ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дъждът обърна на сняг, очаква се и леден вятър, "Чистота" в пълна бойна готовност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 25.01.2012Коментари (36)10877
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg се свърза с шефа на "Чистота" и го попита готово ли е общинското предприятие да реагира адекватно при евентуално усложняване на зимната обстановка.

"Планът ни за действие е такъв, какъвто сме го коментирали и отработвали при предишни снеговалежи. Най-напред ще направим подложка от сол, за да не позволим да се образува снежна покривка. Ако валежите са интензивни и обилни - ще изкараме и снегорините, но това ще бъде възможно само ако се натрупа поне 7-сантиметрова снежна покривка, за да е ефективна тяхната работа. Всички наши машини са в готовност, както и тези на КМД. Според прогнозите, с които разполагаме, снегът няма да ни се размине. 36 пясъкоразпръсквача, 78 снегорина на КМД и 12 на "Чистота" и 462 жени "ръчен труд" са в пълна готовност. Ако се наложи - от ОП "Градини и паркове" ще ни помогнат с хора", изчерпателен за Plovdiv24.bg бе шефът на "Чистота" Иван Стоянов.

Ето и какво предвиждат синоптиците:

До полунощ валежите все още ще са предимно от дъжд и мокър сняг в Горнотракийската низина и района на Пловдив, а в Родопите от сняг. След полунощ вятърът от североизток ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще станат отрицателни и валежите от дъжд навсякъде ще преминат в сняг. Ще започне да се образува нова снежна покривка. Очакват се обилни валежи в Южна България, Родопите и Югоизточна България. 

За равнинната част прогностична снежна покривка 15-20 см, а за планините над 30-40 см. Ще духа силен вятър от север-североизток и ще се образуват навявания. Температурите ще останат отрицателни през целия ден и ще продължат да се понижават, като привечер ще са с 3-4 градуса по-ниски от сутрешните, които ще са между минус 6 и минус 1 градус. За района на Пловдив сутринта температура минус 2-3 градуса, а привечер около минус 5 градуса, съобщава Иван Митев от НИМХ-БАН, филиал Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КАЖЕТЕ НА ЕМИЛ чОЛАКОВ ДА СПРЕ СНЕГА!!!!
0
 
 
ква ти пълна бойна готовност минах целия град за да ида на работа и никъде не видях снегорин те сега са се прибрали и чакат да замръзне явно и тогава ше кажат че неможе тва да се чисти
0
 
 
Възлови кръстовища не са почистени добре.Минавано е,но може би към полунощ.Отклоненията на моста на Адата,кръстовището на Източен с Мария Луиза,кръстовището на Източен с Христо Ботев и Санкт Петербург.Отклоненията на надлеза на Кукленско.И сфетофарите на България и Дунав не работят.Придвижването в града е изключително затруднено.
0
 
 
Стига сте мрънкали, стараят се колкото могат. В интерес на истината, точно в 3 без 20 тази нощ се събудих от стъргането на снегорин по асфалта и това се случи на супер малка уличка зад ІІ-ра поликлиника / срещу р-т Стадиона/.
0
 
 
Чистота изобщо не са готови! Главните пътища са ужасни,да не говорим за малките улички...
0
 
 
някой излизал ли е на вън,тази сутрин.Ако това състояние на града е в следствие на пълна та готовност какво ли ще бъде иначе.смях,смях.Бул.България е трагичен,едва сутринта имаше някакви смотани опити за почистване.
0
 
 
Предвид че все още вали силно, смятам че улиците са добре почистени - кара се спокойно, с повече внимание. В посока Куклен пътя е гаден - не е опесъчавано и е доста хлазгаво.
0
 
 
Не знам защо не хвърлят химикали който веднага топят снега,както правеше Кошински? Сега затрупат всички коли по улиците,затрупат всички спирки,паркинги и колите не могат да излезнат или ако излезнат докато е бил мек снега после не могат да паркират когато замръзне!!! За мен кмета се излага с почистването на снега.Един голям минус от мен.Той ни върна 3-4 години назад с този модел на почистване!!!
-1
 
 
Добро утро! Пълна бойна готовност??? Кметеееее, спиш кметеее, на вънка е един пълен СОЛ-та*ак! И нека времето бъде с всички вас днес, хора , трудещи се по улиците!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: