ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Канят ни на протест - носете тъпани, вувузели, будилници и кречетала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 12.01.2012Коментари (36)5416
©
Общонационален протест срещу добива на шистов газ ще се проведе на 14-ти януари (събота) от 11 ч. в Пловдив и в още 11 града в страната. Сборният пункт ще бъде на площад "Аптека Марица". Той се организира от "Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ в България, по метода хидравлично разбиване" - Инициативен комитет за Пловдив, чиято основна цел е забрана на проучванията и добива на шистов газ на територията на Република България.

Организаторите призовават желаещите да носят всякакви средства за произвеждане на шум - будилници, свирки, кречетала, чанове и други музикални инструменти. В 12 часа тръгва шествие от "Аптека Марица" по Главната и ще завърши на Централния площад до Пощата.

Исканията на Гражданската инициатива са Народното събрание да гласува мораториум, а в последствие и закон за забрана на технологията "хидравлично разбиване", използвана при проучването и добива на шистов газ. За целта е инициирана и национална подписка в много градове.

"Нека всички хора, които са против това да се рискува отравяне на нашата вода и земя, животът и здравето ни! Нека спрем да бъдем безучастни наблюдатели на живота си и излезем от уютната безразличие - сега по-важно отвсякога е да бъдем чути!

Всички са поканени с тъпани, вувузели, будилници, кречетала и всякакви подръчни средства, с които можем да събудим заспалата съвест на управляващите и да кажем, че не ни е безразлично!", призовават организаторите.



Още по темата: общо новини по темата: 18
02.07.2022 »
16.04.2021 »
24.09.2014 »
07.09.2014 »
26.03.2014 »
22.05.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хак да ни е...Докато мълчим...така ще бъде...Нали знаете поговорката..."Мълчанието е знак на съгласие"...ами що ревем тогава...
Простаците са непобедими!
на 12.01.2012 г.
-3
 
 
А КЕБАБЧЕТА ЩЕ ИМА ЛИ ??????
+3
 
 
ХЕЙ ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!!!! ПРАБАБА МИ БАБА МИ МАЙКА МИ АЗ ДЕТЕТО МИ СМЕ ЯЛИ ХЛЯБ ДОБРУДЖА! ИСКАМ И ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ МИ ДА ЯДАТ СЪЩИЯ ХЛЯБ!!!
+3
 
 
Това май е пропаганда срещу Б.Б. и дори идеата да е била за природата се изродява и хората смятат, че ще участват в маскарат! Преди време един мой познат, който се пише " природозащитник " и уж знае много, го накарах да ми изброи по 5 вида билки, дървета и животни в Странджа. Едвам, едвам по няколко вида ми каза и то с голям зор, а уникалното беше, че там има " Еделвайс " и " Як '' /среща се само в Хималаите /.
+2
 
 
А гадните комануиди дето събираха подписи на центъра да не са изтропат на протеста с гнусните си Чегеварски знамена ?
+9
 
 
Абе вие сте ми много интересни! Чели ли сте въобще нещо по-върпоса ,че да сте за добивът на шистов газ?? Най-малкото ако бяхте прочели ,че в поне в 5,6 страни фракингът е забранен ,щяхте да се замислите,че нещо не както трябва. Ако беше 1 страна можеше да се говори за някакви итнереси,но такива балъци ли сте,че вярвате на всичко,което казват "експерите" който са лапнали една пачка в устата?? Нали се правим на големите европейци,нека вземем пример от големите страни и да забраним фракинга ! Другото ,което е вместо в България е туристическа държава,защо трябва да разваляме малкото което имаме за някакво нещо,което дори НЕ Е сигурно дали го имаме? Да не си мислите ,че сметките ви за ток ,ще намалеят ако в България започне добив на шистов газ или нещо като цяло ще се промени?
+2
 
 
Няма как да е гей парад, понеже не ние сме тези които се обръщат и си дават г*за !!!
+7
 
 
За единия били "безработни",за другия "някакви прости хорица" а за "феновете" на Бойко и партийката му като цяло това са просто хора, които "пречат на инвестициите" в България! Ето затова сме на този хал и ще продължаваме да бъдем още дълго,докато ни управляват шайка комплексирани малоумници спонсорирани от известен брой фирми и човешката глупост и наивност на част народа.Дошли Американците дали малко парички на управляващите и хайде готови са ...копайте и правете каквото си искате.Тази фирма унищожи огромни териториите в някои африкански (и не само) държави в търсене,а този мухльо Трайков изръси ,че после щяло да се преценя дали ще са нанесени вреди, това при положение че проучванията и добива по този начин са забранени в цивилизованите страни,а за Дянков добре дошло в бюджета (къде в държавния, къде в този на партийката).Друг е въпроса, колко от тези хора изобщо са си направили труда да проверят как пък се правят сондажи за този газ и как се добива.На тези протести ще има еколози,химици,физици,студенти ..всякакви хора ,които са разбрали за какво става въпрос и искат да опазят природата на България!
+6
 
 
Аз пък искам протест срещу безумните цени на горивата и тока! Те почнаха да ги качват на седмица по два пъти! Ама ние продължаваме да си траем!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: