ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (21)
Общината поема близо 8 млн.лв. задължения на колоездачното дружество за залата на Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 14.02.2012Коментари (9)7361
© Plovdiv24.bg
Както вече Plovdiv24.bg единствен и първи писа, Община Пловдив ще плати задълженията на Колоездачното дружество към съответната банка и ще влезе в реално владение на спортната зала на Колодрума. Това заяви в интервю за сайта ни кметът Иван Тотев, който отговори на въпроса на нашия репортер кога ще бъде завършено съоръжението и по какъв начин.

Днес на пресконференция градоначалникът припомни отново, че последната година и половина работата по проекта върви много активно, за да се стигне до успешната договорка с колоездачното дружество. Предложението за покриване на дълговете му влиза на предстоящата сесия на общинския съвет на 16 февруари, четвъртък. Тотев уточни, че реалните такива са близо 8 млн. лв., които най-късно до 31 март общината трябва да погаси. 


(c) ПОТВ
Новата зала ще носи името на града ни, а като компенсация колоездачното дружество ще получи 280 кв. м. от залата за безвъзмездно ползване в рамките на 10 години за съблекални, стаи за допинг контрол и 70 кв.м. търговска площ, както и 50% от правото на строеж от хотелската част. Според градоначалника за цялостното довършване на залата ще са необходими още близо 7.5 млн.лв., които вече са осигурени от отпуснатите с решение на Министерски съвет 15 млн.лв.

"Гарантирам, че спортната зала на Колодрума ще е готова в рамките на този мандат, дори смятам, че до края на 2013 г. ще е завършена", категоричен беше в интервюто за Plovdiv24.bg кметът и допълни, че следват процедурите по ЗОП, избор на изпълнител, строеж и рязане на лентата.

Градоначалникът сподели още, че след откриването на залата, най-вероятно там ще се проведе Европейско първенство по колоездене, предвид това, че в Югоизточна Европа единствената писта за колоездене ще е тук.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз пък предлагам да се изчака банката да изземе залата от предишните инвенститори,общината да даде въпросните средства за довършване и да поделят собствеността.По този начин ще се спестят плащанията към банката и пак ще имаме зала
0
 
 
Как пловдиската зала ще бъде построена за 15-20млн.лв.Нали със супер отстъпка ГБС построй зала Армеец за 90млн.лв.Май голямо крадене е падало в София а?
-1
 
 
Всичко е много хубаво, но вече 5 години чакаме да се завърши залата, но за съжаление това така и не става. И КАКЪВ Е този инвеститор който преди 5 години е изтеглил 1,5 млн. евро заем, а сега има да връща 4 млн. евро??? Отделно от това били необходими още 4 млн.евро за да се довърши залата. Не съм експерт, но тази сума няма да стигне за довършителните работи при положение, че до сега е извършен само грубия строеж. Преди 5 години според инвеститора общата инвестиция щеше да възлиза на 5 млн. евро, а сега се оказва, че Община Пловдив ще заплати поне 8 млн.евро и отгоре на това влиза в съдружие за 50% от правото на строеж от хотелската част. И нали до залата се изградиха няколко блока и от продажбата на апартаменти в тях трябваше да се финансира завършването на залата??? Защо Община Пловдив поема само пасивите и плаща сметките, а не потърси и половината от активите (разбирай от готовите апартаменти). И като се прибави, че за съжаление както от опит знаем, Община и Държава не са добри собственици на имуществото си, а в съдружие с частници се образуват схеми за източване на средства, то положението става "си таковало знаете кое"....
+2
 
 
Браво, важното е, че ще я има тази зала. Успех в начинанието!
+2
 
 
Отлична новина. Чакам Кирил Спасов да коментира.
+2
 
 
Супер! С тази зала ще сме №1 като спортен град! Виждаме вече и срок - идеално! Остава сагата ни със стадион "Пловдив"! Също и да имаме модерна база за плуването, с капацитет за състезания от най-високо ниво!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Отборът на Пловдивската пожарна стана републикански шампион по футзал
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: