ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
България се "стопи" със 7% за десетилетие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 31.03.2012Коментари (14)4308
© Plovdiv24.bg
България е загубила 7 на сто от населението си за последните 10 г., а към 2060 г. ще е сред страните с най-много на брой стари хора като процент от работещото население в ЕС.

Това показват данни на европейската статистическа служба Евростат, цитирани от Ройтерс.

Бедността и възможността за свободно пътуване стимулират имиграцията на Запад от Централна и Източна Европа. Повече от две десетилетия след падането на комунизма пропастта в богатството между Запада и Изтока продължава да съществува.

В резултат населението на страните в района от Черно до Балтийско море застрашително намалява. Латвия, давана за пример до избухването на съсипалата я криза, загубила 13 на сто от своето население за последното десетилетие, гласят данните. Второ място с по 12% делят Румъния и Литва. България е четвърта с намаляване на населението със 7 процента.

Броят на жителите на по-богати страни като Полша и Чехия остава стабилен. Причините са две - завръщащите се от запад имигранти и пристигането на хора от по-бедните страни.

Изненадващо миналата година населението на Германия се увеличило за първи път от 2002 г. насам. Това станало заради приток от новите страни-членки на ЕС, въпреки че според първоначалните прогнози смъртните случаи трябвало да бъдат повече от ражданията.

Около 2060 г. Румъния, Латвия, Полша и България ще имат най-висок процент стари хора като част от работещото население в ЕС, се казва още в доклада на Евростат. Това означава, че ще намалее броят на облаганите с данък работници, и то в момент, когато правителствата на тези страни ще изразходват повече пари за подпомагане на пенсионерите.

Любопитното е, че 2010-а е обявена от ЕС за година на активно остаряване, когато компании и работници биват стимулирани за по-късно пенсиониране.

Източник: News.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За мое най-голямо съжаление , ако тенденцията на това управление продължи, след 10 години вероятно в БГ ще са само тези, на които соц. помощите не им достигат за билет навън
0
 
 
Да четат изродите ,които ни управляват!!!!!Ще ни унишожат!!!!!
0
 
 
Станиславе,виж какво ще ти кажа.Ако ти можеш да направиш революция след работно време и успееш да обедениш един цял народ и да го изкараш на протест заради природата....ще те потърся лично и ще ти коленича...Това,че си споделяме болезнени истини в нета,не е хапене...
0
 
 
революции в интернет правят само хакерите останалите просто разтоварват по време на работа или след нея. Аз не оправдавам политиците но докато сме овце и се хапеме само пред мониторите ще е така те виждат какви сме и ни поставят в тези условия които си искат ако бяхме истинско гражданско общество което да отстоява правата си и да се интересува от това какво става около нас и с нас нямаше да сме на това дередже. Хората в България се бунтуват единствено и само когато се отнася за пари когато някой трябва да им даде или вземе а понякога и това не правят. Когато има протести като тези за природата или за нещо друго което няма да му напълни джоба просто си гледа на другата страна и подминава и такам до края на света
+3
 
 
Ами нали това беше целта за 22г управление на властимщите.Елита го потопиха,хората на изкуството ги изкараха,че не умеят да живеят в техния измислен свят и на повечето им сложиха диагнози,за да си мълчат.И на преден план излезе агресията,проституцията,наркоманията,парите които се изкарваха чрез измами.Обявиха чалгата за изкуство..защото всеки що годе интелигентен човек разбира,че най-лесно се промиват мозъци чрез музиката и когато тя бъде придружена с съблазнителни движения и разкош това действа още по добре
0
 
 
и разберете че не управниците са виновни а самите хора които живеят на територията
-1
 
 
Аз не вярвам на прогнози за след 40-50 години... ........
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: