ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Възмутен съм от здравната ни система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 01.04.2012Коментари (27)3411
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg пожела да изкаже чрез нас възмущението си от здравната ни система. Публикуваме поисмото му, без редакторска намеса.

Здравейте, Желая да изразя чрез вашият сайт огромното си възмущение от българската медицинска система. Тази нощ към 3.45 часа, съпругата ми получи бъбречна криза с адски болки и гадене. Обадих се на тел. 112, но от там ми отказаха да изпратят линейка с мотива че "за бъбречни кризи те не можели да разкарват докторите". Обясних спокойно, че не съм сигурен какво е, но те просто ми затвориха телефона. След отказа на госпожата отидохме в болницата на Пещерско шосе. Там с голямо учудване установих, че паркинга за спешното отделение е платен, първите 30 мин. безплатни, след това се плаща. Естествено с нашите доктори нещата не стават за 30 мин. и се забавихме около 1 час. На тръгване платихме 5 лв. за паркинг.

След този случай имам два въпроса:

1. Щом тел.112 избират за кого и за какво да пращат линейка, защо аз да не си избирам дали да си плащам или не осигуровките?

2. Кой от общината е разрешил частно стопанисване на паркинга на болницата?








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
къде потъват парите после е интересно, но е неприлично от болни хора да печелят за щяло и нещяло....Господ да ги съди !
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
-2
 
 
добре де как си я представяте с няколкото екипа за Пловдив всеки който се обади да очаква линейката да му е пред входа на 5 мин.ми не са 20 че да идват за всичко.далечпо бързо ще стане ако каГ¬те болния на колата си и го закарате в спешното.вслуГ я не е умирал никой,не еприпадал.и кое му е толкова могото на 1 Г с чакане?? умбала да не е селската здравна служба в брезово примерно,има хора,има спешни слуГ и,едни изледвания изискват време.айде стига с този дребнав егоизъм и се поставете на мястото на хората които го работят това.
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
+2
 
 
Преди известно време имах подобна случка с неповторимите ни лекарил Прабаба ми беше с остри болки в областта на корема, температура, болки в сърдечната област и още куп оплаквания. Позвъних на 112, а от там ме препратиха към изключително "любезна" лекарка, която ми обясни, че състоянието на прабаба ми не било животозастрашаващо и не могат да ни изпратят лекар. След като я попитах на какво основание прави такъв извод и убедена ли е, че по телефона може коректно да определи диагнозата, дамата започна да се държи все по-арогантно. За финал на всичко ми обясни как прабаба ми все пак била на 86 години и не можело да очаквам да се чувства добре. Не пожела да се представи, а аз така и не подадох жалба. И съжалявам! Защото подобни псевдолекари, които се хранят от собствените ни пари, не заслужават да останат безнаказани!
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
+5
 
 
това наистина е така. В УМБАЛ Св. Георги и в І и ІІ база трябва да се плаща паркинг. Това е отвратитилено. В никоя друга болница в града не се заплаща паркинг. Кои позволява да се вземат пари за паркинг при условия че това е болнично завадение и човек отива там не пожелания а с някаква болка или нужда.
+4
 
 
Ето и моето преживяване в спешен сектор на Пещерско шосе: 1. Час и половина висене пред спешен ортопедичен кабинет 2. Доктор, който изобщо не прегледа ръката на сина ми, а директно каза на сестрата "пиши му снимка" 3. Сестра, която установи, че преди три месеца сме били отново за снимка на ръката, а няколко месеца преди това - на коляното и заключи: "Добре, че не си стоножка" 4. Докато ни оформяха документа за снимката, доктора покани следващия пациент с думите "Да влезе някой наистина болен" 5. Вече сме на рентген. Отне ни само два часа, за да стигнем до там. Там ни казаха "Чакайте". Същата заповед беше дадена на трима други пациенти, преди нас, с които между другото, не се срещнахме пред ортопедичния кабинет. Което значи, че те чакат повече от въпросните два часа, отнело ни да стигнем до там. 6. Ура! Имаме си направена снимка! Отнело ни е още близо час, но имаме снимка. О, ужас! Снимали са ни палеца, вместо кутрето! Все пак вече са близо - при предишното ни посещение, искаха да снимат десен крак, вместо дясна ръка. 7. За щастие нямаме счупено, така че ще се разминем с още поне час престой пред гипсовъчното. 8. С облекчение, след три часа и половина, на напускане се срещам с близка, медицинско лице, на която разказвам одисеята си. Тук нейния разказ ме шокира втори път.По-рано през деня, изпращат дете за снимка със съмнение за спукан череп, с видима огромна цицина. След като извървяват същия път, се връщат в кабинета със снимка, на която всичко е наред. Да обаче, в един момент, гледайки снимката, доктора започва да гледа първо недоумяващо, а после и лошо - снимана е здравата страна на главата!Как да не вдигне човек кръвно? Това е спешна помощ, предполага се, че така се спасяват животи и се решават ситуации, нетърпящи отлагане!
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
-3
 
 
В България всичко се плаща. Щом ние не си плащаме данъците - пари откъде. Да не бяхте променяли системата в 1989 година. А лекарите са хора и искат да имат заплащане спрямо труда си.
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
+4
 
 
Аз немога да разбера защо изобщо плащате на този паркинг каква е тази наглост да се събират такива суми с обяснението да не се застоявали много коли ами ако дойдат едновременно 10-15 коли с пациенти и стоят 30 мин линейката пак няма да има къде да паркира
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
-1
 
 
Аз живея и работя в Англия.Тук линейка ще изпратят само ако умираш ,а независимо в коя болницат отидеш паркинга е платен и е мин 1 лира на час(може да варира леко цената),а доктор виждаш пак ако умираш.Да не забравяме и заплащането на докторите - в англия стартовата заплата на доктор е мин 50 000 лири годишно ,а в бг макс е 12 000 лева(естетвено 4е има различни специалисти,които ще вземат и повече).Искам да Ви кажа,че всеки път като се пребираме в бг си ходим на доктор и си плащаме за това ,независимо ,че в Англията ние безплатно. Сами си направете изводите! преди да плюете!Безплатен обяд няма
+5
 
 
Решението е в индивидуална здравна и пенсионна осигурителна сметка-в този случаи парите вървят с човека и всеки се бори за да му се заплати от нея/при съгласие на осигурения/.Така е по белия свят и всичко останало е популизъм и бла-бла,но политическата цена за тази промяна е висока ,а ние нямаме политик готов да я плати.
Aнонимен
на 01.04.2012 г.
-4
 
 
Колко пъти вече обясняват за този паркинг,че за 30 мин. може да се премести автомобила.А местата са ограничени и се задръства спешния сектор.Но българина не обича правилата.Ако за ваш близък не може да влезе линейка заради спрели коли пак ще е лошо,нали...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: