каза че щял да струва 2 милиона. Аз немога да разбера как смятат да направят подобен канал с площ 100 декара и да го облекат в цимент отделно отводняване и пълнене канали помпи и още много неща от които признавам си не разбирам,но островчета и мостчета и задължителната циментова настилка не разбирам как щ направят за 2 милиона! Тука нещата май отиват на ново водно огледало и нови десетки милиони потънали средства! За стадиона пари няма ама за втори развъдник на комари всичко е надиплено! Знам че никой не ме пита,но аз съм абсолютно против и не защото този канал ще ми пречи с нещо а понеже изграждането му ще възпрепятства изграждането на нещо друго което ще е в пъти по-полезно! Ами да вземат да пренаредят паважа на Джендема и Бунарджика и да им управят чешмите и осветлението плюс залесяване няма ли да е по-добре а-а-А ? Управляващите са тъпани.
+4
 
 
Според мен гоним питомното и търсим дивото.Ползата от този канал е напълно безмислена на фон-а на всички проблеми в града.Дори и да се направи този проект то със сигурност няма да се стопанисва правилно или съоръженията ще преминат в ръцете на някои частник.Не е за сефте такава далавера.Да не говорим,че проекта не е достъпен за голяма част на пловдивчани.
на 31.12.2011 г.
+2
 
 
На тия дето пляскат с ръце без да мислят на какво пляскат , да вземат да разгърнат топографските карти от последните 10-20-30 години на този район. И да направят едно проследяване - какви промени са настъпили ? Колко гора е изсечена ? Колко е залесено /ако има изобщо нещо залесено/ ? Да помислят малко на къде върви Пловдив с тия малоумия ... и тогава да ръкопляскат. Знначи през 90-те години първо се удължи канала, добре. После се зачистиха площи около хотел Джия-бийч , преглътнахме... После се сече за новите сгради между инфекциозната клиника на ВМИ и МОЛ-а... Преглътнахме. После се сече за никому ненужното удължение на булеварда до гърба на Хирургиите . Преглътнахме и това .../тука се говори , че проектът бил да се удължи до кръстовището на Прослав , ако стане ,цялата гора зад Хирургиите ще се бастиса !!!/ ...Сега ще секат гората между канала и Марица да правят втори канал !?!? Аман бе !!! Няма ли край тая лакомия , няма ли най-после да скочат пловдивчани и да запазят малкото останала зелинина в район Запад ?! Докога ще се пробутват очевидни далавери зад маската на "спортни проекти" ...?!
-5
 
 
Спорна и щастлива Нова година, г-н Кмет! Успех!
-4
 
 
Г-н Тотев дай на града най-доброто от себе си, и те ще извадят зъбите ти,въпреки това, дай на града най-доброто от себе си.И лошото е,че ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.Който постига новото, грижейки се за старото, той може да бъде кмет на гр.Пловдив
-5
 
 
Браво господин кмете само напред този град вярва на вас успехххх...
+1
 
 
Да кой ще се къпе в тая мизерна вода от Марица ??? :Д
+6
 
 
Охоо ще ходим на плаж.. във вода от реката :D.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: