ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Всяко кърваво шосе с камера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 31.01.2012Коментари (20)4419
© Bulfoto
Всяко кърваво шосе, на което стават катастрофи със загинали, ще има камера за скорост.

В момента експерти от полицейските дирекции в цялата страна правят анализ къде са местата на тяхна територия, където най-често стават инциденти, съобщи началникът на отдел "Пътна полиция" в главна дирекция "Охранителна полиция" главен инспектор Антон Антонов. Според предварителните прогнози ще са необходими между 134 и 184 уреда. Проектът за тях ще е готов до края на годината, защото трябва много внимателно да се проучат местата, на които ще се поставят като наклон и видимост. Освен това до тях трябва да има и прекарано електричество. След това поставянето ще зависи от процедурите по обществените поръчки. 

Първоначалните прогнози са, че устройствата ще заработят, след като бъде пуснат единният център на КАТ. В него ще има мощен сървър и данните от всяка камера ще се изпращат автоматично в него. Оттам вече фишът с глобата ще отива с обратна разписка по пощата до нарушителя. Целта е всичко да става автоматично, за да няма човешки фактор и условия за субективизъм.

От средата на следващия месец пък ще започне монтирането на нови 8 мобилни камери в патрулните автомобили. 4 от устройствата ще могат да снимат и шофьори, които карат без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

"Предварително ще се задава база данни с регистрационните номера на автомобилите, които към настоящия момент нямат полица. Когато колата мине покрай камерата, тя автоматично ще разпознава, че този шофьор е без "Гражданска", обясни Антонов. Очаква се от есента към тези устройства да се прибави и приложение за улавяне на водачи, каращи без технически преглед.

"Когато пуснахме първите камери преди години, те се изплатиха за 2 седмици. Важното обаче е хората да спазват закона, тогава никой няма да ги притеснява", обясни началникът на "Пътна полиция".

Очаква се през пролетта да бъде премахната и караулката на магистрала "Тракия" на изхода от София. Именно там беше задържано и едно от ченгетата от "Магистрална полиция" при акция "Палките 2" по подозрение, че прибира рушвети. След това от ръководството на МВР обявиха, че ще бъдат премахнати караулките. Очаква се КПП-то на "Тракия" да е едно от първите, които ще се премахнат. "То е общинска собственост, проектът вече е готов, така че няма проблем", обясниха запознати. Не негово място ще бъдат монтирани камери.

До края на март ще бъдат пуснати 8 стационарни и 8 мобилни радара за скорост.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако ще цял телевизионен екип да има на тези кръстовища, малоумниците по пътищата няма да изчезнат, докато не се въведат по-строги наказания. Които обаче и да се ПРИЛАГАТ. До тогава, още колко кръстове ще има по тези и други места само Бог знае.
0
 
 
на този участък от пътя Владая-Д Драгичево са станали стотици ПТП и десетки жертви и пострадали заради зле изградения и подържан път но не са взети никакви мерки, ако въобще се води и гледа някаква статистика свързана с обезопасността и живота на хората...
Aнонимен
на 31.01.2012 г.
+1
 
 
ДАИ крадат на ниво дирекции! 2010г. , лятото хванаха ДАИ -Стара Загора да прибират данък спокойствие от транспортните фирми!Един временно изпълняващ длъжноста директор на ИААА е изведен с белезници, защото провежда конкурси и назначава само срещу заплащане?Къде в Европа има подобна институция ?Всичко е към полицията!
Aнонимен
на 31.01.2012 г.
0
 
 
Сега който иска да пълни хазната с волни пожертвувания, може да го прави на всяка камера!Хората които поради некадърноста на държавните служители са получили свидетелство и не разбират последиците от неспазване на правилата и забраните, до сега се оглеждаха за полицаи, а отсега нататък ще се оглеждат за камери?
0
 
 
господа експертите да видим колко камери и какви мерки ще вземат за отсечката, Владая-Драгичево като толкова са загрижени за човешкия живот.....
+1
 
 
с камерите държавата става съучастник ако стане убийство (катастрофа с жертви). Гледа и нищо не прави... Впрочем ще прави, ще взема пари ако минеш с 10 км отгоре. Никой не му направи впечатление от статистиката, че има по малко убити тази година, а това май че е впоследствие на това че отпуснаха малко хората да си карат по-спокойно...
0
 
 
Решението е правилно, който си спазва правилата няма да пострада. Друг е въпроса, че главните ни пътни артерии са спънати с изключително много ограничения от рода на 60км/ч , но няма как, всеки знак е поставен с конкретна цел. Единственото решение е по бързо построяване на магистрали, защото на всеки му се е случвало да го притиска времето, а да не може да се движи по-бързо.
+1
 
 
Супер тия камери са елементарни като ги сложат ще прилагаме Руската тактика
0
 
 
Много ме радва, че най-после ще махнат караулките от пътя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: