ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Без шофьорска книжка, ако дължиш здравни вноски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 11.04.2012Коментари (70)10105
© Impact Press Group
Хората без здравни осигуровки могат да останат и без шофьорска книжка. Това съобщи вчера при посещението си във Велико Търново министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

"Смятам, че няма нищо лошо в това, както когато се използват административни услуги, да се изисква бележка за платени данъци. Личните документи спокойно могат да се издават срещу платени здравни осигуровки", поясни Атанасова. Според министъра миналата година, когато са се сменяли личните карти на гражданите, моментът е бил удачен да се поискат справки за техния здравноосигурителен статус. Десислава Атанасова уточни, че е имала това предложение още като депутат и сега смята да го реализира. Според нея в случая подобна мярка ще е много по-ефективна от вкарването в затвора например. "Хората, които не внасят здравните си вноски, трябва да бъдат наказвани чрез лишаване от други права. Ако нямат лична карта, това ще ги лиши от социални помощи и правото да гласуват на избори. Ако нямат шофьорска книжка, няма да могат да управляват автомобил", обясни Атанасова.

По думите й болниците са натрупали дългове в размер на 378 млн. лв., като една от причината за това е лечението на здравнонеосигурени пациенти. Тя вече е разпоредила на ръководствата на задлъжнелите здравни заведения да обяснят писмено кои са най-големите им кредитори. "Най-вероятно това са фармацевтичните компании и дълговете са натрупвани в продължение на години. Хората, които сега управляват тези болници, едва ли имат вина за това, тъй като са заварили тези задължения каза още здравният министър.

Във Велико Търново министър Десислава Атанасова преряза лентата и откри ремонтираното и оборудвано с най-съвременна медицинска техника отделение по кардиоинвазивна хирургия. Общата сума на средствата за обновяването на отделението и техниката е 700 хил. лв., като повечето пари са дадени от местни бизнесмени.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.04.2012 г.
0
 
 
явно са свършили парички в касата, че за Георгьов ден да си раздадът бончета за по 30 хиляди, че агнешко е поскъпнало. Значи още не сме стигнали дъно, още има да потъваме :(
0
 
 
ооооох другари другариииии таз ще бие по лафове и гафове дори Вожда (ББ ако някой не се сеща) - и като си помисля че едно време гласувах с надежда и за тези олигофрени - лошото че не се явява нов Месия - единия - НЦВ беше изискан със синя кръв и щеше да ни оправи за 800 дни, другия беше див селянин борче бодигардче - сега какво ли да очакваме? може би жена? целомъдрено непорочна с 20 годишен стаж политически - или пък другаря Първанов да се пръкне за Месия?
0
 
 
така и не разбрах,как може един безработен ,който не може да покрие и най- минималните си човешки нужди,да бъде принуждаван насила да плаща здравни осигуровки!Или този"мозък"горе си мисли горе-долу по следния начин: "Хм,тия гадове още са живи,а щом са живи,значи плюскат,а щом плюскат,значи от някъде добарват парички....я,паричките насам,пък да видя ,още колко време ще мръдкате..."В АБСУРДИСТАН живеем ние,и абсурдни "мъдри глави' ни управляват.....
0
 
 
Г-жо Атанасова как ги измисляте тези небивалици бе. Къде го видяхте това по Света БЕ? Или НИЕ ще сме първите и последните. Ми направете го така, че хората сами да идат и да искат ЗДР.ОСИГУРОВКА бе. Що не ми вземете АКТА ЗА ГРАЖДАНСКИ БРАК бе. :Д Аве-е-е-е. :Д
Aнонимен
на 11.04.2012 г.
0
 
 
много ми харесаха всички коментари но скъри Българи докога щте търпим навремето ромънците се надигнаха и се оправиха сега и гърците а ние сме все в калта КОЙ Е ВИНОВЕН
0
 
 
Поредния гении на поста здравен министър.
+1
 
 
А бе дуловска моме, язък за юридическото ти образование с което те е накичил Русенския университет! В Конституцията е написано, че всеки гражданин има право на самоличност, което ще рече че ти и нея не си чела. Чл. 4. (1) Всеки български гражданин има право на документ за самоличност. Но невежеството ти е простено, никой не е задължен да се образова правно. Проблема е, че този който те е назначил на поста е същото толкова неграмотен, ако не и повече и стремглаво води цялата държава до пълна разруха от която ще пострада целия народ.
Aнонимен
на 11.04.2012 г.
0
 
 
А какво ще каже за бездънната Здравна каса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: