ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Чистят снега от стадионите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 14.02.2012Коментари (8)5839
Роторните снегорини на ОП "Чистота" навлязоха тази сутрин в покрития с над 50 см снежна покривка терен на стадион "Христо Ботев", за да го разчистват.

Посрещна ги общинският съветник от ГЕРБ Атанас Узунов. От детските си години не помня такъв сняг, призна той пред директора на "Чистота" Иван Стоянов, който, откакто в края на януари заваля първият голям сняг, беше на поредната критична точка в Пловдив.

На стадион "Ботев" съм, защото съм загрижен за състоянието на спортната база в града. Благодаря на "Чистота" за съдействието, чакам всеки момент да изпратят техника и на "Лаута". На 24-ти - другият петък, имаме среща с "Лудогорец" - Разград, теренът трябва да е почистен, обясни Узунов. Сложно е положението, ще изпратим боб-ката, обеща Стоянов. Час-два по-късно Узунов срещна специалната малка машинка на стадиона на "Локомотив", но снегът се оказа толкова много, че утре ще дойде подкрепление от още техника.

В същото време върху покрива на залата за художествена гимнастика на стадиона дузина работници с лопати ринеха натрупания сняг. Страхуваме се от течове при предстоящото снеготопене, разказа изпълителният директор на клуб &

©
quot;Тракия-елит" Анастасия Генова, която след Мария Петрова подготвя бъдещата световна шампионка по художествена гимнастика. Точно треньорката вече изпрати благодарствено писмо до "Чистота" за оказаната подкрепа и сподели, че никой и никога досега не се е отзовавал така.

Междувременно полицейски ленти отцепиха района на ул. "Иван Вазов". 6 фадроми разбиваха замръзналия сняг по паркоместата, тъй като предстои да се възстанови заплащането за престой в синята зона, което кметът на Пловдив инж. Иван Тотев беше временно отменил заради тежките зимни условия. 11 камиона товарят снега, за да го откарат на специално създадена площадка във Филипово.

За първи път тази година не изхвърляме снега в Марица, а го извозваме в организирани по спешност депа. Не можем да си позволим щети върху екологията на реката със солената смес за обработката на пътищата, обясни координаторът на общинското предприятие Онник Агопян.

След нощната поледица, от която имаше следи дори и сутринта, булевардите вече са мокри. Не е за чудене, обработихме ги с 1000 т солно-пясъчна смес, очакваме скоро да са и сухи, прогнозите за времето засега са добри, но сме готови за поредните изненади, увери Иван Стоянов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Нали мчът с Лудогорец беше на 1-ви март,сега пак пишете че е на 24 другият петък.Последна кога ще е ???
-5
 
 
разхвърляйте го по улиците те колите ще го разнесат и стопят ,кво ще го мъкнете чак на филипово или го оставете пред детските градини, те лелките ще изкарат децата като е меко да си играят,що мангизи за нафтадават за да има керийка еееее
+6
 
 
и в крайна сметка ще запо4ва ли първенството по график?
+15
 
 
Първо гледат да си почистят синята зона от леда а пък улиците като се стопли!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: