ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сняг, лед и студ! А след тях - дупки и потрошени коли!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:50 / 18.02.2012Коментари (24)9039
© Plovdiv24.bg
След падналите обилни снегове в Пловдив през последните седмици по улиците и булевардите в града за пореден път "зейнаха" огромни дупки. Най-неприятното е, че това става именно на местата, които през лятото на 2011 г. бяха ремонтирани "предизборно" от звеното към ОП Жилфонд", оглавявано тогава от Иван Знаменов.

В редакцията на Plovdiv24.bg всекидневно получаваме сигнали от граждани за ужасното състояние, в което се намират улиците в града. От множеството оплаквания на наши читатели става ясно, че най-трагично е състоянието на уличната мрежа в "Южен".

"По бул. "Александър Стамболийски" дупките, "лъснали" след последните снеговалежи, са огромни. Колите ни всекидневно "потъват" в тях. Затова ли плащаме данъци, за да си чупим автомобилите?", алармират жители на района.

Освен това огромна дупка е зейнала на булеварда до стадион "Тодор Диев", на кръстовището на "Никола Вапцаров" със "Стефан Стамболов" и на пресечката на "Пере Тошев" с "Александър Стамболийски", разказват още граждани.

Свързахме се с кмета на "Южен" доц. Павлинка Кацарова.

"Всички дупки, които се отвориха отново, се описват от районата администрация всеки ден. В момента, при тези метеорологични условия, няма смисъл да ги пълним със зимна смес, тъй като при първото минаване отгоре на автобус, те "зейват" отново", каза тя и даде пример с кръстовището на "Никола Вапцаров" и "Константин Геров", където след двукратно запълване, дупките отново са се отворили. Кацарова допълни, че там, където мястото позволява, временно се поставят пътни ивици до изчакване на по-топло време, в което ще продължи процесът на зимното запълване.

Припомняме, че на 13 януари градоначалникът Иван Тотев издаде заповед , с която бяха отпуснати 100 000 лв. на районните кметове за спешно запълване на дупките по улиците. Освен това, 6-те района в Пловдив вече разполагат и с приходите от гаражите, които миналата година им бяха отнети с решение на Общинския съвет.

Сумите за районите са различни: най-много получиха "Южен" и "Централен" - по 25 хил.лв., а "Източен", където според кмета състоянието на уличните настилки е по-добро, цифрата е 10 хил.лв.

"Това е голям проблем. Всички дупки, пълнени миналата година, сега се пълнят отново. Не могат да се търсят и гаранции, защото такива просто няма. За това, за което сега ще дадем пари, вече един път е плащано. Тези дупки излязоха на пловдивчани "златни", коментира преди време кметът.

Той заяви за Plovdiv24.bg, че веднага след като атмосферните условия позволят, започнатото вече в 6-те района на града запълване на дупките при зимни метеорологични условия със студена асфалтово-бетонова смес, ще продължи.



Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Незнам, какво са почиствали и какво е правено, но аз лично изпитвам ужас сутрин, когато се налага да си ползвам колата !!! Улиците са меко казано ужастни, коловозите и поледиците са страшни. Карам с чисто нови зимни гуми и колата се върти като пумпал. Да не говорим, че се чудиш пешеходците ли да пазиш, или да пазиш колата от ПОРЕДНИЯ ЛУНЕН КРАТЕР !!! Толкова ли не могат преди сезона, наистина да оправят спешните участъци или могат само да лапат парите от данъците и да не се прави нищо по въпроса.
на 20.02.2012 г.
0
 
 
Няма смисъл да ви плащам данъци щото така или иначе нищо не правите!
+1
 
 
Много ни зарадва удължаването на маршрута на линия 12 по Брезовско шосе, пътуването е бързо и приятно, но направо ме боли сърцето когато стигне спирката след гара Филипово след Карловския надлез - рейсът направо се мъчи докато премине огромните ями на тясното платно, а после - същото пред новопостроената болница до ТК Марица - така и не запълниха прокопания нов асфалт, също и спиращите коли по тясното платно пред ромските къщи. Това е сигнал към кмета на р-н Север Ралев, надяваме се, че ще вземе мерки за да не се трошат колите и рейсовете.
0
 
 
А що не потърсите СлаФ за коментар и понасяне на вина? Много прост народ ейй,те му обясняват,4е заради студовете нищо не може да се направи то пак да ги били преасфалтирали та 4ак и да си ходели...
+2
 
 
Кой е виновен за това? Пак олигофрена Славчо Атанасов, който умишлено е запълнил дупките некачествено, за да създава проблеми на следващите след него! Типично поведение за шайката от ВМРО т.н. войводи. Съд и затвор за карловският селянин Атанасов!!!
+4
 
 
Ами преасфалтирайте улиците бе господа градоначалници!!!!! Какво ги кърпите на парче, то е ясно,че пак ще се отворят. Сега като ги закърпите,след месец ще започнат пролетни дъждове и пак ще се отворят....и така докога?!?! С тия пари дето ги отпускате постоянно за безсмислени кърпежи можеше постепенно да преасфалтирате поне на първо време основните булеварди и улици и да си решите проблема.
-3
 
 
кмета е много зает с договорите които подписва. поредния бла бла бла лалагя.
0
 
 
а да попутам как може по цар борис 3 ти обединител това е наи главния пат да има толкова дупки засрамете се еиииии толкова зле са патис6тата 4е немам думи
0
 
 
В Тракия уж миналия месец запълваха дупката на кръстовището до бл.1.....елате да видите как е днес положението.....трябва да отворя автосервиз- този бизнес е доходен в България.
+2
 
 
незнам за Южен,ама по Рогошко шосе и с трактор не може да се мине.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: