ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Липса на пътна маркировка обърква водачи на МПС в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 18.01.2012Коментари (22)6693
Пътната маркировка в участъка между Мебелна къща и бившия Мотоцентър все още не е възстановена в нито едно от двете платна, видя репортер на Plovdiv24.bg. Според много наши читатели така се създава хаос в престрояването - особено във вечерните часове. 

Припомняме, че за този участък от пътя, зад залата на Колодрума, комисия към община Пловдив възложи на софийската фирма "Пътприбор" да пробва нова технология на асфалтиране, която покрива пукнатините по настилката и удължава нейния живот с още поне 5 години. След като това стана факт обаче, в редакцията на сайта ни пловдивчани постоянно питаха каква е причината за лошото състояние на настилката. Главният инженер тогава на общината Поля Паунова призна пред Plovdiv24.bg, че новата технология се е оказала неуспешна и повече няма да бъде повторена.

С въпрос кога ще се маркира въпросният участък, се свързахме със зам.-кмета Александър Държиков. Той обясни, че това е трябвало да се направи веднага след поставянето на т.н. експериментална настилка.

"Това обаче не е сторено нито от "Пътприбор", нито от фирма "Битулайт", наета от общината да боядисва зебрите и цялата хоризонтална маркировка на територията на община Пловдив", поясни още Държиков. Той уточни, че участъкът ще бъде маркиран веднага след края на зимния сезон. 

Междувременно се разбра, че от фирма "Битулайт" са внесли искане за 160 000 лева към община Пловдив. Парите са дължими по договор, сключен с градската институция миналата година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Точно за този участък повдигнах въпроса пред началника на КАТ - Пловдив да санкционира тогавашния кмет на Пловдив (2 август 2011 г.). но той "най-учтиво" ми каза, че не е моя работа кой ще санкционира и кой - не= Най-грубо нарушаване на основния закон на страната - Конституцията. Иначе полицейските башибозуци най-редовно следят за запалени фарове, винетки и т.п. "значими нарушения на закона"
0
 
 
Аз, аджеба не разбирам, какъв е проблемът утре да се нанесе маркировка? Защо трябва да се чака да свърши зимата, за да се направи нещо толкова просто като боядисване...
на 18.01.2012 г.
0
 
 
Аз винаги съм недоумявал и от липсата на маркировка на излазът от града в посока магистралата... (пред завода на маджаров, голямоконарско шосе май се казва)...
+1
 
 
А защо никой не споменава аджеба защо е експериментална настилка??? Защото е легнала по-евтино на общината. Никой не казва, че тази настилка се прилага при равна основа (а там беше ужас преди, направо на вади беше станало). Общината ако си беше платила за стандартно асфалтиране, с фрезоване на стария пласт и там както си му е реда, сега щеше да е като новият възел "Скобелева майка"
+2
 
 
Писна ми. Наистина ми писна. Целият град е като разорана нива от години насам. Дупки, ями, кратери... И едни личности, които кършат ръчички, обясняват, обещават и накрая едно голямо нищо. Плащам и данъци, и ремонти за разбита кола. И слушам глупости насреща. Днес една ми обяснява, че новата "технология" била неуспешна. А кой реши да я използва? Кой сключи договора? Каква е гаранцията от фирмата? Кой носи отговорност? И т.н. Вчера друг един ми обяснява, че днес пълнят дупките, ама гаранцията била най-много 6 /!/ мес. А после? Пак ще ги пълнят и пак пари, хвърлени на вятъра и потънали в нечий джоб. Докога?
0
 
 
ВИНАГИ КОГАТО МИНАВАМ ОТ ТАМ ВСЕ ПСУВАМ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НЯМА МАРКИРОВКА!!! от както са го направили тоя път не е слагана, ужасно е защото всеки кара където му видят очите и стават едни 5-6 лентови наблъскани една до друга колони от автомобили, толкова ли от година на сам не се намери някой от общината да го забележи това?
+2
 
 
Е какво се оказа - че през зимния сезон не може и да се слага маркировка ?
+1
 
 
И в двете посоки там е отвратително, и на вид, и на возия. Спомням си, че преди 2-3 години пак се беше заговорило, че технологията не била успешна. Мерки от общината - никакви, възстановяване на настилката от фирмата - липсва.
+5
 
 
То пък като има маркировка, голяма файда - всички сме виждали как се редят идиотите кой където му падне и от крайна дясна прави ляв завой. Няма кръстовище по централните булеварди на което да не е положена ясна маркировка коя лента за коя посока е и въпреки това ежедневно стават ситуации, а "тарикатите" се множат и стават все по-нагли незачитайки не само маркировките, но и показанията на светофарната уредба. Традиция е вече на някой възлови кръстовища при червен сигнал на светофара да се навлиза и създавайки предпоставки за ПТП да се преминава, а другите "балъци" да чакат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: