ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нов обилен снеговалеж затрупва Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:28 / 07.02.2012Коментари (37)8613
© Plovdiv24.bg
Нов обилен сняг заваля над Пловдив. Той бързо започна да покрива земята с нова снежна покривка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Всички пътища в Пловдив "побеляха" за минути.

От "Чистота" тази вечер се впускат в нова битка със снежната стихия.

Очаква се да вали сериозно до около 03:00 сутринта, след което снеговалежът ще намалее, а утре ще е слаб и ще превалява от време на време.

Очакваната нова снежна покривка е по-малко от снощната, но ще навали около 15-20 сантиметра нов сняг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само едно не разбирам: Как така сте доволни от почистването на града? Има коментари на хора карали колите си цял ден. И останахте с впечатление, че улиците са почистени? Явно сте в дълбока заблуда. Ще Ви споделя моето мнение: Снощи ми се наложи да пътувам през нощта към Пазарджик. Часът беше след 2 през нощта. До навлизането ми в област Пазарджик не видях нито един снегорин. За изненада в Пазарджик срещнах няколко (и те чистеха). Сагата продължи днес следобед: С много странен поглед изгледах снегорина, които минаваше в забутаната квартална уличка, в която бях паркирал. Качих се на околовръстното и сняг по него нямаше - асфалта беше мокър и имаше малко киша. С усмивка на лице продължих по пътя към Пловдив. Извън града пътя беше в същото състояние - мокър и с малко киша. Колите се движеха нормално. Радостта ми свърши след подминаването на табелата означаваща област Пазарджик. Пътят вече беше целият покрит със сняг и за негова подложка служеше добър хлъзгав лед. Скоростта на движение вече беше около 40 км/ч. Казах си: "Добре! Извън града е! Поносимо е! ". На влизане в Пловдив гледката беше по-различна снегът беше почистен, но не и поледицата отдолу. Колата се движеше в ритъм "Флинстоун". Окачването "плачеше". Минах през сточна гара - сякаш бях отишъл на язовир за риба и подкачах от дупките (въпреки, че всички се движеха с не повече от 30 км/ч). Достигнах до моята улица(малката, кварталната). За съжаление тя снегорин не е виждала. И каква е равносметката от цялата работа? Разкачено гърне(от газене в коловозите), разбито окачване(от частично размразената поледица), изгубено време(пътуване с 30 - 40 км/ч) и тн ... Как в град като Пазарджик може всичко да е изчистено, а в град като Пловдив да не е? И сега ми обяснете как да съм доволен от "почистването".
+3
 
 
Постоянно по темите за чистотата се повтаря един и същи рефрен "НИЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ и т.н." Бих искал да дам едно мнение по този въпрос. Средната такса смет за граждани е около 100 лв. на година на апартамент --- 100лв. делено на 365 дни = 0,27 лв. на ден. При средно двучленно семейство = 0,12 ст. на ден !!!!!! За сметосъбиране, сметоизвозване, ръчно и машинно метене, машинно миене, почистване на нерегламентирани сметища, зимно поддържане и др.!!!!!!
+8
 
 
Току що се прибирам и искам да кажа че по пещерско минаха общо 8 снегорина със спуснати гребла направо ми стана кеф! Града за мен е почистен добре! От сутринта обикалям с колата и нито веднъж нямах проблеми,
+13
 
 
Отдавна нямаше такъв сняг. Супер е!
+5
 
 
Току що се прибирам.Направих един курс Смирненски - Гладстон -Смирненски, за да взема жената от работа.Срещнах точно 14 машини по пътя си и всички бяха със спуснати гребла.Ефекта не беше особено голям, защото снега е лек (сух).Иначе в момента според мен е нормално за шофиране.Сняг има , но всичко е наред.Дори е приятно в момента, защото почти няма никакво движение, освен снегорините и градския транспорт.
0
 
 
Ако всички машини чистеха снега ,дори и когато отиват и в друг район,а не да вдигнат греблото над асфалта,можеше и да е по-добре.Това е доста честа картинка.А и доста хора са виждали как само си стоят машините,без да работят,все пак ще спестят гориво....
+4
 
 
32-ра зима шофирам и сефте си купих вериги...дано не ми ги откраднат тази вечер.
+2
 
 
За обстановката и средствата с които разполагат,се справят добре.Трябват повече пари за почистване при такава зима.
+2
 
 
С цялото ми уважение към снего почистващите фирми които наистина полагаха усилия до сега просто днес нищо не правят. Не мисля че е уместно да се чака снега да спре за да започне да се чисти. В момента състоянието на града е плачевно. Вземете се в ръце, никой не очаква чудеса просто вършете нещо!!!
+1
 
 
Минавали са снегорини на много места,но мисля,че при толкова много сняг ,който вали обилно цял ден и те не могат да направят почти нищо.В Съдийски миналата седмица,когато валя положението беше по-добре от днеска , но квото може да е направено е направено според мен въпреки,че минах през доста пътища и кръстовища днес и бях силно разочарован от обстановката в града..До колкото сантиметрите има около 45..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: