ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината слага край на кръпките по улиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 09.01.2012Коментари (13)5806
Гаранцията за възстановяване на уличните настилки след ремонтиране вече ще се поема от фирмите-възложители, а не от изпълнителите, както е било досега, съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това предвижда нова наредба, регламентираща аварийното разкопаване на улици и тротоари и тяхното възстановяване, която ще влезе за влиза за гласуване на предстоящата сесия на 19-ти януари този месец.

В тази връзка в петък миналата седмица Тотев е разписал заповед, в която има указания към строителите за начина, по който да бъдат възстановени от тях улиците, настилките и тротоарите.

"По този начин ще се сложи край на кръпките по улиците", категоричен беше градоначалникът. Той допълни, че за целта районните администрации ще трябва да разполагат с публичен регистър, който ще съдържа цялостна информация за това кога и от кой е била разкопана дадена улица и какви са гаранционните срокове.

Стана ясно още, че кметът предвижда по-високи санкции за заместниците си по райони, чиито контрол в тази насока не е достатъчно ефективен, а приоритетно на фирми ще се издават разрешения за безизкопно ремонтиране.

Вижте цялата заповед в прикачената галерия!



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аз пък съм доста скептично настроен и мисля, че с тези мерки няма да се сложи край на уличните дупки, които видимо и неконтролируемо се увеличиха, откакто закриха общинското звено към жилфонд, което се занимаваше с пълнене на дупки. Първо далеч не всички дупки са плод на некачествени ремонти и аварийни или планови разкопавания. Улиците в Пловдив са масово с компрометирана и тотално износена настилка и изключение на най-скоро ремонтираните булеварди - с ниска, недостатъчна товароносимост на ос. Т.е. те са не за ремонт, а трябва изцяло наново да се построят. Но и на най-прясно ремонтираните участъци канализационните шахти ще "цъфнат" скоро като дупки или бабуни, защото са некачествено изпълнени. В Пловдив има толкова много разбити улици, 70% - 80% от цялата улична мрежа, че има КРЕЩЯЩА НУЖДА от бригада, която денонощно само с едно нещо да се занимава - да пълни ямите по улиците. И така докато не се отремонтират повечето настилки и се въведе ТРАЙНА СИСТЕМА ЗА ПОДРЪЖКА така, че да само да се преасфалтира горния износващ слой на еди колко си години, колкото е по стандарт. Т.е. в следващите 15-20-25 години крещящата нужда от бригада за текуща поддръжка на уличната мрежа ще си я има. А това, че фирмите възложителки на разкопавания на улици щели да носят отговорност, наместо фирмите изпълнителки - голям праз. ДА, има възможност по този начин да се затегне контрола, защото докато примерно не си оправят еди какви си поражения няма да им разрешат да копаят отново. НО ТОВА ПАК Е ПОСТ ФАКТУМ, пак след като има щети, а може би и съдебни дела, а може би подкупени общински служители или просто ужасни мърльовци, каквито са в момента, т.н. процеси, които и се си ги има. И в момента има наредби, има контролни органи, но контрол на практика няма. Общината пак ще е в позицията на ТИ ГОНИШ, ЕЛА И МЕ ХВАНИ. И много по-големи административни усилия се изискват да контролираш стотици фирми, наместо общината да разрешава, планира и управлява сама всички разкопавания, текущи ремонти и малки строителни дейности. Затова смятам, че работата на сега съществуващата система може да се подобри и там има много резерви, но положението в Пловдив (а и въобще в България) е толкова трагично, че се налага РЕВОЛЮЦИЯ, а не предпазливи малки стъпки в правилната посока.
0
 
 
хубаво са го измислили - остава сега и да се спазва :)
0
 
 
Наистина бул. Руски ПО СПЕШНОСТ ПРОСТО!!! Преди година и нещо спуках гума в една дупка, после ги закърпиха, после пак зейнаха, сега преди няколко месеца пак закърпиха, ама са се отворили някакви по-стари, като асфалтът толкова се е "разронил", че се вижда старата паважна настилка отдолу...
0
 
 
е пичове....ся ако ви почна да ви изреждам, къде в кой квартал на коя улица има дупка...на мен няма да ми стигне деня да пиша....ясно е, че сега са се отворили много дупки ама сега всеки по отделно да пише за неговата си махала.....
+5
 
 
Спешно някой да запълни дупките в Тракия от Хлебозавода до Енканто!!! МНОГО СПЕШНО! Тази пред Фейсис е около 3метра и поне 30 сантиметра дълбока...
+11
 
 
Спешно да запълнят дупките по Руски, щото ще почнат да изчезват коли в тях!
+1
 
 
Браво започва да се действа по европейски
-2
 
 
Още една Общинска фирма, която да хрантутим с данъците си!
+5
 
 
Разгеле ! Доживяхме най - после някой да го измисли !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: