ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ужас: 26 незаконни "сметища" и 221 такива гаража в центъра на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 18.01.2012Коментари (7)4989
© Plovdiv24.bg
26 имота са превърнати в незаконни "сметища" в район "Централен", съобщи кметицата Райна Петрова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според нея проблемът се състои в следното: това са площи, намиращи се на частни терени, и задължението за тяхното разчистване е на собствениците на земята. 

"Глобите са от 200 до 2000 лв. и са съгласно общинската Наредба за опазване на околната среда", уточни Петрова.

Установените незаконни гаражи в района са 221, а броят на редовните такива е 850. Собствениците на 173 от тях са с натрупани задължения за 6 месеца назад. 

"След изтичане на 7-дневния срок на официалното предупреждение и последна покана за разплащане, започваме автоматично да ги вдигаме", категорична беше кметицата. Тя се похвали, че само за 3 работни дни са събрали стари задължения в размер на 24 000 лв.

В момента районната администрация изготвя регистри на зелените и тревни площи, както и на всички улици в "Централен". 

"Освен това правим схеми по Закона за устройството на територията (ЗУТ) за междублоковите пространства, а именно колко метра около жилищната сграда са прилежащи площи и кой - районата администрация или собствениците на апартаментите - да се грижи за тях", разказа още Петрова. Тя наблегна на факта, че постоянно напомнят на домоуправителите на сградите в "Централен" за задълженията, които имат по поддържане на имотите. 1500 са регистрираните в кметството към момента "икономи", а около 1000 все още не са направили това.

"Ако няма избрани домоуправители и касиери, то тогава процедурата изисква кметът на района да назначи служебни такива. В момента интересът към учредяване на общи събрания не е голям - получаваме по 1-2 молби седмично за това", поясни още Петрова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Това не означава ли, че некадърно в случая е точно кметското ръководство?!?...
+4
 
 
Проблема не е в незаконните сметища и в тенекиените гаражи .Бих казал че най големия проблем в Пловдив са законните кофи и лодки за смет. Същото е и за регламентираните тревни площи. Липсата на ясна представа за тревна площ . Разпродаването на парцели който са били тревна площ на свой хора , също и разпродаването на съществуващи паркинги . Всичко друго е хвърляне на пясък в очите .
+4
 
 
защо изобщо се коментира тази тема.защото няма къде да се паркира.специално в р-н централен всички места които бяха за паркиране ги застроиха,разпродадоха,уграбиха собствениците като им взеха имотите и ги продадаха отново.так е пред ИХТ,пред втора поликлиника.пред бифшия четвъртък пазар и къде ли не,а сега те разрешеват паркиране на тревни площи.на ул. РОЖЕН гъмжи от гаражи на тревни площи, ама как да ги махнат като сигурно са на НАШИ хора.затова няма да има оправия
+2
 
 
Аз искам да попитам: Като умувате господа и дами управляващи, как да наказвате паркиращите в "тревни" площи, как така събирате наеми от гаражи поставени в същите тези "тревни" площи ? Не узаконявате ли така нарушение? Всички гаражи поставени в "тревни" площи да бъдат отстранени, ако ли не- глоби! 90% от тези грозни гаражи са поставени в нарушение и ако вие не ги санкционирате, а събирате такси за тях - узаконявате нарушението!/поставих тревни в кавичики, защото всички знаем какви кални пространства са наречени тревни площи/
0
 
 
Главния виновник за положението в район Централен е предишния кмет на района.Тези гаражи и сметища от кога са там?
+3
 
 
Какви схеми за междублоковите пространства правят като и в момента пред блоковете се почистват само "бившите" зелени площи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: