ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Симеон Дянков изненадан в Пловдив: Цените тук са по-високи от тези в София!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 16.03.2012Коментари (17)8602
© Plovdiv24.bg
Министър Симеон Дянков е посетил днес няколко търговски вериги и тържища в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди това, придружен от екип от експерти, е направил същото и в столицата, като целта е била да установи дали няма спекулативно повишение на цените преди Великден. Това съобщи самият министър по време на внезапната си инспекция на спортната зала на Колодрума. Той беше придружен  от кмета Иван Тотев и депутата Менда Стоянова

"Успяхме да разгледаме цените на някои от основните хранителни продукти. Интересното е, че цените в Пловдив са малко по-високи от тези в София. И тук, и там обаче се забелязва не само спиране на увеличението, а дори напротив, намаление с 2-3 стотинки", коментира министърът и за пример даде яйцата.

"Цените им са намалели. Успяхме да намерим български яйца малко под 30 стотинки. Преди 10-ина дни нямаше такива цени, най-ниската за едно яйце беше 34 стотинки", е констатирал той по време на обиколката си. По отношение на цената на агнешкото месо министърът заяви, че тя варира между 11.50 лв. и 18 лв. и е по-висока по пазарите, отколкото в големите хипермаркети.

Запитан за какво е разговарял с пловдивските търговци, Дянков беше лаконичен:

"Целта ни не беше да разговаряме с тях. Те явно вече бяха предупредени от софийските си колеги за посещението ни. Учтиво се доближаваха до нас и питаха с нещо можем ли да помогнем, но особен контакт нямаше, тъй като нашата цел беше да разгледаме определени продукти".



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 79
22.04.2012 »
19.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе какво му обръщате внимание на Дянков. Много е ходил в София да пазарува. Минал е през два-три магазина и вече прави генерални изводи. Не е вярно, че в София са по-ниски. Даже напротив. В Пловдив определено има доста стоки на значително по-ниски цени. Просто разликата е, че ако в София за определена работа взимаш 1200-1300 лв, тук взимаш в най-добрия случай 500. В това е проблемът!
+3
 
 
Ми аз ще ви кажа защо яйцата в период на година и половина от 7 стотинки станаха 10 стотинки,15, 20,25 33, та чак сега стигнаха 40ст. Ми г-н Дянков, защото искахте да се изпълняват европейски реформи и искания по отношение на кокошкарниците, да можело кокошките да снясяли,чакай какви яйца бяха, аха щастливи яйца,като били в клетка поотделно. Самостоятелно да се отглеждала всяка кокошка и да и било широко на кокошката,за да снасяла щастливи яйца. Поставихте тези изисквания към всички кокошкарници произвеждащи и предоставящи яйца до потребителите,които реформи са обвързани с парични средства и ето ви резултата, скъпи кокошкарници скъпи яйца.
+9
 
 
"Успяхме да разгледаме цените на някои от основните хранителни продукти". Ами Вие само ги разглеждате, а ние и ги плащаме, гусин вицепремиер!
+2
 
 
Айде да не казвам лоши думи!!! Сетил се той милия ... Високи цени, но за сметка на това ниски заплати!?! Мислех, че е в цяла България, да не се окаже само в Пловдив :)
0
 
 
Според мен софийските клонове на големите вериги са мислили, че фиктивната проверка ще е само в София и само там са сменили временно етикетчетата. Утре ще си ги върнат пак обратно. Както се казва "Циркът пристигна и в нашия град."
+4
 
 
за сметка на това заплатите са много по-ниски от тези в София
+4
 
 
Всичко е пунта мара, само гледат как да замазват очите на народа с временна заетост,като финансират работодателите които са техни хора, а не гледат с тези отпуснати пари да построят заводи и предприятия за народа ,да му осигорят по този начин постоянна заетост,нещо което ще остане за този народ и нещо което ще стабилизира положението в което се намираме,напротив те пръскат парите за подобни проекти ,а проблемите с безработицата само остава коментирана в народното събрание.. Финансират започнати чужди проекти и ги правят държавни с цел да капят постоянно пари в държавната хазната с които те да се ползват за лични облаги и после се бият как да разделят тлъстата баница , за кой ще е по- голямото парче от баницата. Ей така половината депутати са милионери и милярдери и както днеска се изказа Премиера Бойко Борисов, частните фирми концесионери ще са много по-добре винаги и специално за горивата и поскъпването им ,това е въпрос на конкуренция. Фирмите концесионери вносители на горива в България са над 250. А кажете ми съграждани дали това са честни и редовни данъкоплатци които не са обвързани пряко по никакъв начин с правителството на България,защото те са обвързани с шефове на петролни кладенци със страни на петролни залежи каквито ние в България нямаме. Тези фирми не ги интересува ,ч е ти нямаш работа и че няма какво да ядеш,тях ги интересува единствено потреблението на гориво от клиентите,борсовите цени и цените на конкуренцията. Е как България да стане икономически стабилна ,а кажете ми, да се осигури добре заплатена постоянна заетост според Българския стандарт на живот за Българските граждани и да не се притесняваме от растежа на цените, да няма стачки и бунтове срещу правителството,да може да водим един спокоен и нормален живот. А кажете кога ще е възможно това.
+16
 
 
но пък заплатите в Пловдив какви са в сравнение със заплатите в София?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: