ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Арест за летни гуми разпореди премиерът Бойко Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 09.01.2012Коментари (68)10572
© Plovdiv24.bg
Арест за летни гуми разпореди премиерът Бойко Борисов. "Шофьорите на тирове, които не се подчинят на разпорежданията на полицията, ще се задържат за 24 часа", съобщи министър-председателят и допълни: "Да се арестуват, защото така не може, пък после, ако искат, и адвокатите им, и шефовете им да се жалват".

Борисов смята, че именно лошата дисциплина на водачите, които не спазват разпорежданията и се движат с летни гуми и неизправни камиони, са допринесли за хаоса на магистрала "Хемус" в събота. Според анализите на КАТ и пътната агенция задръстването на "Хемус" е станало заради четири камиона, които не са се подчинили на полицията и са избягали, след като са били отклонени от пътя заради летни гуми от патрулите на КАТ. Техните номера са записани от полицията, която вече им е съставила актове за 300 лв. глоба и 6 месеца без книжка заради нарушенията.

Заради хаоса на магистрала "Хемус" вчера в МВР вицепремиерът Цветан Цветанов свика спешно заседание. В него участваха строителният министър Лиляна Павлова, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефовете на пожарната, Гражданска защита, пътната агенция и други служби. От докладите им стана ясно, че в събота всички тирове са били спрени преди началото на магистрала "Хемус" при гара Яна. Докато обаче катаджиите стигнат до последния ТИР, първите четири потеглили.

Близо 200 тежкотоварни автомобила пък са били закъсали по магистралите "Струма" и "Марица", защото също са пренебрегнали забраната на КАТ да се движат по аутобаните, стана ясно още вчера. 105 тира и 22 автобуса са спрели пътуването си по трасето на магистралата от София до Варна. Още 80 камиона не са могли да продължат към поставената цел по "Струма". На извънредното заседание стана ясно, че летище София е предоставило резервна техника за почистването на магистралата.

Междувременно от превозваческите компании скочиха срещу ограничението на КАТ, тъй като товарите не успявали да стигнат до поръчителите им навреме. Заради това превозвачите се готвят да протестират, като все още чакат разрешение от столичната кметица Йорданка Фандъкова камионите да влязат в София. 

Междувременно заради преспите и трудното почистване на снега вчера бе спряно движението по първокласния път Варна - Бургас.

Според "Напоителни системи" ограничението се налага поради необходимостта от почистване от довлечени от водата наноси и паднали дървета в коритото на река Камчия. Пътят за София пък през старопланинския проход Петрохан е отворен. Дебелината на снежната покривка на прохода е 70 - 80 см. От село Бързия към прохода трябва да се тръгва с вериги. Остава и забраната за движение на автомобили с тегло над 10 тона и с ремаркета и полуремаркета заради неукрепено свлачище при село Гинци.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2012 г.
0
 
 
Нареждането за арест противоречи на закона. В България не са задължителни зимни или летни гуми. Единствено е залегнала в закона дълбочината на грайфера.
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
0
 
 
До петер власев-Има по-проста Тиква от Боко и това е Боко.Той е по-прост от себе си
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
0
 
 
Чакайте сега.Ако са виновни тировете защо уволнихте шефовете на магистралите?Нещо не ми се връзва
-1
 
 
ако за всяко нещо се вкарват хората в затворите и арестите... мисля, че ще е крайно наложително всички построени Мол-ове да се преустроят на затвори... не може за всяко несправяне с проблем да се смята, че затвора оправя нещата.... това показва слабост на цялата администрация...
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
+1
 
 
НЯМА ЗИМНИ ГУМИ, ИМА ГУМИ С ПРОТЕКТОР И БЕЗ ПРОТЕКТОР, а и зимните не са задьжителни по закон!
0
 
 
Глоби за шофьорите,глоби за кучкарите,глоби за пушачите..... да ви имам и правителството никой не мисли за гражданите,а гледа само как да им изцеди и последната стотинка.Но така ще е докато всички само си мълчите и говорите колко хубави неща прави правителството,еми нека да ви глобяват повечето от вас които само си мълчите.А накрая защо всички млади избягаха в чужбина.
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
-4
 
 
НАКАЗАНИЯ ГОЛЕМИ КАТ НАКАЖАТ 1 2 МА ДА ВИДА ДРУГИТЕ ДАЛС ХЕ ТРЪГНАТ С ЛЕТНИ ГУМИИИ НЕ ДА СЕ чУДАТ КАК ДА ДАДАТ БАКШИШ НА ПОЛИЦАЯ ДЕТ ГИ Е СПРЯЛ
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
+1
 
 
за техническото състояние на камиона не е виновен шофьора,а собственика той дава парите за гуми,части и консумативи,а те винаги гледат да спестят и да изкарам още "един" курс,а Боко май се улива,взе се на сериозно май май,бърза да открива магистрали и разни други обекти,само и само да трупа точки.Не са му виновни шофьорите....
0
 
 
Според мен Боко ще бъде първия Министър прецедател вкаран в затвора след мандата си!!!Нема такава проста тиква!!!
0
 
 
Миневски, камионните гуми, с индекс М+С не са зимни, а деференциални. Или за да се изкажа по правилно, не всички гуми М+С са зимни. Предните са различни. И на всеки мост трябва да се сложат гуми, каквито са необходими. При камионите е важно гумите да са нови, а не да търсят под мухата слон.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: