ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Скандал! Камен Шишманов изхвърли Мария Гроздева от стрелбата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 12.02.2012Коментари (24)9963
©
Невероятен скандал се развихри около двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева и българската федерация.

Родната централа по спортна стрелба е взела решение да изключи от редиците си клуба на Гроздева точно два дни преди да замине за европейското първенство в Унгария.

Скандалното решение принадлежи на шефът на БФ Стрелба Камен Шишманов и на Нонка Матова, които с пълномощни са гласували от името на други трима членове на управата.

Отсъстващите обаче не са били наясно, че гласовете им ще се използват за подобно нещо, а Николай Даскалов е подал оставка като член на УС в знак на протест.

"Махат ни, защото си търсим правата. Не се е случило да поискаме полагащите се за подготовка пари и да са ни дадени без разправии.

Трябваше всеки път да ходя при зам.-министър Лазар Каменов. Четири месеца след нормалното време Шишманов прие клуба ни, а сега за 1 секунда го изхвърли.

Поводът е, че Мария не участвала във вътрешно първенство. Има такава точка в устава, но тя е за клубове със съмнителна дейност.

А Гроздева спечели олимпийска квота за България. Това е поредната гавра с нас. Искат да ни унищожат и психически", коментира Валери Григоров, който е трньор и съпруг на шампионката.

Решението клубът на Гроздева да бъде изхвърлен от федерацията е било взето в точка "Разни" по време на заседанието на УС.

"За мен това не е правилно, тъй като отстраняване на даден клуб

© Plovdiv24.bg
не може да мине в точка "Разни".

С това трябва да бъдат запознати членовете на УС, а трима от тях бяха дали само пълномощно и не знам дали въобще са знаели, че ще бъде взето такова решение", заяви координаторът на националния отбор по стрелба Димитър Тодоров.

Коя е Мария Гроздева?

Мария Гроздева е олимпийска шампионка на малокалибрен пистолет от Сидни 2000, има и два бронзови медала на пневматичен пистолет от Барселона 1992 и Атланта 1996.

На Олимпиадата в Атина 2004 Мария Гроздева спечели втора олимпийска титла - в стрелбата с пневматичен пистолет от 25 метра. Три дни по-рано тя завърши трета на пистолет от 10 метра.

Мария Гроздева стана най-титулованата българска спортистка с 5 медала от Олимпийски игри.

В колекцията си тя има и девет европейски титли. Притежателка е на олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет.

През 2008 година Мария Гроздева спечели бронзов медал на финала за Световната купа в Банкок в дисциплината малокалибрен пистолет от 25 метра.

Тя бе определена за най-добър спортист на Балканите за 2004 година в анкетата на Българската телеграфна агенция. Удостоена е със званието почетен гражданин на Атина.
Мария Гроздева получи наградата за Спортист №1 на България за 2004 година, а за треньор №1 на годината беше избран съпругът и личен треньор на Мария Гроздева - Валери Григоров.


Източник: Блиц






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Нямам думи... това е жестоката реалност в България.Как може доказан състезател да бъде УНИЗЕН по този начин..С какво го е заслужил,защитава цветовете на родината ти,а ти го изхвърляш като мръсно коте,защото така ти се е навирил х*я. За това няма да имаме спорт,имаме ужасно много таланти в България,но заради такива пед*расти и не знам още какви,не може да се развият,и бягат извън държавата.Има само един изход от България - и на него пише "Летище СОФИЯ"
+2
 
 
Този на снимката ли е Камен шишманов?Малеее,каква гнусна маимуна е.Пълен боклук.
+5
 
 
срам , срам и пак срам ...... !Няма ве- тва е , не се наядоха .... ! Все едно да откъснеш една роза , да е хвърлиш и да е стъпчеш , щото имала бодли ! Имаааааа , като трън е на някои в очите .......... срам и пак срам ....
+4
 
 
Гад мръсна крадлива. Наскоро нали Министерство на спорта ги уличи в злоупотреби за стотици хиляди левове (така се нарича по модерно му кражба в особено големи размери), които трябва да връщат на държавата, ами сега и това. И колко много такива боклуци има все още на ключови позиции в държавата...
+5
 
 
харесва това...Но това е България днес, когато някой дръпне напред, винаги се намират хора да го/я изтеглят назад, да не би случайно да преуспее и постигне нещо значително в живота.
+7
 
 
Как ще изхвърлиш Мария от стрелбата бе,парвеню нещастно?
+8
 
 
Мария Гроздева я знае цял свят,а тая шушумига Шишманов кой е?Не стига ,че по толкова селски начин купи първото място на неговия стрелец,а сега селяндура тъп решил реформи да прави/разбирай да краде/.По цял свят успелите спортисти се тачат от политици и държава,само у нас селяндурите тъпи се подиграват с тях! Ако не бе Мария Гроздева кой щеше да чуе за тоя комплексар!Аман от лайнари,аман от идиоти,аман от тая крадлива и уродлива шайка от мвро!Какъвто Славчо,такива и останалите...
+7
 
 
Добре,а къде е местото на "ген"нонка косматова.Умишлено написах имената и с малки букви,защото е малък човек и не може да приеме,че има и по добри от нея.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: