ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цветни пешеходните пътеки по "6-ти септември" и "Цар Борис Трети Обединител"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 25.03.2012Коментари (37)8668
© Plovdiv24.bg
Подобни пешеходни пътеки има на няколко места в града, но цветът и материала нямат нищо общо с предвидените нови такива от студен термо пластик.
Цветни пешеходни пътеки ще има по предвидените за асфалтиране участъци по бул."6-ти септември" и "Цар Борис Трети Обединител", разказа пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Александър Държиков. Идеята на новата управа е това да стане поетапно по всички пътни артерии, на които ще се полага нова асфалт. 

Видът на материала за пътеките е студен термо пластик и има следните предимства: по-голяма износоустойчивост, по-дълго време запазване на цвета, екологичен и безотпаден продукт, има възможност за структурно нанасяне и дава възможност за допълнителна сигнализация и превенция на участниците в движението.

Пътеките струват 4-пъти по-скъпо от обикновените, но зам.-кметът заяви, че няма притеснение за липсата на средства. "280 хил. лв. са предвидени в общинския бюджет за 2012г. за маркиране на улиците в Пловдив. Това е най-голямата сума, отделяна за това досега", категоричен беше Държиков и уточни, че в предишните години общинския съвет на града е гласувал за целта по 180 хил.лв. годишно.

Цветни пешеходни пътеки има и в други части на града. Полагани са от старата управа на Пловдив още през 2008г., но тъй като годността им е около 4 години, боята им вече е почти паднала, коментира още Държиков и допълни, че гаранцията на обикновените е 10 месеца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Само да добавя, няколко дни след излизане на новината въпросната пешеходна пътека от снимката вече е полу-изтрита и дори в слънчевото време едва се забелязва! Коментар необходим ли е?
+3
 
 
В северна америка са го решили много лесно.Пешеходните коридори имат светлинна сигнализация която се стартира с копче преди пресичане.Дава достатъчно време да се пресече и се вижда не само от първата приближаваща кола но и от другите зад нея.За пресичане на големи булеварди е супер подходящо.Не е нищо особено едно кубче с нарисуван пешеходец и две мигащи жълти лампи отгоре които се включват при повикване. Не изглежда скъпо за изпълнение!
+1
 
 
ИЗНЕНАДВАщИ АКЦИИ СЪС СКРИТИ ПОЛИЦАИ НА ВСЯКА ПЕшЕХОДНА ПЪТЕКА НЕОПОВЕСТЕНИ ПО ВЕСНИЦИТЕ! И ТОВА ПЕРИОДИчНО И ИЗНЕНАДВАщО ДА СЕ ПОВТАРЯ!
на 25.03.2012 г.
+3
 
 
Някой е пропуснал определени часове в училище, където би следвало да научи простичкия принцип на т. нар. контрастни цветове. В този смисъл ако приемем, че асфалта е черен и с течение на времето придобива сив цвят, то противоположен на него се явява белия. Съответно това е цвета, който ще бъде най-забележим от всички участници в движението. Не на последно място това е цвета, който в най-голяма степен ще отразява и светлината /фарове, улично осветление и др./ Всеки може сам да се убеди - погледнете снимката към статията и вижте - първото което се отделя от всичко останало е белия микробус. Причинате е точно това, което разясних по-горе. Пълна глупост е да се прави някаква шарения, която предвид "чистотата" на пловдивските улици, само след няколко дни ще бъде далеч, по-трудно забележима от маркировка в бяло. Ако ще се използват материали с по-висока износоустойчивост - добре. Но да се хвърлят повече средства заради пигментите, които неминуемо ще направят продукта по-скъп - това е по-скоро слабоумие предвид предвид целта на задачката.
на 25.03.2012 г.
+4
 
 
Отлични коментари. Разпечатайте ги и ги набутайте под вратата на въпросното кметче.
+9
 
 
Бяла боя на пешеходните пътеки и на тротоара жълта лампа, доста по-ниско от уличиното осветление, която от далече да показва, че има пешеходна пътека. Така е в доста европейски градове и ви уверявам, че няма невидяли.
+4
 
 
Простотията и тъпите идеи на този зам. кмет едвали ще свършат някога,нека се заеме с транспорта в града,че след 20,30ч няма автобуси по улиците на Пловдив.
+6
 
 
И кой ще спира на тези цветни пешеходни пътеки след ,като такива няма в ЗЗДП(Закона за движение по пътищата)??? Супер тъпа идея.Наистина само да се източват пари!!!
+1
 
 
ако щете и картинки нарисуважте се тая е :Д
+3
 
 
Има шофьори, който са далтонисти или епилиптици и тези цветове може да имат за тях пагубен ефект! В Англия заради хората с епилепсия смениха яркоста на олимпииските кръгове, но тук надали ще се сетят за подобни неща.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: