ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Глобиха 8 таксиметрови фирми в Пловдив - били прекалено евтини!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 23.01.2012Коментари (111)19471
© Plovdiv24.bg
Комисията за защита на конкуренцията установи нарушения на чл. 29 от ЗЗК и наложи санкции на 8 дружества, предлагащи таксиметрови услуги в Пловдив, както следва: "Радио-Интер такси" ЕООД - 1500 лв., "Бига-Такси-Комерсиал" ЕООД - 2280 лв., "Бига-Комерсиал" ЕООД - 31290 лв., "Европа 1" ООД - 7560 лв., "Елма" ООД - 17150 лв., "Егед-транс-груп" ЕООД - 360 лв., "Транспортна компания лидер" ООД - 1170 лв. и "Виайлет" ООД - 1020 лв. КЗК постанови прекратяване на нарушенията. Решението за прекратяване подлежи на незабавно изпълнение.

Производството установи, че ответните дружества предлагат от февруари 2011 г. промоционална тарифа за превоз на пътници от точка до точка. Част от тях предлагат фиксирана максимална цена на превоза от 3 лв., а други отстъпка от таксата над 5 лв. - най-често 20%.

КЗК счита, че определянето на "таван" и отстъпка от крайната цена на превоза противоречат на нормативните изисквания и поставят в неравностойно положение останалите превозвачи на пазара, които стриктно съблюдават правилата за формиране и определяне на цената на таксиметровата услуга.

С определянето на таван ответните дружества си осигуряват по непозволен начин пазарно предимство пред своите конкуренти, което води до изкривяване на търсенето и пренасочване на потребителите към техните услугите, което противоречи на добросъвестната търговска практика.

От друга страна, търсенето на различни начини и възможности за определяне на крайната цена на таксиметровата услуга противоречи на предвидените нормативни изисквания за определяне на таксата - на база показанията на таксиметровия апарат, цените на един километър (дневна/нощна), престоя и първоначалната такса. Законодателят е предвидил възможност за предлагане на т. нар. договорена отстъпка, но при съблюдаването на определен ред за осчетоводяването й. Ответните дружества не са предоставили доказателства, че са спазили този ред.

При определяне на санкциите Комисията е взела под внимание тежестта на нарушението, продължителността му до момента от 11 месеца и икономическото състояние на ответните дружества.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе стига сте пискали бе - фирмата ви карала, клиентите нямало да се качват, ако махнеш стикера, много се плащало за разходи - ала бала. НИКОЙ не е идиот да се набутва с пари. Ако не се печелеше, нямаше да седиш на тая работа. 100 пъти е по-добре да си у вас и да не вземеш нищо, от това да излезеш и да се набуташ с пари. Не ви отърва печалбата. Сменете работата - има курсове за преквалификация. Имам позната, която ходи сума време на курсове по английски от бюрото по труда, за да може да си търси после и работа. Има сума програми за това. Но то трябва се напънеш малко, да си дадеш зор. Пък друго си е цял ден да слушаш радио и да се оплакваш на клиентите, колко си зле и как няма пари в тая работа и ти работиш само и само да може хората да се возят едва ли не. То не може душата в рая и х*я до безкрая. Само с щракане на пръсти не става. Който има мотивация ще работи.
+3
 
 
Ех тая комисия да работише и в другите области.... можеше и да се оправи състоянието на народа .. ама НЕ !
+3
 
 
От скоро карам такси.Доста е трудно,а отстрани изглеждаше друго.И какво излиза от 60лв дневен отчет (примерно) по апарат ти в джоба имаш остатък около 20 като си платиш горивото и приспаднеш промоцията.Та въпроса е с тези 20лв как да ги отделя,да си платя - ефир,гражданска(по скъпа за нас),лиценз от общината,преглед(2 пъти годишно),ДЗЛ,осигоровки,данък,преглед(ГАЗ-Метан)??
?За потдръжка на колата да не говорим!Ами аз какво ще ям като се прибера?А?Ами ток,вода,телефон.Оп,ами вноската за колата??Разбирам че положението е много трудно на всички ни,но не е това което изглеждаме отстрани.Има и мърши в нащо стадо,но има и хора.Та аз предпочитам да няма промоции.Работата ще е по малко,но парите ще са същите с тази разлика,че ще минавам 2 пъти по-малко километри,ще зареждам наполовина,и ще си троша колата 2 пъти по-малко.Замислете се,качват се по 3-4 човека в колата и дават 3лв,75ст на човек,по евтино от градксия транспорт.Е не се издържа вече!
-1
 
 
Какво странно съвпадение! Новият кмет дойде на власт и веднага се отне едничкото хубаво нещо на пловдивчани. Преди това 11 м. нямаше реакция и нямаше проблеми. И да не забравим другата промяна в транспорта...от 14.01. автобусите са с разредено разписание (15%). Скоро да очакваме събота и неделя, тъй като по-малко хора ползват транспорт, да се спрат всички автобуси и маршрутки от движение и да разчитаме само на тролеите. Има нещо гнило...в Пловдив. ПРОТЕСТ!!!
+2
 
 
Браво,за глобите.Направо си е изнудване,това да возят за 3 лв до Тракия ,заради безумното правило въведено от най-големите ,,помпи,,в града 9199.Аз редвно си ползвам такси и никога ,не си искам отстъпката от 60-80 ст.защото смятам ,че не е редно да крада от труда на човека зад волана , който е в постоянен стрес от ,глоби ,пияни и престъпни клиенти .
+2
 
 
Абе цървул на теб по добре ли е да ти се разглоби колата която те вози докато отиваш на работа
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 23.01.2012 г.
+5
 
 
Благодаря, че ме защитихте от това да плащам по-малко.
0
 
 
ей мечка,тъй работа с ебане не става.с твой коментар си личи какъв си цървул защото никoй разумен човек нъма да псува във форума а сте доказва тезата си с факти,а сега едно обращение към клиентите"номади".хора, хъкои от вас през живота си изплащл ли е и една дъвка и в същото време да плащаш и данък на кредита си плюс осигоровки, плюс постойнното увеличение на горивата,плюс ефир, плюс ткса на ДЗЛ, плюс такса на община ПЛОВДИВ, и др. и др.Так че задръсте си коментарите за вас,а ко не ви отърва возете се в градский транспорт за 1лв.не за 3 лв.Никoй не ви вкарва зорлен в колите.само Вте ви каза че лобистките закони унищозиха една огромна група средна класа
+2
 
 
Много интересно как след 11 м. Комисията се намеси? Какво правеше през цялото това време?
0
 
 
и какво следва на какви тарифи ще карат някой знаели?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: