ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пътници киснат 200 минути в снега заради повреда във влака София-Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 18.02.2012Коментари (58)14804
© Plovdiv24.bg
Вчера пътниците във влака от Враца, през София за Пловдив са имали сериозни премеждия. Публикуваме писмото на читателка на Plovdiv24.bg пътувала във въпросния влак, без редакторска намеса:

Здравейте,
Чудех се дали 200 минути закъснение са достатъчни за най-скъпият, луксозен първокласен влак в България? Как може да се обясни слабата организация и тромавата система на БДЖ, за кой ли път!?


Поводът за писмото ми е днешният "инцидент" с влак № 1623, експрес "Пловдив", от Враца през София за Пловдив. Поради неясни причини на около километър от гара Ихтиман се повреди локомотивът на влака, състоящ се от 3 вагона, пълни с пътници. На пътниците своевременно им беше обяснена ситуацията и решението на началството да дойде друг локомотив от гара Септември. В продължение на 3 часа всички пътуващи бяхме принудени да чакаме тръгването на композицията. През това време минаха три влака от София за Пловдив, два от които спираха на гара Ихтиман. Не ни беше разрешено да се качваме на влаковете, а да чакаме тръгването на експреса. Въпреки забраната, някой от пътуващите

© Plovdiv24.bg
успяха да се прехвърлят. И ето тук идват въпросите: "Толкова ли е трудно да се организира прехвърлянето на пътниците в следващия влак? Толкова ли е трудно да се съгласува спирането на следващия експрес на гара Ихтиман, тръгващ в 16,40 h от гара София? До кога ще продължават тези бюрократични порядки и хората да чакат с часове, вместо да се взимат адекватни и бързи решения според ситуацията?

А дълга беше дилемата ми: влак или автобус, избрах влака като по-сигурен транспорт...

С уважение:
Цветанка Динчева


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не е проблема само с влака,бих казал на Пловдивската централна гара служителите на гишето за информация и билето продавачките се избират с конкурс по незнайни критерии,ако ти трябва информация никой неможе дати даде такава,а на билетни каси ти издават билет за влак които несе движи по този маршрут,така че сами си направете сметката какви хора работят там ....!
+1
 
 
като че ли нормално за България поне някакви обяснения са дали преди време пътувах от Горна Оряховица за Пловдив на гара Плачковци влака стоя 5 часа без никой от обслужващите да се появи да стигнем в 8часа сутринта в Стара Загора и едва там да разберем за аварията в електропреносната мрежа
-1
 
 
Радвам се, че все още има хора, които виждат нещата такива, каквито са! Аз поне не знам нация, която да се е справила с природните стихии, но също така не познам друг народ, освен нашият, които да е толкова недоволен, но и които не иска сам да си помогне.
-1
 
 
Като имате претенции относно движението на влаковете, отидете да помогнете на служителите, за да си свършат работата по-бързо. А на който не му отърва да чака да тръгва пеш.
+3
 
 
Преди време един човек ми сподели любопитната информация, че закъснението на влаковете в Швейцария било в рамките на 4 минути за година, а в България 816 дни!!!! Тогава се усъмних в истинността на твърдението, но напоследък се уверявам, че в БГ може и да е повече!
+1
 
 
ами не се случва само в БГ...и в Germany миналия декември ми тракаха зъбите от студ по гари,където влаковете или закъсняваха,или пък съвсем не тръгваха...именно,защото имаше много сняг:)))Така,че стига с тези твърдения,как това или онова САМО в БГ се случва...Да,ама не...
+1
 
 
Нали от БДЖ съкратиха 2000 служителя именно поради тази цел за да съберат пари за нови влакове.Къде са сега новите влакове?
+2
 
 
специално за експреса, всичко е само в цената. Уж пътуваш по- бързо.....хаха.....миналия месец пътувах уж с експреса за София, който по разписание пристигна с 10 минути по- късно като време от бързия влак. А нямаше проблем с влака..... само цените са двойни.....то кое ли има логика в нашата държава, та в този случай да има......
+2
 
 
Никога не сме готови за зимата , а още по-малко за такава като сегашната!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: