ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Зелена вълна" по булевардите в Пловдив до 2 години, работата по големия проект започва наесен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 10.03.2012Коментари (31)7259
© Plovdiv24.bg
Кога ще бъдат регулирани светофарите на бул. "България", за да можем ние, обикновените шофьори, да се възползваме 
от т.н "зелена вълна", пита на редакционната поща на Plovdiv24.bg Борис Костов от Пловдив.

В останалата част от писмото на читателя се разбира, че тъй като работи извън града, му се налага, пътувайки всеки ден, да се сблъсква с "безумието" на нерегулираните светофари по булеварда. 

"Първият светофар при "Алати" светва зелено и докато набереш скорост от 30-40 км в час, вторият светофар при гимназията веднага те спира и така е по цялото протежение на булеварда", разказва Костов. Той пояснява, че след ремонта на пътната артерия за кратко време
"зелената вълна" е била факт и при скорост от 50 км в час преминаваш през "България" за не повече от 5-7 минути, а сега задължително те спират минимум 75% от светофарите. 

"При положение, че Пловдив е с "приз" за град с най-мръсен въздух, необходимо ли е да замърсяваме допълнително с изгорели газове от автомобилите и освен това да се бъркаме в джоба допълнително за по-висок разход на и без това скъпото гориво, което зареждаме, при положение, че може поддържащата фирма да изпрати 2-3 работника и за няколко часа да регулират светофарите, от което всички ще имат само полза?", пита резонно нашият читател.

Зам.-кметът Александър Държиков беше категоричен, че "зелената вълна" по улиците на града ще стане факт най-рано другата година с изграждането на Център за управление на трафика, който е един от елементите по програмата за устойчив градски транспорт. 

Община Пловдив ще започне да работи по неговото изграждане от есента на тази година, а срокът за изпълнението на линейният график е 2 години. 

"Да, в момента наистина от време на време се получава синхрон, наподобяващ "зелена вълна", но това се случва защото трафикът на автомобили в дадения момент не е повече или по-малко от предвидения в настройката на светофара", коментира още зам.-кметът. 

Той обясни, че сега светофарите се настройват ръчно според определен трафик на ППС-та по булевардите. "Ако обаче този трафик се промени в даден момент, както са пиковете часове, на т.н. синхрон се слага край", разказа още Държиков.

Програмата за устойчив градски транспорт е именно за изграждането на интелигентна система за управление на трафика и видеонаблюдение, която да може да прецени според натрупванията на коли в кръстовищата колко време да свети зеленият сигнал на светофара. По тази програма всички светофари трябва да бъдат подменени с нови, в нея намира място и изграждането на 48 км велоалеи в Пловдив. 


Още по темата: общо новини по темата: 11
21.02.2011 »
02.08.2010 »
16.06.2010 »
14.03.2010 »
01.02.2010 »
05.01.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мх 2 години, по рано трябва да се направи този проект.
0
 
 
На всички големи кръстовища са необходими подлези! Тогава вече сериозно ще може да се говори за зелена вълна. Ама както винаги пари няма и само ще си приказваме, колкото и интелигентна система да се внедри за управление на трафика.
+2
 
 
Всичко е въпрос на елементарна математика.Разстоянието между два светофара е Х,за нормалното ускорение на автомобила и придвижването му до следващия светофар е необходимо време Т,това време се завишава с 10-15 % и всичко си идва на мястото.Много ясно,че светофара ще има някаква пропускателна способност,но въпроса е като тръгнат 20-30 коли,всички да минат на зелена вълна през следващите светофари.Не е нормално 2-3 последователни светофара да те хващат.Колкото до факта,че трябвало да се настройват часовниците не е кой знае колко трудно да става на два-три месеца веднъж.Казано по-просто човек като има желание намира начин,като няма желание намира причини.
-1
 
 
След две години, я камилата ,я камиларя.Въпроса е нещата да се случват тук и сега.Всичко друго са само добри пожелания.
0
 
 
Дано, че да не стане така да е само на думи.
+1
 
 
А, бе то отдолу пише и в една друга новина от 2010-та година, че зелената вълна по бул. България вече е факт, но аз такава не съм забелязал... А да видим това за двете години ;)
+4
 
 
от Лукойла до Алати и 3те светофара не са синхронизирани,спира се 3 пъти за 200 метра....абсолютно ЛЕВАШКА работа....ВЗЕМЕТЕ ДА ГИ ОПРАВИТЕ БЕ ЛЬОЛЬОВЦИ и още, на вундеркиндчетата от Анг.гимназия някой да обясни кога се преминава на пешеходна пътека при наличие на пеш.светофар.... ще има жертви направо ще е мазало....
+4
 
 
Не е ли време да се преразгледат настройките на светофара на ВСИ ??? В посока слизане от надлез Родопи свети 15 сек зелено, като две ленти са запушени за наляво,една е за десен завой и само една остава за направо??? Не е по-сложно кръстовище от доста други в града, а е отвратително откъдето и да го пресичаш...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: