ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Камиони и бетон на Гребната! Искат да строят 4-звезден хотелски комплекс!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 27.02.2012Коментари (70)17740
На няколко метра от старта на Гребния канал започна строителство на голям хотелски и развлекателен комплекс, видя репортер на Plovdiv24.bg. Според плановете на това място ще "изникне" 4-звезден хотел със СПА център, конферентни зали и туристическо бюро, кафене, панорамна сладкарница, ресторанти за бързо хранене и детска градина. Теренът е с обща площ 4500 кв. м, от които ще бъдат застроени 900 квадрата, а инвестицията възлиза на 2,5 млн. евро. Дали обаче с това модерно строителство един от малкото "зелени" райони за отдих в Пловдив няма да загуби част от очарованието си? 

"Разрешителните от Община Пловдив за това строителство, което тече в момента на Гребната база, са до кота "нула". Тепърва ще коментираме какво строителство може да има тук, както и ще навлезем в конкретика - етажно застрояване, височина и т.н. Искам да заявя обаче, че строително
АНКЕТА:
Трябва ли да има хотелски комплекс точно до Гребната база?

Да, ще стане още по-хубаво
Не, защото ще се загуби очарованието на района

то разрешение за този обект е дадено по времето на моя предшественик Славчо Атанасов. Не мога и не искам да гадая какви са били мотивите му. 

Поставил съм задача на заместник-кмета по "Общинска собственост и градоустройство" Димитър Кацарски да проведе среща с инвеститорите и едва тогава да решим бъдещето на проекта. Пак повтарям - строителното разрешение в момента е до кота "нула", обясни градоначалникът Иван Тотев.


Още по темата: общо новини по темата: 2
29.02.2012 »
28.02.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама господин кмете - разрешителното не може да е до кота нула - разрешително за строеж са взели на фаза идеен проект, като част конструкции е разработена до кота нула, а архитектурния проект във фаза идеен е абсолютно разработен - с разпределения, фасади и най-важното за зарибяване на клиента - 3D визуализация :) така че не е хубаво да се изказваме неподготвени !!!
0
 
 
поредния патрон оставан от ДРУГИТЕ.и хотела както се вижда от видеото не е доста малък .а е 8 етежен.така се работи само разрешителни и балгодарности
+4
 
 
хотелите празни,това е безумие да се строят още
+3
 
 
То като се почне с един строеж ,ще има и втори и трети и.....ще се застрои целият район. Това е парк и трябва да си остане такъв, трябва да се облагороди и оформи и ще стане много красив, не само да гледаме в чужбина какви хубави паркове имат ,а тук ги превръщаме в строителни площадки и след 10-15 г. ще казваме "нямаме паркове , трябва да се построят". Трябва ли да се стига до там от безумието и алчността на някой хора.Хотели в Пловдив има много и стоят празни.Стига с това хаотично и безумно строителство.
+4
 
 
А сега да ги видим къде са еколозите?Когато се заговори за втори гребен канал ревнаха като вълци,а сега?Българите сме овце развалиха и последното спокойно място,а никои не търси сметка за нищо!
0
 
 
Луксозен хотел на гребната трябва да има.А кой и как е получил разрешение е отделен въпрос.Това е добра инвестиция в най-доброто място за отдих и спорт в Европа на минути път от центъра.Ще привлече много посетители, а и това е решение на страият кмет.Само стадиона да стане,но и това е отделен въпрос.Болка за по-старото поколение пловдивчани.Кмете, стадиона,залата...Ще дойдат следващите избори.Мислиш ли за нов мандат,стягай се от сега,а имаш и уникалната за Пловдив действителност.Президент,парламент,облатен управител и кмет от един отбор.Мисли му.Защото града ни е спортен,но ние не сме само по стадионите,но сме и избиратели.Електорат за вас.
+4
 
 
На хората не им издават разрешителни за строеж а точно там няма проблем ... там не е мястото за хотели мисля че това е единственото място в Пловдив което ми е приятно да посещавам още и вие смятате да го развалите ... парите какво ли не правят
+9
 
 
Интересно е как се дава разрешително за строеж до кота 0 и не знаеш какво и на колко етажа ще изникне там. Редовно съм на гребния канал и с парк Лаута са зелените места в Пловдив. В Лаута зпостроиха един шедьовър защо не и на гребната. ПАРКОВЕТЕ НИ СА СТРАХОТНИ и имат нужда само от оформяне, чистене и подружка, а кръчми спа и бардацив Пловдив има на всяка спиррка
+6
 
 
гласувах за Тотев с надежда за ново управление,той като кмет според мен трябва да спре строежа,не да се оправдават,ако ли не на другите избори да забрави за доста гласова....ако поне малко mu пука де!
+6
 
 
направете 5 бази и асфалтирайте всичко....! за да има къде да гребат 10 -15човека и на 10 години да има по едно световно за 3 дни ... и кво от това ....? бетонираите и издълбаите всичко да има къде да гребе синчето на свилен неиков !!! като толкова мислите за града оправете е стадион Пловдив че станахме за смях
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: