ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читатели: Кога в Пловдив ще има повече кучешки площадки?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 18.03.2012Коментари (78)8714
© Plovdiv24.bg
Широк отзвук сред читателите на Plovdiv24.bg предизвика публикуването на материала 500 лв. глоба, ако разхождаш кучето си на детска площадка, от който стават ясни част от строгите мерки, които новата управа на Пловдив в лицето на Иван Тотев има намерение да въведе срещу липсата на граждански контрол. Много въпроси на граждани получихме в редакцията на сайта ни, като почти всички от тях се оформят около питането за направата на още кучешките площадки. 

"Много е добра идеята на кмета, но след като повечето кучкари плащаме данък от по 20 лв. за домашен любимец, кога ще бъдат направени повече площадки за кучетата ни. Аз гледам две, чистя им, плащам им и гледам да избягвам да минавам покрай децата с тях, но някой път това е невъзможно. Мисля, че сме европейски граждани и нека не само изискванията към нас да са такива, а и условията, които ни се предлагат", пише един от читателите на сайта ни.

Plovdiv24.bg, провокиран от големия интерес към темата, реши да провери как се стопанисват и използват кучешките площадки в града.  Избрахме една от съществуващите такива, намираща се в район "Южен" до училище "Димитър Талев", за която още през лятото на 2011г. писахме, че се руши от вандали. Проверка на място показа, че в момента тя е в добро състояние.

"Тъй като никой от общината не се грижи за площадката, ние, собствениците на кучетата, които разхождаме тук, правим това. Всяка неделя се събираме да я чистим, освен това ремонтирахме оградата и вратата на съоръжението", разказа един от собствениците, докато неговият домашен любимец се разхождаше в площадката.

Друг стопанин на куче пък се възмути от това, че в целия район има само една такава и когато се съберат повече кучета, няма къде да тичат свободно.

Най-много коментари обаче предизвика намерението на кметът Иван Тотев за глобяване с 500 лв. на собствениците, разхождащи домашните си любимци на детски площадки.

"Това е немислимо, повечето детски площадки са в близост до местата, където разхождаме любимците си...Как да стигнем с кучетата си до определеното място за разходка, например тази площадка, като за целта минаваме през парк, който почти винаги е пълен с деца, особено в събота и неделя...", бяха преобладаващите мнения на хората, а междувременно докато стигне до оградената площадка, домашният любимец на една дама, направи "голямата" работа точно там, където през почивните дни малчугани от квартала ритат топка. Изпражнението беше изчистено веднага от стопанката на кучето, но този факт някак оставя отворен въпросът как ще се осъществява навременният контрол в такива случаи, за да сме сигурни, че децата ни, а и ние, няма случайно да стъпим в кучешки фекалии, оставени от недобросъвестни граждани след като техният любимец не е "стискал" до определеното за това място.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам 2 кучета. Всяка година плащам по 30 лв. на куче за ваксиназия! Всяка година плащам на куче по 20лв. в общината! Платих за чип на всяко куче по 30лв.! Във входа на куче плащам като за член от семейството1 Всеки месец капки и хапчета за обезпаразитяване-вътрешно и външно! И...какво получавам насреща!? Не мога спокойно да ги изкарам и на повод. Все на някой преча!!!Искам с/у парите си да мога поне да ги разкарвам спокойно -без някой да ме псува ....
+1
 
 
Каквато и глоба да се измисли, щом няма контрол и кой да я прибира - все тая! А кучетата нямат място на детските площадки! На мен, някак си, не ми е приятно децата ми да играят в пясъчник с кучешки лайна. И нещо не ми се връзва много аргументът, че щото плащали по 20 лева (или колкото е там) данък на куче, общината да е длъжна и специални площадки за тях да прави. Ние, които имаме деца, малко ли данъци плащаме, че да има площадки за децата ни?
-5
 
 
Ей, хейтъри студенокръвни. Какво толкова ви пречат животинките, бе? Че то 70 % от изпражненията са ЧОВЕШКИ! Обвинявате тях, щото е най- лесно и не могат да се защитят, нали? Сега, че има хора, които не си плащат данък и лекарства за кучетата, не значи, че всички сме така!
+2
 
 
Аз предлагам първо да се осигурят достатъчно паркове и детски площадки, а след това да мислим за кучетата. Обръщам се към собствениците на кучета с молба да се държат малко цивилизовано и спокойно. Факт е, че досега аз не съм видяла дори един човек, който да почисти след домашния си любимец. Освен това съм на мнение, че щом не можеш да осигуриш достатъчно пространство на кучето си без да пречиш на другите, тогава защо си го взел???
0
 
 
вие нормални ли сте бе ? свидетелка съм как родители си пускат децата вътре при кучетата !! къде да ги разкарваме... нали плащаме данъци къв ви е проблема.. вечно кучетата са ви виновни ! нитоо дупки по целия град са оправени,,тръгнали с кучетата да се занимават ама така е защото тва е България !
+3
 
 
Съгласен съм да има чистота в града ни , но питам аз " КМЕТЕ , А КАК щЕ ПОЧИСТИш НА БЕЗДОМНИТЕ КУчЕТА И КОТКИ ПОКРАЙ БЛОКОВЕТЕ"!!! и КАК ЩЕ СПРЕШ ВАНДАЛИТЕ ДА НЕ РУШАТ ПЛОЩАДКИТЕ!!!
-4
 
 
когато се научуте да си събирате лайната на псетата и да спазвате елементарни правила
-1
 
 
Искам да използвам статията и да кажа на всички тъпанари да си държат тъпите кучета далеч от детските площадки !!! Сори ама си ги водете на къра !!!! Не 500лева ами шамари ще ядете ако видя кучетата на детските ....
+3
 
 
Аз , пък, питам какъв е смисълът да има още кучешки площадки, като така и така кучкарите разхождат кучетата си възможно най- близо до мястото, където живеят, дори и въпросната кучешка площадка да е на 100м. по- далече? Пред блока ми има площадка за футбол, с пясъчник и пързалка за деца, която е превърната в махленската кучешка тоалетна, въпреки че има табели, че е забранено за кучета. Нищо против кучкарите, но е крайно време да проявят някакви културни навици.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: