ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Успокоително: Пловдивчани се возят в стари автобуси поне до 2017 г. заради стари железни договори!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 25.01.2012Коментари (25)6805
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
"Състоянието на някои от автобусите, обслужващи масовия градски транспорт в Пловдив, е ужасно: мизерия, счупени рейсове, вечно закъсващи огромни тролеи, ужасно нелюбезни
и прости кондуктори и шофьори, и едно безкрайно чакане по "спирките", които изобщо не съществуват!"
, е част от поредното гневно писмо, което получаваме на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Всички сигнали, които идват до нас в тази насока, са свързани с въпроса може ли по някакъв начин Община Пловдив да контролира този процес и защо състоянието на някои возила наистина е плачевно.

Зам.-кметът Александър Държиков обясни пред наш репортер, че в 10-годишния договор, сключен лятото на 2007 г. между Община Пловдив и превозвачите, няма залегнала клауза за възрастта и екологичния клас на автобусите. 

Стана ясно, че проверката, която може да извърши ОП "Организация и контрол на транспорта", е за валидността на документите на возилата, а именно дали са минали годишен технически преглед два пъти в годината; дали имат издадена допълнителна карта за оборудване, в която подробно са описани брой и разположение на местата вътре, отработени газове, замърсяващи околната среда, чукчета за аварийни изходи, ръкохватки и
АНКЕТА:
Доволни ли сте от качеството на предлаганата услуга в градските автобуси?

Да, перфектно е
Да, но има какво още да се желае
Само в някои линии
Категорично не
Ужасно е

т.н. 

"Ако документите са изрядни и на протокола от Комисията на прегледа пише "годен", то тогава ние нямаме никакво основание да спрем возилото от движение", обясни още Държиков. Той беше категоричен, че въпреки това никога не е отказвал и винаги е правил проверки по сигнали, свързани обаче с конкретни случаи.

Според Plovdiv24.bg на "прост" език това означава, че до изтичането на договора, подписан от бившите управници на града, пловдивчани трябва да се примирят със старите автобуси, на които всекидневно се возят и за което плащат.


Още по темата: общо новини по темата: 19
26.01.2016 »
14.01.2016 »
09.01.2014 »
28.06.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
За съжаление прогнозирам, че до 5 години всички автобуси и тролейбуси в ГТ ще бъдат бракувани, поради факта, че са таралясници, особенно ел.возилата, които са на 24-27, някои и на 30 години. Дано не докара канадските, че тогава хептен ще я втасаме. Аз смятам, че хората във фирма "Градски транспорт" трябва да си сменят работата по някакъв начин, защото там не е годно за работа, поне да идат в другите транспортни фирми или да заминат за София, където заплащането и отношението са съвсеееем други.
+1
 
 
Хахахахахаха НЯкои от пловдивските автобуси са в Пазарджик
+5
 
 
Кондукторите в градски транспорт (изключае частните линии) работят за няма и 300лв., но всъщност взимат само 60% от това и то напълно нередовно. Вие каква любезност очаквате?
+3
 
 
Aз питам каде са сега онези хубостници синдикатите????? Защо вдигат стачки там кадето се плащат заплати и бонуси а тука хората карат на аванси ????? Каде бяха когато се подписваше този кофти договор?????
0
 
 
e то беше ясно че ще измекярстват частните превозвачи .... така е като си продаваш градския транспорт . Ето мое да направите група - ГТ в Пловдив - никога повече частен :D Изтичат им договорите и както се вика - iSiktir , да си врат автобусите по гъзните дупки
+3
 
 
ГРАД с три милиона иполовина население има една превозваческа фирма и пътниците се таксуват с електронни карти. А нашия Пловдив е колкото един квартал на този град.
+2
 
 
БАТАКЛИЕВ не дава заплатите на шиофеорите се , а ХЕБРуСБУС работят по 12 часа и не е далече времето когато недаи се боже стана някоя голяма беля тогава ще се разтърчат всички контролни органи и ще се ваикат
+4
 
 
Е*ати "успокоителното" тия новите рейсове дет са на по 5 год.вече се рабиха и взеха да тропат и скърцат,пък тия дет са на 15 год.до 2017 няма да могат да запалят сиг :Д :Д
+8
 
 
Когато транспорта стане на един собственик (Общината) и се премахнат % от заплащането на шофьори и кондуктори тогава ще има и редовен транспорт! А не да се гонят автобусите за всеки пътник! Колкото до автопарка на всичките фирми в масовия градски транспорт повечето са бараки от преди 15г. (дори турските боклици на Батаклиев ВМС, които са на 3-4 г.) Отделно тези разписания са от преди 1 000 000 години, трябва да се актуализират. Има много нередности в масовия градски транспорт! И не обвинявайте шофьорите! Какво да направим, че вече 1 година не можем да си вземем парите, които ни дължи фирмата? Изнервени сме, изнемогваме с по 200-300 лв. заплати! Не знаете какво е да ставате всяка сутрин в 2:30 или вечер да се прибирате в 12:00 и накрая на месеца да не си вземете заслуженото?
+1
 
 
така ще е докато щофорите на г-н БАТАКЛИЕВ работят за 240лв. и не си получават пълната заплата ,остатъка.а тези пари ги даваме ние гражданите ,пари от нашите данъци, докато има кои да го пази ще е така.защо не го освободят и защо не му намерат цакта на този бизнесмен си отговорете сами а ако някои мисли че може да върти волана на такъв автобус и да трепери за хорат, да носи отговорност в това напрагнато движение нека се качи и да пробва и да видим като не му дават заплата докога ще кара.решението е всички шофиори да ми остават ключовете и тои да ги кара ,а кмета и неговите заместници да станат културни кундуктори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: