ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Решено: Утре всички на училище!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 30.01.2012Коментари (108)20821
© Plovdiv24.bg
Засега няма основание за обявяване на "дървена" ваканция в пловдивските училища. Това заяви за Plovdiv24.bg директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева-Манчева.
 
"Наши инспектори днес извършиха проверки в няколко учебни заведения и навсякъде температурата, установена в класните стаи, е била по-висока от 16 градуса. Затова утре всички ученици ще имат редовни занятия. Проблем има само с едно школо в Марково, но там Община "Родопи" ще преценява какви действия да предприеме", обобщи ситуацията д-р Танчева.

Шефката на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова също потвърди информацията, заявявайки, че към настоящия момент няма постъпили тревожни сигнали за недобре отоплени учебни заведения.

Наши читатели обаче имат по-различна гледна точка по въпроса. Според тях важно е да се взема предвид не само температурата в училищата, но и фактът, че много от децата чакат автобуси по спирките из града. Следващите сутрини се очаква живакът да падне дори до минус 20 градуса и според тях това също излага на риск здравето им. Ето и писмото на една пловдивска ученичка:

<
АНКЕТА:
Трябва ли да има "дървена" ваканция при очакваните студове?

Да
Не

i>Аз съм ученичка от ЕГ "Иван Вазов". С цялото ми уважение искам да посъветвам хората, следящи положението с ниските температури в училищата, да вземат под внимание и факта, че сутринта в 6:00 на автобусните спирки, където всички ние сме принудени да чакаме до 15-20 минути, температурите стигат минус10 - минус 18 градуса. Дори в училищата да е топло, това не значи, че не експериментираме със здравето си, стоейки повече от 10 минути на такива температури. 

Plovdiv24.bg ще следи ситуацията и както винаги ще Ви инфирмира своевременно при настъпили промени!


Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
споко приятелчета ся няма да ни пуснат дървена щот уж били утроплени училищата в ТЕТА (професионална гимназия по електротехника и електроника) е 14 градуса дори 13 вие ми говорите за над 18 о майко докато отидем до училище минават 30,40 мин докато стоим на -25 градуса добре ни идва нали ама вие си стоите по цял ден на топличко и ви духат отсякаде климатици,парно,калорифери,печки и отивате в офиса си с кола ,приказва ми Пловдив е проходим нека си е проходим за автомобилите как може да ходим на училище при -25 добре в даскалото да се сагласим че е топло добре ами докато стигнем няма смисал да говорим и без тва повечето ученици няма да отидат на училище а и да допълня не ни пускайте сега в дървена после ще ни пуснете в грипна :)
0
 
 
Are be мамка my ний шхте замръзнем докато идем до училище !!
+3
 
 
Г-жо Киркова , Вие как пътувате до работното си място?Какво е Вашето работно време?Защо в 8.00 на телефоните , публикувани в интернет не отговаря никой?Знаете ли, че през деня е невъзможно да се ходи по заледените тротоари на гр. Пловдив, а в 6.30 сутрин?
-5
 
 
Тук има много ПУБЕРИ,които искат т.н "дървена ваканция"...Но,като гледам какъв им е правописа,пунктоацията и изразяването им,май ще трябва да учат ГРАМАТИКА на български език зиме и лете....!! Защото,ако МНО им даде тази ваканция сиберите,баровете и кафенетата ще си "изпълнят" плана за месеци напред....!!!
+2
 
 
На вас ви е лесно.. Нали не вие чакате по 15 мин рейса на спирката, а ние. На кого му пука, че вън е -15 ?! Осъзнайте се .. по-добре сега една седмица ваканция, отколкото след 2-3 дни всички болни !
+5
 
 
Публично уволнение от суверена на властта - народа за "другарката" директор на Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева-Манчева и за подчинените й контролиращи, които са снесли измислени резултати от проверки за готовността на учебните заведения, за нормално провеждане на занаятията в клас, докато са си пили уискито, в някое луксозно заведение! Завеждане на дело за излагане в ситуация на опасност на малолетни и непълнолетни лица, спрямо същите!
+2
 
 
Тия глупаци изобщо неси правят труда да гледат коментарите, ако го правеха досега да бяха обявили ваканция. Все пак това е България какво друго може да се очаква.
+6
 
 
а докато утидем до даскало мръзнем на -20 градуса имаме по 1 час път до там и кат някви кучета треперим по спирките тва е само за животните а и се пак живеем в 21 век :X
+7
 
 
мм даа няма основание,факта,че в две училища е топло не значи че и във останалите е така...
+7
 
 
И ТУКА ДЪЛГАТА РЪКА НА БЯЛАТА МАФИЯ***** КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БОЛНИ ДЕЦА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ***
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: