ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Договорили сме над 11 млрд. лв. от ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 02.04.2012Коментари (6)2779
©
Към момента обемът на договорените евросредства надхвърля 11 милиарда лева от 15,6 млрд. като обем на цялата рамка, което означава, че България е договорила близо 71% от всички възможни средства. Това каза министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Към момента усилията на всички категории бенефициенти трябва да са съсредоточени и към следващия програмен период, който започва от 1 януари 2014 година. От това, което сторим през следващите 2 години, ще зависи по какъв начин ще тръгнем следващия програмен период, обясни Дончев.

За следващия период средствата от ЕС ще се използват като инструмент, който да гарантира една по-добра бюджетна дисциплина. Просто казано една държава, ако надхвърли максималните параметри, свързани с бюджетния дефицит - на нея ще й се спират европарите. Има и един опит, на който аз симпатизирам - средствата от ЕС, кохезионната политика, да се използват като мотивиращ инструмент да се провеждат реформи в държавите-членки. Много значителни промени ще има, заяви министърът.

Дончев коментира, че има средства за енергийна ефективност за частни жилища през този период. Няма как всички мерки да се базират изцяло на публично финансиране. Европейското финансиране трябва да изиграе ролята на стръв, да провокира вниманието на хората да направят това саниране на жилищата си. Дори на база кредит, ако едно домакинство се санира, то ще бъде на плюс. След 2-3 г. средствата, които са дадени, те ще бъдат избити. Въпросът е как собствениците да бъдат накарани и стимулирани заедно да вземат подобни мерки. До момента стотици, може би 150-160 публични сгради са ремонтирани с европейски средства по мерките за енергийната ефективност, съобщи Дончев.

Министърът беше категоричен, че по седемте оперативни програмни за 2011 година България няма освободени средства. Единственият финансов инструмент, където се очаква освобождаване на средства е рибарската програма, но по оперативните програми нямаме такава опасност, обясни той.

За земеделската програма министърът по еврофондовете каза, че се отчитат над 32% от средства като разплатени, а близо 54% от средствата са договорени.

Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само не ходете в адвокатски кантори, моля ви!!! Има други места, от където да се информирате, има консултанти, които да ви помогнат има стопанска камара, търговска камара, занаятчийска камара има КРИП, има интернет!! Авдокатите не са за тази работа-те си имат друга силна страна, но не и европроекти!!
-1
 
 
Хора,да седите тук и да се оплаквате,че нищо не усещате от тези пари нищо няма да постигнете.Наскоро кандидатствах за един проект за 5 млн. лв и получих 90 % безвъзмездна помощ.Заинтересувайте се малко,посетете някоя адвокатска кантора да ви помогне да набарете някоя европрограма.Сега има около 2млрд лева заделени за развитие на селските райони.Не гледайте другите ами направете нещо за себе си ,че скоро ще свършат тези пари и тогава лошо,не че сега е добре но все пак е по-добре от нищо...
+2
 
 
Една бележита личност беше казал " ===ако имахме вашата агитация и пропаганда нямаше да се разбере, че се е водила втората световна война....." Този, който ви цитира тези цифри дава ли си изобщо сметка за какво става дума - 11 милиарда. Глупости на търкалета. Защо не си зададе въпроса ...колко са безработните в държавата /близо 400 000/, защо не се прави нищо на тема енергийна мафия, защо не се пречупва гръбнака на разбойническата банкова система. Блажени са вярващите. Пази боже от некадърници
0
 
 
Пак ще ги окрадат гадовете , ако изобщо предварително не са го направили !
0
 
 
Аз не усетих промяна от тези евро пари.. ..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: