ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вече кърпят дупките по "Руски", следват и други централни булеварди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 17.01.2012Коментари (23)5009
От булевард "Руски" започна кърпенето на дупките в район "Централен", след като в края на миналата седмица кметът на Пловдив инж. Иван Тотев отпусна спешно на районните кметове общо 100 000 лв.

Само за два дни се организирахме и вече пълним дупките, до края на деня ще приключим с бул. "Руски" и колелото на гарата, утре - от жп прелеза с бул. "Копривщица", започваме по "Шести септември", следват "Цар Борис III Обединител" и "Христо Ботев", защото приоритетно трябва да стегнем трасетата, по които минава масовият градски транспорт, разказа кметът на "Централен" Райна Петрова.

Веднага са доставени 20 тона студена асфалто-бетонова смес, колкото се оказало наличното количество. Поръчали сме още, дори и за другите райони, но трябва да се изчака около седмица за доставката на специална свързваща сместа емулсия от Италия или Австрия, обясни заместник-кметът инж. Тошо Пашов. 

Запълнените преди изборите дупки от предишната градската управа отново са зейнали, защото цялата настилка на "Руски" е компрометирана - още навремето асфалтът е налят направо върху паважа. Тротоарът и пътното платно са почти на едно ниво и при дъжд хората газят в локви, допълни инж. Пашов.

След изкърпването на основните булеварди, ако останат средства, ще се премине и към по-малките улици. Студената смес няма качествата на топлия асфалт и максималната гаранция на запълнените сега дупки е 6 месеца.  


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Или трябва да се изкърпят дупките или да се затвори булеварда за движение като опасен. Естествено, че е най-добре да се преасфалтира целия булевард Руски. По-скоро трябваШЕ да се преасфалтира още през миналия мандат, когато подменяха тръбите на канализацията отдолу - да вървят двата ремонта заедно. От години пиша едно и също - ПРЕДИ да се строят нови мостове, пътни възли и не знам какво си, трябва НАЙ-НАПРЕД да се поддържа в прилично състояние наличната инфраструктура. Иначе всички усилия и пари биха били напразни, да построиш една улица, а в това време да се разрушат други 5 е не само глупаво, но и вредно. Неотдавна публикуваха стратегията за развитието на транспортната инфраструктура на новия кмет. За бул. Руски или бул. 6 Септември нямаше нито дума, т.е. в този мандат милиардите дупки там ще стана билиони и кърпенето им ще струва все повече и повече. И не става дума само за липса на пари, а може би и за липса на правилни приоритети. Най-пресен пример за политиката на Тотев в това отношение е, че последните пари от 50 милионния заем на Чомака ще отидат да се премахне здрава и права павирана отсечка на южната крайбрежна улица, т.нар. бул. Марица-юг, и да се построи наново, без при това да се постигне НЕЩО значимо. Нито ще се повиши пропускателната способност там, нито скоростта, просто съществуващата отсечка ще се разшири минимално и ще се построят малко нови паркоместа на място, където няма голяма полза от тях. На това аз му казвам липса на елементарни мениджърски умения.
0
 
 
На снимката ясно се вижда че става въпрос за ,,дупка'' на тръбопровод или кабел.Запълването трябва да става за сметка на фирмата която е разкъртила асфалта.Така е из целият град.Спука се водопровод или полагат кабели,зариват,а общината и гражданите да му мислят.
0
 
 
Както каза инж. Пашов, това е временно и най-добре да се преасфалтира целият булевард. Да се надяваме поне в мандата на Тотев да видим подобни действия.
0
 
 
До вчера реваха, че има дупки и си потрошаваме колите по "хубавите пътища". Днеска пък ги плюят, че ги запълват. Само за информация "Зимната подготовка" на общината се подготвя Септември-Октомврисами преценете сами кои е виновен за сегашното положение
България над всичко! Парламента - кота 0 :)
на 17.01.2012 г.
0
 
 
На снимката се вижда какво кърпят, около закърпеното още 4 квадрата пукнатини, страхотен показателен кадър ;)
-1
 
 
Продължава Тотювата идиотия.Всяка година по това време се отварят дупки.И той вместо да е готов със смесите тепърва ще ги поръчва от Италия.Ако поне малко акъл имаше щеше всичко да е подготвено и в рамките на 3 часа да се реагира.Който като мен е падал в ямите знае колко съм прав...
+3
 
 
До кога само ще се закърпва положението? Само кърпят и след 2 месеца, същите закърпени дупки са зейнали отново, да не говорим, че са станали дори по-дълбоки! И не са само дупките! Те улиците са криви! Цялата им настилка е крива! Поне на 10 основни места съм забелязал, как уж се движа по прав булевард, а всъщност в рамките на 10-15 метра първо се спуска колата на долу, а после се изкачва! Е гати къдравите улици! Те вълнообразни.. Не става само с кръпки ( да не говоря, че половината им кръпки са криви също.. или по-високи от колкото трябва, или си остават дупки.. просто по-малки). Преди изборите запълниха изобилието от дупки по улицата до хирургиите, свързваща "Пещерско шосе" с новия път успореден на гребната.. сега няма и помен от всичко това.. това някакви алпийски дисциплини ли са? Може да не съм прав за пред мнозинството, но това е моето мнение! Сигурно за толкова години кръпене на едни и същи дупки, щяха да съберат пари да асфалтират основно половината улици в града!
+1
 
 
Принцино май кметчето каза,че спира порочната практика на кърпене .. ама ей нааа .. ц ц ц
-5
 
 
нека идат да видят как се карпи парвото което е пален леш е карпенето сутринта минах от там за две години трипати запалват смешна работа е това
+1
 
 
Мен щеше да ме е срам да се снимам там. А кметицата се изпъчила и "вижте ме - собственоръчно пълня дупките". Това ли и е работата ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: